به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس نتایج سرشماری سال 1390 در حالی که جمعیت شهری شهرستان جاجرم در خراسان شمالی در طی 5 سال گذشته 15 درصد افزایش یافته است، جمعیت روستایی این شهرستان تقریبا 7 درصد کاهش داشته است.
فرماندار این شهرستان در گفتگو با خبرنگار مهر، عنوان کرد: جمعیت این شهرستان با توجه به نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 85 در مجموع 37 هزار و 787 نفر اعلام شده بود که از این تعداد 19 هزار و 969 نفر در مناطق شهری (جاجرم، شوقان و سنخواست) و 14 هزار و 818 نفر نیز در روستاهای این شهرستان ساکن بودند.
محمودرضا ایمانپور افزود: بر این اساس در سال 85 حدود 57 درصد جمعیت شهرستان در مناطق شهری و 43 درصد نیز در نقاط روستایی ساکن بودند.
وی اظهار داشت: بر اساس نتایج سرشماری سال 90 جمعیت کلی این شهرستان با کاهشی 892 نفری به 36 هزار و 895 نفر کاهش یافته است که این میزان کاهش از نظر جمعیتی میزان قابل توجهی نیست.
این مسئول اضافه کرد: اما بر اساس این نتایج، جمعیت روستایی این شهرستان با کاهش 7 درصدی به 13 هزار و 795 نفر رسیده است.
وی گفت: در همین مدت جمعیت شهری شهرستان با افزایش 15 درصدی به 23 هزار و 103 نفر افزایش یافته است.
البته از نظر عددی افزایش و کاهش جمعیتهای شهری و روستایی در شهرستان جاجرم بسیار اندک مینماید، اما برخی کارشناسان جمعیت اعتقاد دارند که با توجه به جمعیت 37 هزار نفری این شهرستان، افزایش 3 هزار نفری جمعیت شهری در مقابل کاهش هزار نفری جمعیت روستایی موضوعی قابل بحث است.
زن روستایی جاجرمی
فرماندار جاجرم در مورد کاهش 7 درصدی جمعیت روستایی و افزایش 15 درصدی جمعیت شهری این شهرستان عنوان کرد: این افزایش و کاهش در مقابل تغییرات شاخصهای جمعیتی در کشور چندان قابل ذکر نیست.
محمودرضا ایمانپور اظهار داشت: وجود کارخانه آلومینای جاجرم، مسافرتهای تحصیلی و نیز گزینش برخی شغلهای صنعتی توسط افراد روستایی سبب کاهش غیرمحسوس جمعیت روستایی و افزایش 15 درصدی جمعیت شهری این شهرستان شده است.
کارخانه آلومینیوم جارجرم امید بیکاران جاجرمی
وی وجود مسائلی چون کمبود امکانات، نامناسب بودن اوضاع اقتصادی، کمبود منابع آبی مورد نیاز برای فعالیتهای کشاورزی و در مجموع محرومیت روستاهای این شهرستان را در زمینه این تغییرات جمعیتی به طور کامل رد کرد و گفت: برخلاف روستاهای دیگر شهرستانها، روستاهای موجود در شهرستان جاجرم تقریبا از تمامی امکانات خدمات روستایی بهرهامند هستند و این امکانات نیز روز به روز در حال افزایش هستند!
ایمانپور با بیان اینکه به عنوان فرماندارجاجرم به طور کامل دلیل محرومیت را برای کاهش جمعیت روستایی و افزایش جمعیت شهری این شهرستان مردود میدانم، عنوان کرد: در حال حاضر تقریبا تمامی روستاهای این شهرستان از امکانات آب آشامیدنی مناسب، برق، تلفن و گاز بهرهامند بوده و چند روستایی نیز که هنوز گازکشی نشده اند، بر اساس برنامه تا پایان سال جاری از نعمت گاز بهرهامند خواهند شد.
وی تنها مشکل و کمبود شاخص فعلی روستاهای شهرستان جاجرم را کمبود مشاغل مکمل کشاورزی و دامداری دانست و تصریح کرد: ارائه تسهیلات برای راه اندازی کارگاههای صنایع دستی بهترین راهکار برای ایجاد مشاغل جانبی و تکمیل آبادانی روستاهای این شهرستان است.
به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان جاجرم دارای 117 پارچه روستا و آبادی است که از مجموع این تعداد 49 پارچه آبادی دارای سکنه و 68 آبادی نیز خالی از سکنه هستند.
یکی از روستاهای جارجرم
شهرستان جاجرم در جنوب غربی خراسان شمالی واقع شده و از شمال و شمال غربی به شهرستانهای گرمه و مانه و سملقان، از جنوب غربی به استان سمنان، از جنوب و جنوب شرقی به خراسان رضوی، از غرب به شهرستان اسفراین و از شمال شرقی نیز به شهرستان بجنورد منتهی میشود.
.................................
گزارش و عکس: علی خادمی
نظر شما