مهدی صفی خانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: باید مکان دفع زبالهها از نظر عمق، مساحت و ایزوله بودن استعدادیابی شود تا کمترین آسیب به محیط زیست وارد شود.
وی در ادامه با بیان اینکه مدیریت دفن زباله در روستاها صورت نمیگیرد، گفت: از آنجا که دفع پسماند ارتباط مستقیمی با بهداشت جامعه دارد باید موانع دفع پسماند روستایی برطرف شود.
مهدی صفی خانی بر ضرورت همکاری و همراهی تمام دستگاههای شهرستان ملایر در این زمینه تاکید کرد و با اشاره به ضرورت تامین منابع مالی دفع پسماند، افزود: از آنجا که جمعآوری پسماند به عنوان یک خدمت عمومی است باید فرهنگسازی لازم برای جمعآوری عوارض دفع پسماند انجام شود.
وی راههای فرهنگسازی در مورد دفع پسماند روستایی و مطالعه و بررسی مکانهای دفع پسماند در روستاهارا مهم برشمرد و گفت: پسماندهای کشاورزی ناشی از فعالیتهای تولیدی در بخش کشاورزی است و پسماندهای ویژه به دلیل بالا بودن مواد سمی و قابلیت انفجار یا اشتعال نیاز به مدیریت خاص دارند.
رئیس اداره محیط زیست ملایر پردازش، سوزاندن، بازیافت و در نهایت دفع زبالههای غیر قابل استفاده را از راهکارهای اجرایی در مدیریت پسماندهای روستایی عنوان کرد.
وی گفت: زبالهگاههای روستایی منطبق با اصول بهداشتی نیست و باید مکان دفع زبالهها از نظر عمق، مساحت و ایزوله بودن استعدادیابی شود تا کمترین آسیب به محیط زیست وارد شود.
صفی خانی با اشاره به اینکه مدیریت قانون پسماندها در کشور از سال 84 ابلاغ شده است، افزود: با توجه به اینکه کار مردم روستاها بیشتر کشاورزی و دامداری است باید مدیریت پسماندهای روستایی در روستاها توسط دهیاریها و شوراهای اسلامی نهادینه شود.
صفی خانی با اشاره به اینکه مصرف گرایی در روستاها مانند شهرها شده و باید راهکار قانونی برای تفکیک زبالهها در روستاها اجرایی شود، گفت: این امر در شهرستان ملایر مشهود نیست و تفکیک زباله هنوز به صورت فرهنگ برای مردم روستاها عملی نشده است.
وی خواستار همکاری بیشتر دستگاههای اجرایی، بخشداریها، دهیاریها و شوراهای اسلامی در روستاها برای فرهنگ سازی بیشتر در این زمینه شد و افزود: هر چه دفن زبالهها بهداشتی تر باشد به محیط زیست آسیب کمتری وارد میشود و خطرات زبالهها برای خود مردم ، زمین های کشاورزی و حیات وحش کمتر است.
نظر شما