حسن شجاعی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تا قبل از کشف این باکتری بخشی از بیماریهای با بیماری سل و سرطان اشتباه گرفته میشد که با شناسایی این باکتری درمان این بیماران که تا چند سال تحت درمانهای سل و سرطان قرار میگرفتند، به مسیر درست هدایت شدند.
وی ادامه داد: این در حالی است که این بیماران به غلط درمان بیماران سل و سرطان را دریافت و دچار عوارض شدید میشدند که با تحقیقات صورت گرفته روی این بیماران، باکتری ایرانیکوم از خانواده ویروس سل شناسایی شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مورد کارکرد این باکتری تصریح کرد: مایکو باکتریوم ایرانیکوم در بدن انسان سبب مننژیت شبه سل و همچنین ضایعات پوستی میشود.
وی افزود: بیش از اینکه کشف این باکتری، نقطه عطفی و تحولی در حوزه درمان بیماریها ایجاد کند، از این نظر که برای نخستین بار در سطح بینالمللی، به اسم ایران ثبت علمی شد، اهمیت زیاد دارد.
شجاعی از کشف 7 سال پیش این گونه جدید از مایکو باکتریومها خبر داد و اضافه کرد: دو گونه دیگر از مایکو باکتریومها را نیز در زمان دانشجویی دکترای خود جداسازی کرده بودم ولی اروپاییها آن را به نام خود ثبت کردند.
وی تاکید کرد: این باکتری همزمان در شش مرکز تحقیقاتی در یونان، هلند، سوئد، آمریکا، ایتالیا و ایران کشف شد و چون ایران زودتر از همه آن را به کمیته بینالمللی ثبت میکروبها معرفی کرد، مایکو باکتریوم جدید به نام کشور کاشف آن یعنی ایران به نام مایکو باکتریوم ایرانیکوم Mycobacterium Iranicum نامگذاری شد.
نظر شما