احمدرضا رییسزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه استان اصفهان در زمینه تولید گلها، درختچهها و گیاهان زینتی رتبههای مطلوبی در سطح کشور دارد، افزود: البته با پتانسیلهای بالایی که در استان اصفهان وجود دارد، رتبههای کنونی این استان میتواند بیش از پیش در زمینه تولید این نوع گل و گیاه پیشرفت کند و حتی به صادر کننده برتر تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته سطح قابل توجهی از باغات، اراضی و گلخانههای استان اصفهان به تولید گلها و گیاهان زینتی اختصاص داشت، اظهار داشت: این استان در سال گذشته موفق شد بیش از 230 هکتار را به تولید و کشت گلها، درختچهها و گیاهان زینتی اختصاص دهد.
اختصاص 140 هکتار فضای گلخانهای و 90 هکتار فضای باز به تولید گیاهان زینتی
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه تولید این نوع گیاهان زینتی در دو زمینه فضای باز و فضای گلخانهای صورت میگیرد، تصریح کرد: در مجموع 140 هکتار فضای گلخانهای و 90 هکتار فضای باز به منظور تولید گلها، درختچهها و گیاهان زینتی اختصاص داده شده است.
وی استان اصفهان را تولید کننده برتر و برگزیده گلهای شببو و درختچههای زینتی در سطح استانهای کشور دانست و اضافه کرد: با توجه به اینکه گلهای شببو و درختچههای زینتی در استان اصفهان با کیفیت بسیار بالا و مناسب به تولید میرسد، این استان موفق به کسب رتبه برتر در تولید این گلها شده است.
رییسزاده با بیان اینکه تولید و پرورش گلها و گیاهان زینتی به چهار نوع تقسیمبندی میشود، ادامه داد: گلهای نشایی و فصلی، درخت و درختچههای زینتی، گلهای شاخه بریده و گیاهان آپارتمانی چهار دستهای هستند که گلها و درختچههای زینتی در قالب آنها تولید میشوند.
تولید 30 میلیون گل شاخه بریده و 1.5 میلیون گل آپارتمانی
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از 30 میلیون گل شاخه بریده در استان اصفهان تولید شده، گفت: استان اصفهان در سال 90 موفق به تولید بیش از 34 میلیون گل شاخه بریده و ارسال آنها به بازار شده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه هماکنون 110 بهرهبردار در زمینه تولید گلهای شاخه بریده این استان فعالیت میکنند، افزود: 34.2 هکتار از فضاهای باز و فضاهای گلخانهای استان اصفهان اختصاص به تولید گلهای شاخه بریده دارد.
وی با اشاره به اینکه استان اصفهان تولید کننده گلهای رز، ژربرا، لیسیانتوس و آلسترومریا در بخش گلهای شاخه بریده است، اظهار داشت: این استان با توجه به تولید 34 میلیون شاخهای خود در جایگاه ششم کشور جای گرفته است.
رییسزاده با اشاره به اینکه استان اصفهان در زمینه تولید گلهای آپارتمانی نیز رتبه پنجم کشور را دارد، تصریح کرد: در سال 90، 219 بهرهبردار در 5.5 هکتار از فضای باز و گلخانهای به تولید گلهای آپارتمانی اختصاص یافت و در مجموع یک میلیون و 526 هزار شاخه از گلهای آپارتمانی در این استان تولید شد.
تولید 24 میلیون درختچه تزیینی و 187 میلیون گل نشایی در اصفهان
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود نوع سوم تولید گیاهان زینتی در استان اصفهان را تولید درخت و درختچههای زینتی دانست و اضافه کرد: هماکنون 69.2 هکتار زیر کشت تولید این نوع از گیاهان زینتی قرار دارد که در سال گذشته بیش از 24 میلیون اصله درخت و درختچه تزیینی در استان اصفهان تولید شده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه در حال حاضر 561 بهرهبردار در زمینه تولید درخت و درختچههای زینتی فعالیت میکنند، ادامه داد: درختچههایی مانند برگنو، کاجها، اقاقیا، سروها، چنار و زرشک زینتی در شهرستانهای فلاورجان، خمینیشهر و اصفهان تولید میشوند.
وی همچنین با اشاره به اینکه بیش از 119 هکتار نیز به تولید گلهای نشایی و فصلی اختصاص یافته، گفت: گلهایی مانند اطلسی، شاهپسند، شببو، همیشهبهار، لاله و سنبل از جمله گلهای نشایی به شمار میروند که در سال گذشته حدود 187 میلیون شاخه از این گلها در سطح استان اصفهان تولید شده است.
نظر شما