به گزارش خبرنگار مهر از مانیل ، نویسنده این کتاب دکتر منصور لیمبا فارغ التحصیل فیلیپینی رشته روابط بین الملل دانشگاه تهران است که این موضوع را به عنوان تز دکتری ارائه کرده است .
نویسنده کتاب میکوشد تا ماهیت قدرت روز جهانی قدس را در فضای الکترونیکی مورد بررسی قرار دهد .او با استفاده از نظریة بری بارنز دربارة قدرت به عنوان نظم اجتماعیِ متشکل از تعامل روال عادی و دانش به عنوان چارچوب نظری بررسی معتقد است که روال های عادی ثابت در مورد روز جهانی قدس با تظاهرات، راهپیمایی و فعالیتهای مربوطه هر ساله در آخرین جمعة رمضان از زمان اختصاص این روز در اوت 1979 توسط امام خمینی (ره) نمایانده شده است و گزارشهای خبری آنلاینی از برگزاری روز جهانی قدس در کشورهای مختلف وجود دارد که به عنوان نمونه می توان به پنج کشور در سال 1997، 12 کشور در سال 2002 و 23 کشور در سال 2007اشاره کرد.
نویسنده در مقدمه کتاب اورده است : روز جهانی قدس که هر ساله توسط مسلمانان سراسر جهان از طریق تظاهرات و راهپیمایی برگزار و گرامی داشته میشود، دانش مشترک و گروهیِ این روال های عادی را تشکیل میدهد. این دانش در خصوص روال های عادی به اشکال گوناگونی در فضای الکترونیکی متبلور میگردد که از میان آنها میتوان به بیانات و پیام های نصب شده، دعوت برای مشارکت در فعالیت های روز قدس، ارائة مقاله، وبسایت ها و صفحات اختصاص یافته به روز قدس و بزرگداشت این روز، فیلم های کوتاه سمعی و بصری و گزارش های خبری آنلاین دربارة رویدادهای روز قدس در سراسر جهان، اشاره کرد .
نویسنده تاکید می کند : در نتیجة تعامل بین روال عادی و دانش در حدود سه دهه، اکنون یک نظم اجتماعی نورس پدیدار گشته است - گنجاندن روز قدس به عنوان یکی از تعطیلات اسلامی در تقویم های آنلاین وبسایت های غیراسلامی دانشگاهی، سیاسی، مذهبی، فرهنگی، تجاری و شخصی. دست کم 58 وبسایت از این دست در سال 2004 و 44 وبسایت دیگر در سال های 2007-2006، و در نتیجه مجموعاً 102 وبسایت در دورة بین سال های 2004 و 2007، وجود داشته است. رشد یا افول نظم اجتماعی نوپا در فضای الکترونیکی به استمرار و یا تعامل بین روال عادی و دانشی بستگی دارد که آن را نخست به وجود آورده است.
این کتاب از سوی منصور لیمبا به بنیانگذار روز جهانی قدس ، امام خمینی (ره) تقدیم شده است.
نظر شما