محمدمهدی حریری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه استان اصفهان یکی از پنج استان برتر کشور در اهدای خون توسط مردم نوعدوست به شمار میرود، گفت: در سال گذشته بیش از 151 هزار نفر از مردم این استان به منظور اهدای خون خود به مراکز اهدای خون ادارهکل انتقال خون استان اصفهان مراجعه کردهاند.
وی با بیان اینکه افراد داوطلب اهدای خون، پس از مراجعه به مراکز انتقال خون مورد معاینه و بررسی سلامت جسمی و خونی قرار میگیرند، افزود: در مجموع طی سال گذشته 116 هزار لیتر خون توسط مردم استان اصفهان اهدا شد که این نوعدوستی مردم استان باعث شد اصفهان در رتبه پنجم اهدای خون در سطح استانهای کشور جای گیرد.
تولید 250 هزار فرآورده پلاسمایی و سلولی در اصفهان
مدیرکل انتقال خون استان اصفهان با اشاره به نوع استفادهای که از خونهای اهدایی مردم انجام میشود، اظهار داشت: خونی که توسط مردم در مراکز انتقال خون اهدا میشود، به منظور تولید انواع فرآوردههای خونی و پلاسمایی ارسال میشود تا بر اساس نیازهای موجود، این فرآوردهها تهیه شوند.
وی با بیان اینکه تولید هر یک از فرآوردههای خونی سهم قابل توجهی در زندگی بخشی و یاری رسانی به بیماران نیازمند خون دارد، تصریح کرد: طی سال گذشته و از مجموع 116 هزار لیتر خونی که توسط مردم نوعدوست اصفهان اهدا شده است، بیش از 250 هزار فرآورده پلاسمایی و سلولی تهیه شده و در اختیار بیماران نیازمند قرار گرفته است.
50 درصد اهدا کنندگان خون، اهدا کنندگان مستمر هستند
حریری با تاکید بر اینکه سهم قابل توجهی از افرادی که اقدام به اهدای خون میکنند، از جمله اهدا کنندگان مستمر خون به شمار میروند، اضافه کرد: هماکنون بیش از 50 درصد از افراد اهدا کننده خون در سطح استان اصفهان به صورت مستمر به این عمل خیر و خداپسندانه میپردازند.
وی با اشاره به اینکه برنامهریزیهایی به منظور ترغیب مردم برای اهدای مستمر خون توسط ادارهکل انتقال خون استان اصفهان انجام شده است، ادامه داد: امیدواریم با توجه به تبلیغات و برنامهریزیهایی که انجام شده است، تعداد افرادی که به صورت مستمر در استان اصفهان اقدام به اهدای خون میکنند، به بالای 60 درصد برسد.
مدیرکل انتقال خون استان اصفهان با اشاره به تعریفی که از اهدا کنندگان مستمر خون در اصطلاحات علم پزشکی وجود دارد، بیان داشت: بر اساس تعاریف موجود، اهدا کنندگان مستمر خون به افرادی اطلاق میشود که سالانه بیش از دو بار اقدام به اهدای خون میکنند.
وی با اشاره به اینکه افرادی نیز وجود دارند که سالانه بیش از دو بار خون خود را اهدا میکنند، گفت: این افراد زیر نظر پزشک اقدام به این عمل میکنند و با راهنماییهایی که از سوی پزشکان مستقر در ادارهکل انتقال خون و همچنین پزشکان خود این افراد صورت میگیرد، از ضعف جسمانی آنها جلوگیری میشود.
حضور کم بانوان برای انتقال خون
حریری با اشاره به اینکه تعداد بانوان اهدا کننده خون در سطح استان اصفهان پایین است، افزود: متاسفانه تنها 3.4 درصد از اهدا کنندگان خون در سطح استان اصفهان را بانوان شامل میشوند که این رقم در مقایسه با آمارهای جهانی بسیار پایین و اندک است.
وی به تعداد بانوان اهدا کننده خون در جهان اشاره کرد و اظهار داشت: آمار نشان میدهد که 69 درصد از اهدا کنندگان خون در سطح جهان، بانوان هستند و حضور فعالی در عرصههای نوعدوستی در زمینه اهدای خون دارند.
مدیرکل انتقال خون استان اصفهان همچنین با اشاره به تعداد اهدا کنندگان خون مرد در سطح این استان، تصریح کرد: در سال گذشته 96.6 درصد از افرادی که به صورت داوطلب برای اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه کردهاند مرد بودهاند.
نظر شما