۱۱ شهریور ۱۳۹۱، ۱۶:۱۴

گزارش خبری/

قاچاق گونه های اندمیک لرستان به وسیله قطار/ پلیس راه آهن همکاری کند

قاچاق گونه های اندمیک لرستان به وسیله قطار/ پلیس راه آهن همکاری کند

خرم آباد - خبرگزاری مهر: مدیر کل محیط زیست استان لرستان با اشاره به قاچاق گونه های اندمیک لرستان به وسیله قطار، از پلیس راه آهن خواست در این زمینه به کمک محیط زیست بیایند.

محمد حسین بازگیر در حاشیه جلسه کمیته تخصصی کارگروه پسماند در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از روند قاچاق گونه های اندمیک لرستان از مسیر راه آهن اظهار داشت: متاسفانه یکی از این موارد که ما از اوایل فصل بهار شاهد آن هستیم موضوع قاچاق گونه های اندمیک و خاص این استان از مسیر خط راه آهن لرستان است.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال ما همواره شاهد قاچاق گونه منحصر به فرد لرستان یعنی "سمندر لرستانی" از مسیر خط راه آهن هستیم.

مدیر کل محیط زیست استان لرستان با تاکید بر اینکه خوشبختانه طی دو سال اخیر ما شاهد همکاری مطلوبی از سوی پلیس راه آهن لرستان بوده ایم، افزود: در این راستا ما انتظار داریم که پلیس راه آهن لرستان هماهنگی بیشتری در این رابطه داشته باشد.

گونه اندمیک ماهی کور

بازگیر با بیان اینکه به عنوان مثال ماهیگیران غیر مجاز خیلی راحت از رودخانه سزار صید می کنند و سوار قطار می شوند، تصریح کرد: این در حالیست که در این رودخانه به هیچ عنوان ماهی گیری مجاز نیست.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در منطقه تنگ هفت دو گونه نادر و اندمیک لرستان به نام های "ماهی کور" و "سمندر لرستانی" زیست می کنند، ادامه داد: به طور حتم برای حفاظت از این گونه های اندمیک پلیس راه آهن لرستان می توانند کمک فروانی داشته باشند.

مدیر کل محیط زیست استان لرستان تصریح کرد: اگر قرار بر نابودی این گونه های اندمیک نیز باشد به طور حتم بخش زیادی از آنها از طریق راه آهن صورت می گیرد.

بازگیر با تاکید بر همکاری پلیس راه آهن لرستان در رابطه با جلوگیری و همچنین اطلاع رسانی به محیط زیست در این رابطه بیان داشت: در این راستا باید برگزاری یک جلسه با حضور کارکنان حفاظت محیط زیست لرستان در این منطقه و همچنین یگان پلیس راه آهن در دستور کار قرار گیرد.

مدیر کل راه آهن استان لرستان نیز در حاشیه این جلسه با تاکید بر اهمیت حفاظت از محیط زیست و گونه های حیات وحش، از همکاری این اداره کل در این زمینه خبر داد و گفت: اداره کل راه آهن لرستان همه تلاش خود را در راستای همکاری با محیط زیست به کار خواهد گرفت.

محمدی ادامه داد: در این راستا جلسه ای با حضور مسئولان محیط زیست و پلیس راه آهن برای ایجاد تعامل و همکاری بیشتر برگزار خواهد شد.

گونه اندمیک سمندر لرستانی

بنابر این گزارش زیستگاه دو گونه اندمیک لرستان یعنی "ماهی کور" و "سمندر لرستانی" در مسیر راه آهن قرار دارد که این امر ضرورت همکاری هر چه بیشتر مسئولان راه آهن با محیط زیست را در راستای حراست از این گونه ها روشن می سازد.

در نزدیکی ایستگاه تنگ هفت لرستان اثری طبیعی و ملی به نام غار ماهی کور در پایه کوهی جای گرفته است. این غار محل زندگی یکی از کمیاب ترین ماهی‌های جهان به نام ماهی کور ایرانی است.

"ماهی کور" یکی از گونه های کمیاب و اندمیک ایران است که در دنیا گونه ای منحصر به فرد محسوب شده که در غاری واقع در استان لرستان زندگی می کند و اولین "غارماهی" حقیقی جهان است که اولین بار ژئولوژیست دانمارکی در سال 1937 ضمن مسافرتی که به ایران داشت آن را کشف کرد و مطالعاتی بر روی این گونه انجام داد.

سمندر لرستانی نیز گونه ای از راسته دوزیستان دم دار است که در محیطی از بقایای جنگلهای بلوط حاوی آبهای خنک زیست کرده و بر پشت خود خالها یا نوارهای زرد و نارنجی چشمگیر روی زمینه قهوه ای دارند و زیر بدنشان زرد یا نارنجی قرمز است.

نخستین عاملی که موجب شد سمندر لرستانی روند انقراض را آغاز کند، قاچاق بیش از حد این ‌گونه به دست سوداگران حیات‌ وحش در مسیر راه آهن بود به طوریکه صادرات سمندر چنان رونق یافت که فروش سمندر در کنار خیابان و ماهی ‌فروشی‌ها به یک امر کاملا عادی تبدیل شد.

کد خبر 1686243

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha