۶ شهریور ۱۳۹۱، ۱۵:۵۷

الهی در گفتگو با مهر:

کنترل هزینه پله اول توسعه تولید ملی است/ لزوم ارتباط دانشگاه و صنعت

کنترل هزینه پله اول توسعه تولید ملی است/ لزوم ارتباط دانشگاه و صنعت

اردبیل – خبرگزاری مهر: مدرس مرکز مطالعات دانشگاه صنعتی شریف کنترل هزینه را اولین پله در تحقق توسعه تولید ملی و خودکفایی دانست.

جواد الهی در حاشیه همایش مدیریت هزینه در اردبیل طی گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: کنترل هزینه می تواند از طریق آموزش کارکنان، استفاده از مواد اولیه کیفی، دقت در کاهش ضایعات چرخه تولید و اصلاح خط مشی های سازمانی انجام شود.

وی با بیان اینکه کاهش هزینه یک فرآیند مستمر، همه جانبه و نظام مند است، تاکید کرد: بی توجهی به دخالت تمامی افراد یک سازمان در کاهش هزینه های آن موجب شده است این مفهوم در عملیات اجرایی سازمانها نتواند مشاهده شود.

مدرس دانشگاه صنعتی شریف متذکر شد: کاهش هزینه می تواند در برنامه ریزی استراتژیک، طراحی محصول، بهبود فرایندها و تحقق محصول، تدارکات، مواد و انرژی و نیروی انسانی اجرا شود.

وی با بیان اینکه بالا رفتن هزینه تولید باعث کاهش توان صادراتی و قدرت رقابتی یک سازمان خواهد شد، افزود: با توجه به شعار امسال در صورتی سازمانها و صنایع می توانند به خودکفایی برسند که بتوانند با کنترل هزینه ها توان رقابتی خود در بازارهای ملی و فراملی را حفظ و رتبه صادرات خود را ارتقا دهند.

نرخ ضایعات محصولات ایرانی بالاتر از متوسط جهانی است

الهی همچنین با اشاره به درصد بالای ضایعات تولیدی در کشور تصریح کرد: بسیاری از ضایعات تولیدکنندگان داخلی به دلیل سازو کارهای نامناسب مدیریتی بوده و لازم است مدیران در درجه اول وسعت دید خود را ارتقا بخشند.

وی با بیان اینکه هدر رفت تولیدات داخل کشور به عنوان یکی از مهمترین چالشهای سازمانهای ایرانی است، تصریح کرد: توجه به عوامل داخل و خارج سازمان در کنترل هزینه ها می تواند در کنترل ضایعات تاثیر مثبت داشته  باشد.

این استاد دانشگاه افزود: به عنوان مثال در بخش کشاورزی سالانه در هر تن 250 کیلوگرم ضایعات در تولیدات دیده می شود که این آمار در کشورهای پیشرفته 10 کیلو گرم است.

وی تاکید کرد: عوامل خارجی و کلان که موجب افزایش هزینه ها می شود مانند سیاستهای پولی، مالی و بانکی از کنترل سازمانها خارج است با این وجود سازمانها می توانند با کنترل عوامل داخلی میزان ضایعات خود را کاهش دهند.

لزوم توجه به مدیریت و بهره گیری از دانش در تولید

الهی با بیان اینکه در حال حاضر  صرفا برخورداری از دانش برای یک سازمان قدرت آفرین نیست، متذکر شد: مطالعات نشان می دهد بهره گیری از دانش می تواند به عنوان ابزار قدرت سازمانها باشد و مهم این است که سازمانها از دانش موجود استفاده درست و معقولی انجام دهند.

وی تاکید کرد: متاسفانه در حال حاضر رتبه های تولید دانش در کشور به عنوان قابلیت سازمانی مطرح می شود و این در حالی است که مردم دانش تولیدی را در زندگی خود لمس نکرده و از آن بهره ای نمی برند.

الهی این مهم را یکی از دلایل آن را گسست دانشگاه با صنعت عنوان کرد و افزود: تا زمانی که تولید دانش در ادامه به دغدغه بهره برداری از آن نیانجامد می توان بیگانگی تحصیلات دانشگاهی را با بخش صنعت مشاهده کرد.

کد خبر 1682114

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha