۱ شهریور ۱۳۹۱، ۸:۲۲

معضل منفعت طلبی-5/

لزوم آموزش و فرهنگ‎سازی برای تقویت روحیه منفعت‏طلبی جمعی

لزوم آموزش و فرهنگ‎سازی برای تقویت روحیه منفعت‏طلبی جمعی

یک استاد گروه فلسفه دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی با اشاره به اینکه برای نهادینه کردن روحیه منفعت‎طلبی افراد نیاز به آموزش و فرهنگ‎سازی داریم. گفت: در ایندو زمینه ضعیف هستیم و در خانواده‏ها و نهادهای آموزشی باید منفعت ‏طلبی جمعی را تقویت کنیم.

دکتر عین الله خادمی درمورد دلایل خوی منفعت طلبی ما ایرانیان و اینکه چرا کمتر به منافع عمومی و جمعی توجه می‎کنیم به خبرنگارمهر گفت: منفعت طلبی افراد جنبه منطقی دارد و باید از طریق استقرایی آن را بررسی کرد. زیرا در عمل ممکن است افراد ادعای منفعت طلبی جمعی کنند ولی در عمل اینطور نباشد. این مسئله درگذشته تاریخی در جوامع مختلف تکرار شده است و شاید نیاز داریم از طریق آزمون و خطا به درستی و صحت و سقم آن پی‏ببریم.

استاد گروه فلسفه دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ادامه داد: برای نهادینه کردن روحیه منفعت‎طلبی افراد نیاز به آموزش و فرهنگ‎سازی داریم. در ایندو زمینه ضعیف هستیم و در خانواده‏ها و نهادهای آموزشی باید منفعت ‏طلبی جمعی را تقویت کنیم.

این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه اسلامی درمورد اینکه چگونه می‎شود جامعه‏ای متوازن در پیگیری منافع فردی و جمعی داشته باشیم هم اظهارداشت: مهمترین و بهترین کار این است که هرکس از خودش شروع کند. من معلم اگر در دانشگاه در حوزه کاری خودم درست تدریس کنم ومعلومات را به نحو احسن به دانشجویان منتقل کنم و هر کس دیگری در حوزه کاری خودش در عمل منفعت طلبی جمعی و فردیش را رعایت کند این شرط لازم برای این مسئله است.

این مدرس دانشگاه درپایان یادآورشد: شرط کافی این است که علاوه بر عملکرد خود افراد نهادهای قانونی‏ای با ابزارهای کارآمد تعبیه بشوند که از طریق آن ابزارها بشود رفتار و اعمال افراد را اندازه‏گیری کرد تا جهت منفعت‏طلبی فردی و جمعی افراد سنجیده شود. البته رسانه ها باید از طریق فرهنگ‏سازی ما را به این وضع مطلوبی که شما گفتید برسانند. 

کد خبر 1670381

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha