علی سپهری درگفتگو با خبرنگار مهر در اردکان با اعلام این خبر اظهار داشت: این همایش پنجشنبه نهم شهریور ماه در دانشکده منابع طبیعی اردکان برگزار می شود.
وی افزود: همایش استانی یوزپلنگ ایرانی با حضور دوستداران محیط زیست و دانشجویان دانشکده منابع طبیعی اردکان و با هدف فرهنگ سازی و آشنایی بیشتر مردم با این گونه نادر جانوری و یافتن راهکارهایی برای حفاظت از زیستگاه های یوزپلنگ و مسائل مربوط به محیط زیست شهرستان و استان برگزار می شود.
این مورخ اردکانی درباره پیشینه زیست این گونه جانوری در استان و شهرستان اردکان گفت: استان یزد از قدیم الایام زیستگاه یوز ایرانی بوده و قدیمی ترین اثری که در اینباره در استان وجود دارد سنگ نگارهای است که در شمال اردکان به دست آمده و مربوط به 8 تا 12 هزار سال پیش است که در آن یوزپلنگی در حال شکار بز دیده می شود که یکی از اسناد ارزشمند در حوزه محیط زیست کشور محسوب می شود.
گفتنی است بیش از 50 درصد جمعیت یوزپلنگ ایرانی در دو منطقه حفاظت شده دره انجیر و سیاهکوه اردکان زندگی می کنند.
به گفته کارشناسان محیط زیست این شهرستان 20 یوزپلنگ در مناطق حفاظت شده استان نظیر منطقه حفاظت شده بافق، نایبندان و بهادران وجود دارد که از این تعداد 5 یوزپلنگ در منطقه دره انجیر و 5 یوزپلنگ در پارک ملی سیاهکوه اردکان زیست می کنند.
نظر شما