به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه شنبه اولین کنفرانس بین المللی اقتصادسنجی، روش ها و کاربردها با محورهای قابلیت ها و محدودیت های روش های اقتصادسنجی، اقتصادسنجی فضایی، اقتصادسنجی مالی، کاربرد مجموعه های فازی و داده های پانل در سنندج آغاز شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در گفتگو با خبرنگار مهر، برگزاری کنفرانس بین المللی اقتصادسنجی را در راستای تحقق اهداف ریاست عالیه دانشگاه مبنی بر حضور در مجامع علمی داخلی و خارجی، گسترش و ارتقای توانمندی ها، ارتقای سطح دسترسی دانشجو و استاد به منابع علمی و ارتقای سطح ارتباط دانشگاه با صنعت بیان کرد.
شاهین فکور اقتصادسنجی را یکی از شاخه های علوم اجتماعی و ترکیبی از اقتصاد، ریاضیات و علم آمار عنوان کرد و گفت: اقتصادسنجی به تعبیری دیگر یکی از شاخه های علوم اجتماعی است که با استفاده از اطلاعات و داده های آماری به پیش بینی رویدادهای جامعه می پردازد.
وی به دپارتمان علوم اقتصادی و علوم اجتماعی و آمار و ریاضیات قوی از نظر کمیت و کیفیت در دانشگاه اشاره کرد و یکی از دلایل میزبانی این دانشگاه برای این همایش بزرگ را وجود همین دپارتمان ها عنوان کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج افزود: با توجه به عنایت مقام معظم رهبری درباره بحثهای اقتصادی و نامگذاری چند سال اخیر با عناوین مختلف اقتصادی پیشنهاد این همایش در یکی از شاخه های جدید بین رشته ای در جلسه شورای پژوهشی در سال 89 در سطح منطقه 11 مطرح و در معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در تهران نیز مطرح شد و در نهایت توسط انجمن آمار ایران به عنوان حامی اصلی و سه دانشگاه در ایتالیا و مالزی به عنوان حامیان علمی این همایش به نتیجه رسید.
فکور در ادامه سخنان خود به مقالات ارسالی به دبیرخانه کنفرانس اشاره کرد و اظهار داشت: مقالات متعددی از کشورهای اروپایی، آفریقایی و آسیایی از جمله سویس، هلند، انگلیس، هندوستان، مالزی، پاکستان، نیجریه و سراسر کشورها به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شد.
وی ادامه داد: از تعداد 410 مقاله ارسالی به دبیرخانه همایش 270 مقاله مورد پذیرش قرار گرفت که در همایش ارایه می شود و 26 مقاله نیز به صورت پوستر ارائه می شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج یادآور شد: با وجود محدودیت زمانی در فراخوان مقاله، خوشبختانه استقبال چشمگیری از این همایش شد.
جای مدیران امور اقتصادی کردستان خالی است
فکور در ادامه سخنان خود از عدم حضور مدیران ارشد استان در امور اقتصادی انتقاد کرد و گفت: متاسفانه برای برگزاری چنین همایش هایی هزینه های زیادی پرداخت می شود اما علیرغم دعوت از مسئولان و مدیران ارشد استان به ویژه کسانی که در مباحث اقتصادی نقش دارند بیش از 50 درصد آنان حضور ندارند.
وی درباره تاثیر این همایش در توسعه اقتصادی استان اظهار داشت: اقتصادسنجی یکی از علومی است که با استفاده از آنالیز داده های آماری رویدادها و رخدادهای اقتصادی را در جامعه پیش بینی می کند و بدون شک تقارن این همایش با بحران اقتصادی جهان و اروپا مصداق عینی تاثیرات اقتصادی را بیان می کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج افزود: برگزاری همایش های بین المللی زمینه ارتباط بین صنعت و دانش و حضور صاحب نظران و متخصصان در این عرصه را فراهم می کند که متاسفانه مدیران استان از این همایش استقبال نکردند.
فکور ادامه داد: این همایش در پانل های مختلف به آسیب شناسی بحران اقتصادی می پردازد و امیدواریم به عنوان یک پایلوت برای سایر دانشگاه های استان در نظر گرفته شود.
وی هدف از این همایش را آشنایی با آخرین تحولات نظری و کاربردی اقتصاد سنجی و تبادل اندیشه پژوهشگران عنوان کرد و یادآور شد: این همایش ها، بار علمی و دانش اقتصادی و آمار تحصیل کردگان این رشته را افزایش می دهد و باید سعی کرد از این فرصت ها به خوبی استفاده کرد.
گفتنی است سخنرانان ویژه این کنفرانس بین المللی پروفسور احسان صوفی از دپارتمان آمار دانشگاه ویسکانسین - میلواکی آمریکا، آنتونیو ماترو از دپارتمان اقتصاد - ریاضیات مالی دانشگاه پسکارای ایتالیا، یوسف ذوالقرنین از دپارتمان اقتصاد بین الملل و لاسوینگ هوک از دپارتمان اقتصاد مالی دانشگاه مالزی در این کنفرانس سه روزه حضور دارند.
نظر شما