۶ فروردین ۱۳۸۴، ۱۷:۵۸

سيد محمد خاتمي در ديدار با مديركل يونسكو:

يونسكو به سازماني فعال فكري و اجتماعي بين المللي تبديل شده است//هر فرهنگي اگر متعصبانه به افكار خود تكيه كند، ديگر تنوع فرهنگي معنا و مفهومي نخواهد داشت

يونسكو به سازماني فعال فكري و اجتماعي بين المللي تبديل شده است//هر فرهنگي اگر متعصبانه به افكار خود تكيه كند، ديگر تنوع فرهنگي معنا و مفهومي نخواهد داشت

حجت الاسلام و المسلمين سيد محمد خاتمي روز شنبه در ديدار با كوچيرو ماتسورا مديركل يونسكو گفت: يونسكو به خصوص در سالهاي اخير با برنامه هاي مختلفي كه در عرصه هاي گوناگون داشته، از يك سازمان منفعل به سازماني فعال فكري و اجتماعي بين المللي تبديل شده است.

به گزارش خبرگزاري مهر، رييس جمهور همچنين با بيان اينكه يونسكو در اين دنياي بسيار نگران كننده با درك موقعيت امروز بشر، راه درست را انتخاب كرده است، ابراز خرسندي كرد و افزود: توجه يونسكو به گفت وگوي تمدنها، نشانه بيداري اين سازمان در اين دوران است.

وي تصريح كرد: اما با وجود اهتمام يونسكو به اين موضوع، وضع جهان نگران كننده تر از گذشته شده است.

سيد محمد خاتمي با بيان اينكه محور موفقيت گفت وگوي تمدنها مدارا است اما طي سالهاي گذشته در روابط بين المللي مراعات نشده است، تصريح كرد: از يك طرف، چهره اي كه تروريسم از خود نشان داده در طول تاريخ سابقه نداشته است و گرايش هاي واپسگرا در برخي جوامع و به خصوص اسلامي تقويت شد و از طرف ديگر به خاطر نشناختن واقعيت ها و شرايط موجود، روشهاي مقابله خشونت آميز بر گسترش اين امواج نيز مويد بر علت شده است.

رييس جمهور در ادامه افزود: صدايي كه اكنون در دنيا مي شنويم، صداي خشونت و زور است و فضاي امنيتي، زندگي را بر همه تنگ كرده است.

وي با بيان اينكه موج جديد خشنوت و برخورد در حالي صورت مي گيرد كه سال 2001 به عنوان سال گفت وگوي تمدنها آغاز شد، خاطرنشان كرد: برخلاف اين هياهوها و جو خشونت بايد بر مساله گفت وگو، صلح و تفاهم پافشاري كرد.

خاتمي طرحهاي يونسكو مانند تنوع فرهنگي، اجتماعي و ميراث فرهنگي را نشانه اهتمام بخش فكري جهان به اين مسايل اساسي دانست و گفت: وقتي تنوع فرهنگي مي گوييم قطعا تنوع در ارايه نقطه نظر و همكاري ميان فرهنگها است كه در دنيا جا مي افتد، در غير اين صورت هر فرهنگي اگر متعصبانه به افكار خود تكيه كند، ديگر تنوع فرهنگي معنا و مفهومي نخواهد داشت.

رييس جمهور همچنين با قدرداني از توجه يونسكو به ايده گفت وگوي تمدنها، فرهنگها و مسايل اجتماعي و فقر در جهان، برگزاري كنفرانس گفت وگوي تمدنها در نيويورك و همايش هاي مختلف در نقاط گوناگون دنيا پيرامون اين موضوع، گفت: اين موارد تا حد زيادي مربوط به مديريت، توجه، تفكر و علاقه و پشتكار شما به مسايل فرهنگي و انساني است.

آقاي كوچيرو ماتسورا مديركل يونسكو در اين ديدار كه جعفر توفيقي وزير علوم، تحقيقات و فناوري و دكتر جلالي نماينده جمهوري اسلامي ايران در يونسكو نيز حضور داشتند، ضمن ابراز خرسندي از حضور در ايران و گسترش همكاري ميان يونسكو و جمهوري اسلامي از حمايت هاي رييس جمهور در ارتباط با فعاليتهاي يونسكو در منطقه و كشورمان قدرداني كرد.

وي با بيان اينكه گسترش روابط دوجانبه ايران و يونسكو موجب شده روابط اين سازمان در سطح منطقه نيز گسترش پيدا كند، گفت: به لحاظ همكاري گسترده ايران با يونسكو، كشورهاي پاكستان، افغانستان و تركمنستان نيز تحت پوشش دفتر نمايندگي اين سازمان در ايران مي باشند.

ماتسورا با قدرداني از ايده گفت وگوي تمدنها از آن به عنوان يك اتفاق بين المللي كه در تاريخ بشريت ثبت شد، ياد كرد و گفت: بر اساس همين ابتكار بود كه ما اجلاسهاي مهمي در آفريقا، آسيا و بخش هايي از اروپا برگزار كرديم.

مديركل يونسكو در پايان از دولت جمهوري اسلامي بويژه رييس جمهور براي ميزباني نخستين كنگره بين المللي اخلاق زيستي و فراهم آوردن ارائه نقطه نظرات و تحقيقات در زمينه اخلاق زيستي قدرداني كرد.

کد خبر 167584

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha