به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، دكتر سيد مصطفي محقق داماد در نخستين روز از كنگره بين المللي اخلاق زيستي گفت : در ادبيات اسلامي انسان داراي كرامت است و خداوند اين كرامت را به انسان داده است. تا جايي كه قرآن مي گويد انسان موجود كريمي است. اين موضوع اشاره به گفت و گوي خداوند و فرشتگان دارد كه خداوند به ملائكه گفت: من مي خواهم در زمين براي خود جانشيني برگزينم. فرشتگان اعتراض كردند كه انسان، محيط زيستش را آلوده مي كند و او با اينكه انسان است اما ديگر كش است.
وي افزود: كرامت بشري بر علم و آگاهي و اختيار استوار است و اين اركان از گفت و گوي خداوند با فرشتگان استنباط مي شود.
دكتر محقق داماد با اشاره به اين كه بعد از جنگ جهاني تعارضي ميان اقتصاد و اخلاق به وجود آمد گفت : امروزه تكنولوژي از حريم خود تجاوز كرده و به حيطه كرامت بشري نفوذ كرده و آن را مورد تعرض قرار داده است.
عضو فرهنگستان علوم، تحولي كه در مباحث ژنتيك امروزه رواج يافته را خطرناك براي بشر دانست و گفت: ژنتيك مگر اينكه كرامت بشري را مورد تعرض قرار ندهد قطعا براي بشر مفيد خواهد بود.
دكتر محقق داماد در پايان اعلام كرد: بسياري از فلاسفه غرب درباره كرامت بشري سخن گفته اند اما نتوانستند به ديدگاهي كامل برسند. لذا در اين ميان ديدگاه اسلام بر حفظ و احترام كرامت بشري سخنان نغز و كاملي را بيان كرده است.
نظر شما