به گزارش خبرنگار مهر، گلستان با داشتن 650 هزار هکتار اراضی کشاورزی و تولید سالانه 72 نوع محصول کشاورزی سهم بسزایی در فرآیند تولیدات کشور ایفا می کند.
مشکلاتی نظیر پایین بودن قیمت محصولات تضمینی، سنتی بودن کشت، بالا بودن قیمت نهاده ها، خرده بودن اراضی، کمبود تسهیلات و سوخت حوزه کشاورزی گلستان را غیر صرفه اقتصادی کرده است.
دبیر خانه کشاورز گلستان با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری برای تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی شعار نیست بلکه یک واقعیت است.
علیقلی ایمانی در نشست خبری خبرگزای مهر افزود: نباید در چارچوب شعارها فقط به برگزاری سمینارها اکتفا کنیم در حالیکه نامگذاری سالها و شعارها برخاسته از یک موضوع و هدف است.
وی اظهار داشت: اگر بجای آنکه تنها نفت خام صادر می کردیم در بخش کشاورزی سرمایه گذاری می شد و به زیر ساختها توجه می شد از تحریمها باکی نداشتیم.
وی عنوان کرد: هنوز دیر نشده و در باید در بخش تولید داخلی سیاستگذاری کنیم، زیرا سرمایه گذاری در بخش کشاورزی زود جواب می دهد.
ایمانی عنوان کرد: باید نگاهها و توجه به سمت تولید داخلی باشد و مسائل مختلف را آنالیز کنیم و وضعیت نسبی در تولید را ارزیابی داشته باشیم.
عضو خانه کشاورز گلستان و دبیر خانه کشاورز گرگان نیز گفت: اقتصاد مقاومتی و تحقق آن نیازمند راهبرد است و برای ایجاد آن کشاورزی را به تنهایی نباید ببینیم.
محمد تقی احسن افزود: باید در کنار بخش کشاورزی به صنایع تبدیلی توجه شود و بازرگانی و فروش محصولات نیز مورد توجه اساسی قرار گیرد.
وی عنوان کرد: به نظر می رسد تنها قشری که تاکنون به وظیفه خود بخوبی عمل کرده اند، کشاورزان هستند، این درحالی است که با وجود بی توجهی ها و بی مهریها به تولید پرداخته اند.
احسن گفت: کشاورز در سایه بی مهریها باز تولید کرده و باز محصول روی دستش باقی مانده است.
عضو خانه کشاورز گلستان تاکید کرد: چاره ای نداریم که یک برنامه منسجم برای بخش کشاورزی داشته باشیم و به سمت مکانیزه شدن تولید برویم.
وی عنوان کرد: ما سازمان تعاون روستایی داریم که در تمام شهرها و روستاها فروشگاه دارد که می تواند برای توزیع و بازرگانی محصول کشاورزی از این فرصت استفاده کنیم.
احسن بیان داشت: اکنون راهبرد خرید تضمینی محصول کشاورزی تنها روی کاغذ مانده است و باید برای کار بودجه مورد نیاز کنار گذاشته شود.
عضو خانه کشاورز گلستان تاکید کرد: اگر بخواهد بخش کشاورزی در اقتصاد مقاومتی موفق عمل کند باید حمایت شود و یک اراده ملی در این حوزه ایجاد شود.
وی بیان داشت: متاسفانه ایده کشاورزی محور توسعه تنها روی کاغذ مانده و بنظر می رسد متولیان امر دغدغه کشاورزی ندارند.
نماینده گلستان در خانه کشاورز کشور نیز گفت: برای تحقق اقتصاد مقاومتی چاره ای نداریم که به کشاورزی برگردیم و به این بخش توجه کنیم.
یوسفعلی رستمانی افزود: اگر حوزه کشاورزی را محور توسعه قرار دهیم می توانیم در بخش های مختلف نیز وارد عمل شویم و درآمد ناخالص ملی را افزایش دهیم.
وی عنوان کرد: اگر در بخش کشاورزی از تولید حمایت کنیم می توانیم به سمت اقتصاد پویا حرکت کنیم و وقتی توان ملت بالا رفت می تواند خودکفا شود.
رستمانی گفت: تولید ما باید روی تشک کشتی دنیا رقابت کند و در این حوزه باید به پویایی برسیم و زمانی حرف و ایده مقام معظم رهبری محقق می شود که برنامه منسجم در این بخش داشته باشیم.
مظفر خواجه مظفری یک فعال در حوزه کشاورزی نیز گفت: متاسفانه تورم در بخش کشاورزی دیده نشد و باید محصولات مطابق نرخ تورم قیمت گذاری شود.
وی افزود: اگر از کشاورزی حمایت کنیم می توانیم به هدف تحقق اقتصاد مقاومتی دست یابیم و اکنون این تصور می شود که دولتمردان دغدغه کشاورزی ندارند.
وی تاکید کرد: چاره ای نداریم که از بخش کشاورزی حمایت کنیم و مشکلات فراروی این بخش را رفع کنیم.
نظر شما