۲۹ مرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۵۶

محمدزاده در گفتگو با مهر:

ملاک عید و شادمانی حقیقی معرفت به خداوند است

ملاک عید و شادمانی حقیقی معرفت به خداوند است

رئیس دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه به فرموده امام رضا(ع) نزد اهل حق اولین ماه سال ماه رمضان است، گفت: ملاک شادمانی حقیقی یاد الهی و توجه و معرفت حقیقی به خداوند است به نحوی در قلب و روح و نهاد انسان آنقدر تأثیر بگذارد که رفتارهای او را اصلاح کند و در مسیر سعادت انسانی و الهی سوق دهد.

دکتر رضا محمدزاده، رئیس دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق(ع) در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد عید فطر گفت: هر امر و موقعیتی که جایگاهی برای یاد خداوند و به دنبال آن مسرت و لذت باشد عید است. ذکر خداوند مایه خوشحالی متقین و لذت و خوبی و خوشی همه کسانی است که به خداوند ایمان و یقین دارند.

وی افزود: کلمه عید از عود گرفته شده، عود در زبان عربی یعنی بازگشت در کلمه عید به شکلی تجدد و نو شدن و یا آمدن چیزی است که کهنه نمی‌شود. آن چیزی که مایه نشاط و غیر کهنگی است که آن یاد و خشوع خداوند است، لذا در آیه 16 سوره حدید خداوند تعبیری دارد که می‌فرمایند: «أَلَمْ یَأْنِ لِلَّذِینَ آمَنُوا أَن تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِکْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ»، لذا عیدی که در فرهنگ اسلامی وجود دارد عیدی است که حاصل آن نشاط و طراوت و به شکلی سازندگی و تجدد روح است که ریشه‌اش در یاد و معرفت نسبت به خداست.

این محقق و کارشناس در ادامه سخنانش اظهار داشت: آنهایی که اهل یاد خداوند و ذکر خداوند هستند تعدادشان کم است به صراحت خود آیات آنهایی که از خداوند پیروی می‌کنند و می‌خواهند که خداوند ملاک همه رفتارها و سکناتشون باشد تعداد این افراد به نسبت کل افراد جهان و در طول تاریخ بودند کم هستند در آیات مختلفی تعبیر «إِلَّا قَلِیلًا» را به کار برده است.
خداوند در آیه 3 سوره اعراف می‌فرمایند: «اتَّبِعُواْ مَا أُنزِلَ إِلَیْکُم مِّن رَّبِّکُمْ وَلاَ تَتَّبِعُواْ مِن دُونِهِ أَوْلِیَاء قَلِیلًا مَّا تَذَکَّرُونَ» آیه 62 سوره نمل «وَیَجْعَلُکُمْ خُلَفَاء الْأَرْضِ أَإِلَهٌ مَّعَ اللَّهِ قَلِیلًا مَّا تَذَکَّرُونَ»

وی با بیان طرح این سؤال که چرا شادمانی در جامعه کم است؟، گفت: چون ذکر خداوند کم است. ملاک شادمانی حقیقی یاد الهی و توجه و معرفت حقیقی به خداوند است که به نحوی در قلب و روح و نهاد انسان آنقدر تأثیر بگذارد که رفتارهای او را اصلاح کند و در مسیر سعادت انسانی و الهی سوق دهد.

محمدزاده در ادامه سخنانش تصریح کرد: امام رضا(ع) در حدیثی در مورد عید فطر می‌فرمایند: براساس معرفتی که ما اهل بیت(ع) داریم روز عید فطر اولین روز از سال است که در آن خوردن و آشامیدن و نوشیدن به انسان‌ها و مؤمنین حلال می‌شود، (در تقویم قمری هم اولین ماه سال محرم است، پس چگونه می‌شود که حضرت می‌فرمایند اولین روز از سال است که در آن خوردن و آشامیدن حلال می‌شود؟!)، در ادامه ایشان می‌فرمایند: در نزد اهل حق اولین ماه سال ماه رمضان است.

وی بیان کرد: امام رضا(ع) می‌فرماید: روز اول شوال را خداوند را عید قرار داده، به خاطر اینکه مسلمان‌ها در کنار هم جمع شوند و در برابر خدا حضور پیدا کنند و خدا را به خاطر نعمت‌هایی که به ما داده مورد تمجید قرار دهند. روز زکات و پاکی است، روزی است که انسان‌ها میل به حق دارند.

رئیس دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق(ع) اظهار داشت: روز عید فطر روزی است که مایه نشاط و آرامش اجتماعی است، یعنی در واقع در روز عید فطر یک تحول اجتماعی و جمعی اتفاق می‌افتد که مبنای بسیاری از خیرات و برکات است. منافع اقتصادی اجتماعی و ... بسیاری هم دارد.

کد خبر 1673103

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha