دکتر عین الله خادمی در مورد اینکه بسیاری از ما ایرانیان در مورد موضوعات گوناگون و بدون آنکه در آن تخصصی داشته باشیم اظهارنظر میکنیم. درمورد «همه چیزدانی» به خبرنگارمهر گفت: دلیل این مسئله بیشتر به ضعف اطلاعاتی و فقر معرفتی ما بر میگردد. وقتی که سقراط به اوج معرفت میرسد این نکته را بیان میکند که مهمترین افتخار من این است که میدانم که نمیدانم.
وی افزود: وقتی سقراط به معبد دلفی میرود و او را به عنوان داناترین فرد شهر معرفی میکنند با این وصف خود از خودش متعجب میشود که چرا به عنوان داناترین فرد شهر معرفی شده است. لذا با تک تک دانایان شهره شهر گفتگو میکند و بعد از تفحص و کندوکاو بسیار متوجه میشود که آنان نمیدانند که نمیدانند و از اینرو ادعای شهرت و دانایی میکنند.
استاد گروه فلسفه دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ادامه داد: سقراط چون میدانست که نمیداند این سروش غیبی او را به عنوان داناترین فرد معرفی کرد.
این محقق و پژوهشگر فلسفه اسلامی تصریح کرد: مهمترین علت همه چیز دانی به قلت اطلاعاتی همه چیزدانها بر میگردد البته جنبه روانشناختی این قضیه را هم نباید نادیده گرفت؛ یعنی فرد همه چیزدان با این کار میخواهد مشکلات و ضعفهایش رااز این طریق بپوشاند.
خادمی در مورد اینکه آیا نسبتی میان «همه چیزدانی» و عدم گماشتن افراد متخصص در تخصصهای خود وجود دارد هم اظهارداشت: این هم ممکن است باشد ولی در مواقعی و یا در برخی افراد ممکن است صادق باشد.
نظر شما