نادر اسدی بعد از ظهر جمعه در اولین نشست تخصصی دانشگاه های استان با اساتید دانشگاه های ژاپن گفت: اولین نشست تخصصی اساتید دانشگاههای کانازاوای ژاپن، شهید مدنی آذربایجان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر در خصوص زلزله آذربایجان شرقی. اولین نشست تخصصی اساتید زمین شناسی و عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر با اساتید دانشگاه کازاناوای ژاپن و دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در محل این دانشگاه برگزار شد.
وی افزود: هدف از برگزاری این نشست تخصصی ، تبادل تجربیات اساتید دانشگاهی و بهره مندی از نکته نظرات علمی پروفسور ماساکاتسو میاجیما است.
نادر اسدی گفت: این دانشگاه آماده همکاری در حوزه های پژوهشی و تحقیقاتی و برگزاری کنفرانسهای علمی بین المللی با مشارکت دانشگاه کازاناوای ژاپن ، شهید مدنی آذربایجان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر دراین زمینه است.
دراین نشست ارژنگ صادقی از اساتید برجسته دانشگاه شهید مدنی آذربایجان با استقبال از اینگونه نشست ها و تبادل تجربیات اساتید این جلسه را زمینه برای برگزاری سمینارهای بین المللی تخصصی در خصوص زلزله اعلام کرد و افزود: دانشگاه شهید مدنی آذربایجان همکاری نزدیکی با دانشگاه کازاناوا، کیوتو، ژئوفیزیک دانشگاه ژاپن دارد که در اجرای پروژه های تحقیقاتی همکاری نزدیک بااین دانشگاه دارند و همکاری اساتید دانشگاه ژاپن با دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در خصوص بازار تبریز از فعالیت های اخیر این دانشگاه با مشارکت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
. صادقی، در ادامه افزود: دوازدهمین کنفرانس ادواری خطرهای زمین لرزه ای آسیا در ایران برگزار می شود که اینگونه همکاری ها منجر به ارتقاء علمی و پژوهشی دانشگاه ها خواهد شد.
استاد دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در خصوص زلزله اخیر ارسباران ادامه داد: با حضور اکیپ تحقیقاتی از اساتید دانشگاه شهید مدنی و دانشگاه کازاناوای زاپن عملیات مطالعاتی و کاری این گروه در زمینه زلزله آغاز شده است.
.وی گفت: زلزله آذربایجانشرقی فرصتی را فراهم کرده تا این زلزله مورد بررسی و تحقیق کارشناسی انجام گیرد و با مطالعات و راهکارهای لازم در آینده جلوی خسارات و آسیبها تا حد ممکن گرفته شود.
استاد دانشگاه شهید مدنی آذربایجان تصریح کرد: تجربیات اساتید ژاپن در این زمینه میتواند برای کشورمان مفید فایده قرار گیرد.
وی، وضعیت منطقه را از نظر ساختمانی و تکنولوژی، قدیمی و غیرقابل قبول برشمرد و افزود: با وجود عدم استحکام ساختمانهای قدیمی خوشبختانه آسیب جانی به دلیل حوادث آن در روز کمتر بوده است.
پروفسور میاجیما نیز گفت: عمق کم زلزله که به فاصله 10 کیلومتری از سطح زمین اتفاق افتاده ادامه پسلرزهها را بیشتر کرده و از این پس تعداد پسلرزهها را کمتر و قدرت آن را نیز کم خواهد کرد.
این استاد دانشگاه کانازاوای ژاپن گفت: ایران و ژاپن هر دو یک کشور زلزلهخیز هستند که زلزله در آنها بیشتر اتفاق میافتد، از این رو در سازهها باید دقت داشت.
وی تصریح کرد: هرجا ساختمانها از مصالح کمدوام و سست استفاده شده باشد، چه در ژاپن و چه در ایران آسیبپذیری افزایش یافته و زلزله خسارت جدی وارد میکند.
رئیس بخش مهندسی زلزله دانشگاه کانازاوای ژاپن گفت: آنچه مهم است این است که بعد از زلزلهها چکار کنیم و برای آینده چه تصمیم بگیریم؛ باید با ساخت اماکن مسکونی با رعایت استانداردها و مصالح باکیفیت از تلفات و خسارات جلوگیری کنیم.
برگزاری اولین نشست دانشگاه های آذربایجان شرقی با اساتید دانشگاه های کانازاوای ژاپن
اهر-خبرگزاری مهر :معاون پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی اهر از برگزاری اولین نشست تخصصی دانشگاه های استان با اساتید دانشگاه های کانازاوای ژاپن خبر داد.
کد خبر 1685580
نظر شما