به گزارش خبرنگار مهر، پوشش اپوکسی یک پوشش آلی پر کاربرد با خواص منحصربه فرد فیزیکی- مکانیکی و ضد خوردگی است. از این پوشش برای کاهش میزان خوردگی فلزات در معرض محیط های خورنده استفاده می شود. کاربرد عمده این پوششها بر روی سازه های فلزی نظیر لوله های انتقال نفت، گاز و آب است.
علی رغم خواص ضد خوردگی مناسب، استفاده از این پوششها در محیطهای به شدت خورنده در طولانی مدت موجب کاهش عملکرد ضد خوردگی آنها می شود. از این رو روشهای مختلفی برای جهت اصلاح عملکرد ضد خوردگی و دوام پوشش اپوکسی صورت پذیرفته است که استفاده از نانوذرات یک روش موثر برای دستیابی به این هدف است.
در این راستا پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری دانشگاه صنعت نفت آبادان پروژه تحقیقاتی را با هدف ساخت پوششهایی برای کاربرد در تاسیسات صنایع نفت، گاز و پتروشیمی اجرایی کردند. در این پژوهش از نانو ذرات اکسید روی استفاده شد تا خواص ضد خوردگی و فیزیکی - مکانیکی پوشش اپوکسی بهبود داده شود.
نانو ذرات اکسید روی به دلیل اندازه ذرات پایین و سطح ویژه بالا قادر هستند تا یک سد فیزیکی در برابر نفوذ عوامل خورنده به درون پوشش و به سطح فلز ایجاد کرده و زمان رسیدن این عوامل خورنده را به سطح فلز طولانی تر کند و طول عمر سازه فلزی را کاهش دهند.
نتایج آزمایشها بر روی این پوششها نشان می دهد که استفاده از درصد بهینه نانو ذرات، پخش مناسب نانو ذرات را موجب می شود ضمن آنکه مقاومت به خوردگی پوشش اپوکسی را به طرز قابل توجهی بهبود خواهد داد. همچنین در این تحقیقات نشان داده شد که نانو ذرات افزایش مقاومت یونی و مقاومت در برابر تخریب هیدرولیتیکی پوشش اپوکسی در محیط خورنده آبی را به همراه دارد.
نظر شما