به گزارش خبرنگار مهر، کاظم غنی زاده ظهر شنبه در جمع خبرنگاران از معرفی فناوری استحصال عرق بیدمشک و بادرنجبویه برای ثبت در فهرست آثار ملی خبر داد و افزود: این فناوری سنتی برای معرفی و ثبت در فهرست میراث معنوی به پنجمین همایش شورای سیاستگذاری ثبت میراث فرهنگی معرفی می شود.
وی آذربایجان غربی را یکی از استانهای غنی در استحصال عرقیات گیاهی کشور دانست و اظهار داشت: در شیوه سنتی استحصال عرقیات به ویژه بیدمشک و بادرنجبویه، از دستگاهی به نام "نی قازان" استفاده می شود، که شامل یک دیگ و یک کلاهک است.
وی ادامه داد: معیارهای ثبت اثر در این پرونده به لحاظ حفظ هویتهای فرهنگی، دانش و فنون تجربی مردم در شیوه های استحصال سنتی، مزایای پزشکی و درمان برخی بیماریها، استفاده از شربت این عرق در مهمانیها واعیاد رسمی توسط خانواده ها مورد توجه قرار گرفته است.
بادرنجبویه نوعی گیاه ساقه بلند است که گل های آن بی نهایت خوشبو و معطر است، این گیاه محبوب زنبور عسل بوده و بیش از 2 هزار سال است که در نواحی مدیترانه میروید.
روغن بادرنجبویه را برای از بین بردن افسردگی، نگرانی، بیقراری و سردردهای عصبی تجویز میکنند، چای آن تعریق بدن را که راه درمان سنتی سرماخوردگیهای همراه با تب است افزایش میدهد؛ همچنین نوشیدن چای بادرنجبویه بعد از غذا به هضم آن کمک مینماید. از آنجا که روغن این گیاه که عامل اصلی درمانی گیاه است، به سرعت تبخیر میشود، توصیه شده است که از مصرف خشک شده گیاه خودداری و تازه آن استفاده شود.
عرق بادرنجبویه در موارد اختلالات هاضمه، کم خونی، ضعف حافظه و حساسیت زیاد بکار می رود، چنانکه بوعلی سینا اشاره می کند این گیاه خاصیت گرم و خشک داشته و برای درمان بیماری های بلغمی و سودایی مفید است. بوی بد دهان را از بین برده و ضمن این که داروی سکسکه است و به هضم غذا نیز کمک می کند.
نظر شما