رضا ادیب در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: کودکان و نوجوانان بخش مهم و با ارزش جمعیت اکثر نقاط جهان را تشکیل میدهند.
وی افزود: رسانههای جمعی بر کودکان و نوجوانان نقش غیر قابل انکاری دارند، زیرا تلویزیون بر کردار، رفتار و اعمال خشونت آمیز کودکان نقش غیر قابل انکاری دارد.
این تحلیلگر امور اجتماعی و کارشناس برنامههای تلویزیون در ادامه بیان داشت: کسی نمیتواند مدعی شود که تلویزیونی زیان بخش است، برای یک کودک در یک شرایط یا برای همان کودک در شرایط دیگر، میتواند سودمند باشد.
وی با بیان اینکه هر جامعهای و تحت هر شرایطی توان شکوفاسازی استعدادهای انسانیِ بشر را ندارد، بیان داشت: جامعهای میتواند، زمینه پیدایش رفتارهای انسانی را فراهم سازد که خود از امنیت و آرامش لازم برخوردار باشد و این امر نیز در گرو حفظ و پاسداشت ارزشهای حاکم در آن است.
ادیب بهترین و کارآمدترین شیوه پیشگیری از نادیده گرفتن ارزشها و یا حل آن را آگاهی بخشی و شناساندن ارزشها و هنجارهای حاکم بر جامعه دانست و ادامه داد: یکی ازابزارهای مؤثر و مفید در این زمینه رسانههای جمعی هستند، زیرا در ردیف عوامل شخصیت ساز قرار گرفتهاند.
این تحلیلگر امور اجتماعی رسانههای جمعی را عامل تقویت یا تضعیف هنجارهای اجتماعی عنوان کرد و گفت: وسایل ارتباط جمعی میتوانند به تسطیح فرهنگی و یکسان شدن الگوها و اندیشهها کمک شایانی بکنند.
وی همچنین تأثیر عمیق رسانههای جمعی را غیر قابل انکار دانست و تصریح کرد: درجه تأثیر رسانهها و نیز استقبال همگانی از آنها، تابع متغیر رشد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی جامعه است، زیرا پیشرفت دانش و فناوری سهم اصلی را در نحوه استفاده افراد یک جامعه از رسانههای همگانی دارد.
ادیب با بیان اینکه دست اندرکاران تلویزیون و رسانههای تصویری باید از کودکان و نوجوانان کشور درک عمیق داشته باشند و مطابق فرهنگ و نیازهای روحی و روانی جامعه برنامههای آموزشی، تنویری و تربیتی بسازند، گفت: برنامههای کودکان و نوجوانان باید از نگاهی نوع بافت نمایشی متنوع، ساده، قابل فهم و رهنمود دهنده باشد در برخی از کشورها به ویژه اروپای شرقی که نمایش برنامههای خشونت آمیز ممنوع است و به بعضی برنامههای خشونت آمیز وقت معینی برای پخش دارد.
نظر شما