مسعود انصاری فر در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: شعر نسل جوان امروز بیش از حد رئالیست شده و این از جمله ضعفهای شعر امروز است.
وی با اشاره به شعر کودک و جنبههای آموزش آن افزود: یکی از کارکردهای شعر کودکان میتواند جنبهآموزشی و تربیتی داشته باشد و از این طریق برخی موضوعات و مفاهیم علمی، اجتماعی و هنری را به آنان انتقال داد.
نویسنده و شاعر در ادامه بیان داشت: نباید آموزههای اخلاقی را به صورتی واضح و مستقیم در قالب شعر گنجاند و با این کار، شعر به یک یک ابزار بیخاصیت تبدیل کرد در صورتی که چنین اتفاقی بیافتد، نباید ادعای تولید شعر کرد و به آموزش و تربیت اخلاقی کودکان امیدوار شد.
وی با اشاره به اینکه اندرزها و مواعظ، با چنین رویکردی در شعر کودکان آورده شود، به احتمال قریب به یقین، تاثیر معکوس بر رفتار و نظام هنجاری بچهها دارد، تصریح کرد: کودک باید در شعر خود را ببیند، شاعر واعظ و اندرزگوی اخلاقی نیست که به کودکان امرو نهی کند.
انصاری فر ادامه داد: هرگونه تربیت این چنینی باید، به صورت غیرمستقیم و هنرمندانه در قالب مضامین شعری آورده شود و به عنوان نمونه به این شعر عباس یمینی شریف اشاره کرد.
وی با بیان اینکه در این گونه شعرها نباید اندیشه بزرگسالانه حضوری پررنگ داشته باشد، متذکر شد:اگر شعر به عنوان ابزار یا واسطه آموزش و تربیت قرار میگیرد، باید در انتخاب مضامین و درونمایههای آن دقت زیادی به عمل آید تا والدین و یا معلمان و مربیان بتوانند در کمترین زمان ممکن، بیشترین بهرهمندی را در فرآیند تربیت فرزندان و دانشآموزان ببرند، همچنین مضامین اخلاقی نباید به صورت اندرزهایی تهدیدآمیز بیان شود.
این نویسنده و شاعر در پایان در خصوص حضور زنان شعر در اجتماع اذعان داشت: رسالت زنان در بخشهایی از تاریخ و اجتماع همچون دفاع مقدس را پررنگ است و زنانه شعر گفتن هم لازمه جامعه شعری است.
نظر شما