۸ شهریور ۱۳۹۱، ۸:۲۴

گزارش خبری/

مرگ ماهانه دو بیمار مغزی/ اهدای عضو در خراسان جنوبی نیازمند فرهنگسازی

مرگ ماهانه دو بیمار مغزی/ اهدای عضو در خراسان جنوبی نیازمند فرهنگسازی

بیرجند - خبرگزاری مهر: با وجود اینکه اهدای عضو به عنوان امری انسانی و حرکتی اخلاقی شناخته شده است اما تصمیم گیری برای این موضوع برای خانواده های اهدا کننده بسیار دشواراست که در خراسان جنوبی این امر نیازمند فرهنگ سازی است.

به گزارش خبرنگار مهر، امروزه یکی از مصادیق  قرآنی نجات جان بشریت اهدای عضو است، با پیشرفت علم پزشکی انسان متوجه شد که قادر است بخشی از اعضای بدن یک انسان  را به بدن انسان های دیگر پیوند زند و همین موضوع خود سرآغاز بزرگی برای  یک تحول علمی بزرگ برای نجات  جان انسان های بی شماری بود.

 برهمین اساس و به مرور زمان در کشورهای مختلف سعی شد این فرهنگ در جامعه و بویژه در میان مسلمانان نهادینه شود اما در خراسان جنوبی به دلایل فرهنگی بی شمار این فرهنگ در میان مردم نهادینه نشده است.

انتظار معجزه و شفا برای فرد دچار مرگ مغزی وجود ندارد

به گفته کارشناسان مرگ مغزی با هر بیمار کمایی فرق دارد و بیمار مرگ مغزی به بیماری گفته می‌ شود که مغز وی به دلیل تروما یا ضرباتی که به سر می‌ خورد یا کاهش خون ‌رسانی، دچار آسیب جدی است و عملا مرده و غیر‌قابل برگشت است و انتظار معجزه و شفا برای فرد دچار مرگ مغزی وجود ندارد.

متاسفانه یکی از علل اصلی که خانواده بیماران مرگ مغزی را در رضایت دادن دچار دودلی و تردید می کند، امید داشتن بیهوده به زنده ماندن عزیزشان است.

تصمیم به اهدای عضو آن هم در شرایطی که شما یکی از عزیزان تان را از دست داده اید و همه فکر، ذهن و روح تان درگیر پذیرش مصیبتی به این بزرگی است واقعاً سخت است و شاید بتوان گفت جزو یکی از همان دردنامه هایی است که تا کسی گرفتار آن نشود، نمی تواند حال کسی را که اکنون گرفتار آن است درک کند، اما واقعیت آن است که شما چه بخواهید و چه نخواهید ممکن است روزی در جایگاه فردی قرار بگیرید که باید به این تصمیم مهم در زندگی رضایت دهد، آیا برای چنین روزی و چنین لحظه ای تصمیم گرفته اید!

 حقیقت آن است که بیمار مرگ مغزی اگرچه صدای قلبش را از گوش شما دریغ نکرده است، ولی نفس هایش را مدیون دستگاهی است که اجازه نمی دهد شما صدای خداحافظی اش را خیلی زودتر بشنوید، وگرنه بیمار شما وقتی دچار مرگ مغزی می شود، پیش از همه اما و اگرها قید دنیا را زده است و تنها چشم انتظار تصمیم درستی است تا بار آخرتش را سبک تر کند.

اولیای دم و وراث باید از اهدای عضو فرد دچار مرگ مغزی شده، رضایت داشته باشند

کارشناس امور بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفتگو با مهر اظهارکرد: ایران با وجود پیشینه تاریخی در زمینه کمک به همنوع متأسفانه از نظر اهدای عضو در مرگ مغزی در مقایسه با شاخص‌های جهانی آمار پایینی دارد.

هادی دهقانی گفت: مسئله مرگ مغزی در ایران از نظر مسائل قانونی با ابلاغ رسمی مصوبه ‌ای توسط مجلس شورای اسلامی با تأیید شورای نگهبان در سال 81 حل شد و مسائل فقهی و حقوقی آن رفع شده به طوری که اکثر استفتائات از مراجع تقلید استفاده از اعضای فرد دچار مرگ مغزی را جایز شمردند.

وی برای اهداء عضو رضایت خانواده برای استفاده از اعضا را مهم دانست و گفت: باید طبق قانون، اولیای دم و وراث از اهدای عضو فرد دچار مرگ مغزی شده، رضایت داشته باشند که بزرگترین چالش در این قسمت است.

وی با تأکید بر لزوم عزم همگانی برای فرهنگ ‌سازی در زمینه اهدای عضو ادامه داد: این موضوع نیازمند هماهنگی و عزم همگانی از طریق جراید، صدا و سیما، روحانیون و ادارات کل است که فرهنگ اهدای عضو را به خوبی ترویج دهند و بحث مرگ مغزی برای مردم روشن شود.

مرگ ماهانه یک تا دو نفر مرگ مغزی؛ اهدا سالانه یک عضو

دهقانی اظهارداشت: با وجود اینکه آمار تصادفات در خراسان جنوبی بالا بوده و ماهانه یک تا دو نفر در اثر مرگ مغزی جان خود را ازدست می دهند ولی به علت عدم بخش پیوند اعضاء در استان هیچ کدام از اعضای بیماران مرگ مغزی اهدا نمی شود چرا که عضو اهدای این بیماران می بایست به مراکز دیگر دانشگاه های استانهای مجاور ارسال شود و خانواده این افراد رضایت نمی دهند.

وی افزود: آمار اهدای عضو در خراسان جنوبی نسبت به سایر استان ها پایین است به گونه ای که پیوند کلیه بیمار دیالیزی در بخش پیوند مشهد انجام شده است.

کارشناس امور بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه بیشترین دریافت کنندگان اهدای عضو استان بین سنین 25 تا 35 سال است، گفت: در پنج ماه اول امسال  از بیماران مرگ مغزی سایر استانها برای پنج  بیمار دیالیزی خراسان جنوبی پیوند کلیه انجام شده است.

دهقانی یادآورشد: با راه اندازی مرکز پزشکی بیماریهای خاص در بیرجند و انتقال واحد های سرپایی درمان بیماران خاص( هموفیلی- تالاسمی- دیالیز- دیابت- شیمی درمانی- ...) از بیمارستان ولیعصر (عج) به این مرکز فضای مناسب جهت  بخش پیوند  فراهم خوهد شد.

اهدای عضو، اهدای زندگی به بشریت است

مدیر موسسه موعود خراسان جنوبی در گفتگو با مهر اهدای عضو را اهدای زندگی به بشریت دانست.

حجت الاسلام محمد خوشخو اظهارداشت: قرآن کریم ارزش زیادی برای انسان و انسانیت قائل است به گونه ای که گرفتن جان یک انسان را مصداق کشتن تمام بشریت می داند و برعکس هیمن قرآن برای نجات جان انسان ها پاداش شهادت که لقا الله است را در نظر می گیرد به همین دلیل اهدای جان انسان به روش های مختلف از جمله اهدای عضو نجات جان بشریت و نوعی  قرض دادن به خداوند محسوب می شود.

وی افزود: مردم استان باید نگرش خود را نسبت به اهدای عضو تغییردهند و آن را کار رشتی ندانند و آگاه باشند که با اهدای اعضای بیمار خود بهشت و هم نشینی با پیامبر را برای آن ها تضمین کرده اند.

مدیر موسسه موعود خراسان جنوبی  ادامه داد: اگر با اهدای عضو می توانیم چندین خانواده را از رنج نجات دهیم این کار انجام دهیم چرا که بهشت پاداش انسان های نیکوکار است.

حجت الاسلام خوشخو بیان کرد: تبیین مسئله اهدای عضو و پاداش اخروی آنها توسط روحانیت، تقدیر از اهدا کنندگان عضو و ساخت برنامه های تلویزیونی در زمینه اهدای عضو می تواند کمک موثری به تغییر نگرش مردم داشته باشد.

......................................

گزارش : فاطمه زیراچی

کد خبر 1683518

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha