دکتر غلامرضا توگه در خصوص پیگیری پرونده شکایت از شرکت مریو فرانسه برای دریافت خسارت ناشی از واردات خونهای آلوده، به خبرنگار مهر گفت: این مسئله از طرف وزارت بهداشت قاعدتا باید پیگیری شود.
وی با اعلام اینکه سازمان انتقال خون ایران پیگیری جدیدی در این خصوص نداشته است، افزود: از پیگیری موضوع از طریق وزارت امور خارجه اطلاع خاصی ندارم و احتمالا نتایج پیگیریهای قبلی در آینده اعلام خواهد شد.
رئیس سازمان انتقال خون در خصوص ارسال خون و فرآورده های خونی از ایران به سوریه ، گفت: خون ماده حیاتی است که نه امکان صادرات آن وجود دارد و نه واردات آن.
وی ادامه داد: همه کشورها حتی وقتی دچار بلایای طبیعی می شوند، نمی توان خون و فرآورده های خونی را به طور مستقیم برای آنها صادر کرد و باید از همان کشور تامین شود.
توگه افزود: البته امکان صادرات و ارسال لوازمات و امکانات مربوط به خون و فرآورده های خونی وجود دارد. همچنین می توان داروهای خونی حاصل از پلاسمای خون را صادر و یا وارد کرد.
موضوع پرونده فرآورده های خونی آلوده مربوط می شود به سالهای 1984 و 1985 میلادی که انستیتومریو فرانسه محصول فاکتورهای انعقادی آلوده به ویروس HIV جهت بیماران هموفیلی را به برخی از کشورها مانند آلمان غربی، ایتالیا، آرژانتین، عربستان، عراق، ایران و... صادر کرد و همین مسئله باعث شد تا تعدادی از بیماران هموفیلی و تالاسمی به این ویروس مبتلا شده و جان خود را از دست بدهند.
بر همین اساس سازمان انتقال خون ایران با تشکیل پرونده ای در سال 1387 نسبت به اعلام شکایت از این شرکت فرانسوی اقدام کرد و در ادامه وزارت بهداشت و دفتر حقوقی ریاست جمهوری وارد این موضوع شدند. اما به نظر می رسد، ایران تنها کشوری است که نتوانسته هنوز خسارت خود را از شرکت مریو بگیرد. در حالی که کشورهایی مثل عراق موفق شده اند این خسارت را دریافت کنند.
نظر شما