۲۷ مرداد ۱۳۹۱، ۱۰:۲۹

استاد دانشگاه درگفتگو با مهر:

فقر معرفتی دلیل همه چیزدانی/ دانایی، اعتراف به ندانستن است

فقر معرفتی دلیل همه چیزدانی/ دانایی، اعتراف به ندانستن است

یک استاد گروه فلسفه با اشاره به اینکه ضعف اطلاعاتی ما و فقر معرفتی موجب همه چیز دانی ما است گفت: وقتی که سقراط به اوج معرفت می‎رسد این نکته را بیان می‎کند که مهمترین افتخار من این است که می‎دانم که نمی‎دانم.

دکتر عین الله خادمی در مورد اینکه بسیاری از ما ایرانیان در مورد موضوعات گوناگون و بدون آنکه در آن تخصصی داشته باشیم اظهارنظر می‎کنیم. درمورد «همه چیزدانی» به خبرنگارمهر گفت: دلیل این مسئله بیشتر به ضعف اطلاعاتی و فقر معرفتی ما بر می‎گردد. وقتی که سقراط به اوج معرفت می‎رسد این نکته را بیان می‎کند که مهمترین افتخار من این است که می‎دانم که نمی‎دانم.

وی افزود: وقتی سقراط به معبد دلفی می‎‏رود و او را به عنوان داناترین فرد شهر معرفی می‎کنند با این وصف خود از خودش متعجب می‎شود که چرا به عنوان داناترین فرد شهر معرفی شده است. لذا با تک تک دانایان شهره شهر گفتگو می‎کند و بعد از تفحص و کندوکاو بسیار متوجه می‎شود که آنان نمی‎دانند که نمی‎دانند و از اینرو ادعای شهرت و دانایی می‎کنند.

استاد گروه فلسفه دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ادامه داد: سقراط چون می‎دانست که نمی‎داند این سروش غیبی او را به عنوان داناترین فرد معرفی کرد.

این محقق و پژوهشگر فلسفه اسلامی تصریح کرد: مهمترین علت همه چیز دانی به قلت اطلاعاتی همه چیزدان‏ها بر می‏‎گردد البته جنبه روانشناختی این قضیه را هم نباید نادیده گرفت؛ یعنی فرد همه چیزدان با این کار می‏خواهد مشکلات و ضعف‎هایش رااز این طریق بپوشاند.

خادمی در مورد اینکه آیا نسبتی میان «همه چیزدانی» و عدم گماشتن افراد متخصص در تخصص‏های خود وجود دارد هم اظهارداشت: این هم ممکن است باشد ولی در مواقعی و یا در برخی افراد ممکن است صادق باشد.

کد خبر 1670342

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha