۱۰ شهریور ۱۳۹۱، ۱۲:۱۱

اعصاری با مهر مطرح کرد:

بانکداری ایران از سال 62 تحولی شگرف داشته است

بانکداری ایران از سال 62 تحولی شگرف داشته است

فیروزکوه - خبرگزاری مهر: رئیس بانک کشاورزی شهرستان فیروزکوه اظهار داشت: براساس فرمان امام(ره) که "بانکها از حالت ربوی خارج شده و در قالب دستورات اسلام نسبت به انجام امور پولی و فعالیتهای اقتصادی فعالیت کنند"، در 10شهریور 1362 مجلس شورای اسلامی قانون عملیات بانکی بدون ربا را تصویب کرد که باعث شد تا بانکداری ایران تحولی شگرف داشته باشد.

رضا اعصاری به مناسبت روز بانکداری اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: امام(ره) این عمل را انجام داد تا بانکداری از حالت ربوی خارج شده و کارمزدی در قالب عقود اسلامی مانند فروش اقساطی، مشارکت مردمی، مضاربه، مساقات و قرض الحسنه باشد.

وی عنوان کرد: استقرار نظام بانکداری اسلامی فقط در حذف ربا و انجام معاملات براساس عقود موضوع قانون عملیات بانکی بدون ربا نیست بلکه لازمه استقرار کامل چنین نظامی با عوامل متعددی نظیر ایجاد امنیت(در ابعاد مختلف)،عدالت معاوضی و توزیعی، صداقت، خلاقیت، نوآوری، اعتقاد، احترام و حمایت از حقوق دیگران و گسترش فرهنگ اسلامی در رفتارهای فردی و اجتماعی همراه است.

در "بانکداری بدون ربا" قراردادها بر اساس عقود اسلامی شکل می گیرد

این مسئول بانکی ادامه داد: در بانکداری بدون ربا سعی می شود معاملات بانکداری بر اساس ربا نباشد و قراردادها بر اساس عقود اسلامی شکل گیرد.

وی تأکید کرد: نظام بانکداری ایران از سال 1362 با توجه به اینکه قانون جدید بیشتر ناظر بر حذف ربا از سیستم بانکی بوده، "بانکداری بدون ربا "نامگذاری شد اما در "بانکداری اسلامی" علاوه بر حذف ربا از سیستم بانکی و انجام قراردها بر اساس عقود اسلامی روی موازین دیگر اسلام نیز تأکید می شود.

اعصاری افزود: توزیع عادلانه تسهیلات بانکی بین بخشها و اقشار مختلف جامعه از ویژگی های بانکداری اسلامی است، به طوری که منابع بانکها، منابع ملی است و از طریق سپرده های بانکی جمع آوری می شود که باید به شکل عادلانه بین اقشار مختلف جامعه و بخشهای مختلف اقتصادی و جغرافیایی توزیع شود و نباید این گونه باشد که بخش مهمی از منابع در یک استان و بخش خاصی متمرکز شده و بقیه بخشها و مناطق از تسهیلات بانکی محروم بمانند.

وی یادآور شد: در بانکداری اسلامی با سه گروه سپرده گذاران، گیرنده های تسهیلات(فعالان اقتصادی) و بانکها به عنوان بنگاههای اقتصادی روبرو هستیم و به همین دلیل، نرخهای سود در بانکداری اسلامی به گونه ای تعیین می شود که هر سه گروه متناسب با ارزش سرمایه و ارزش فعالیت اقتصادی، سهمی از ارزش افزوده یا رشد تولید ملی داشته باشند.

ربا بر دو گونه قرضی یا معامله ای است

رئیس بانک کشاورزی شهرستان فیروزکوه ادامه داد: امروزه بحثی که مطرح می شود این است که آیا با تصویب و اجرای این قانون، ربا در عملیات بانکداری کشور حذف شده است یا خیر؛ در اینجا باید گفت که ربا، اخذ هرگونه اضافه نسبت به دین واقعی است.

وی تصریح کرد: به عبارت بهتر، دریافت هر گونه وجه یا مال اضافی نسبت به دین واقعی را ربا می گویند و اگر خلاصه تر گفته شود، ربا دوگونه قرضی یا معامله ای است.

اعصاری گفت: فروش اقساطی از نظر دین اسلام به مانند این می ماند که بانک کالایی را نقد خریداری کند و به صورت اقساطی به مشتری پرداخت کند که عملا این کار انجام شدنی نیست.

رئیس بانک کشاورزی شهرستان فیروزکوه از نظر عقود اسلامی در جهان اسلام، بانک اسلامی لیبی  را تنها بانکی دانست که 100 درصد عقود اسلامی را رعایت می کند.

وی افزود: در زمینه سپرده گذاری نیز پرداخت سود سپرده به مشتری به صورت علی الحساب است و اگر سود قطعی پرداخت شود، ربا محسوب می شود؛ بنابراین در پایان سال مالی، سود و زیان  بعد از گرفتن تراز مالی آن سال محاسبه می شود و نسبت به پرداخت مابقی سود اقدام می شود.

کد خبر 1685269

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha