به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محسن محمدیان پیش از ظهر شنبه در کارگاه آموزشی پیشگیری از آسیب های اجتماعی و مواد مخدر در محل هیئت فاطمیه شهرستان گرمسار با حضور 200 تن از بانوان این شهرستان، اعتیاد را یکی از معضلات دامنگیر جامعه امروز دانست.
وی خاطر نشان کرد: بنا بر تشخیص و ضرورت، برگزاری سلسله کارگاه های آموزشی در این خصوص در دستور کار اداره تبلیغات اسلامی این شهرستان قرار گرفته است.
نادیا امانی استاد و مشاور ترک اعتیاد موسسه خیریه پیک بهار امید که تنها موسسه ترک اعتیاد در شهرستان گرمسار است نیز در این کارگاه مسئله اعتیاد را یکی از خطرات جدی جامعه دانست و افزود: اعتیاد پیامد های جبران ناپذیری در پی دارد که خانواده کانون اصلی دریافت این پیامدهاست.
امانی با تاکید بر این که اعتیاد یک بیماری اجتماعی است، تصریح کرد: هر گونه آثار فشار و کج روی فرد معتاد به طور تصاعد در کل جامعه انعکاس یافته و جامعه را درگیر و فلج می کند.
این کارشناس مشاوره با اشاره به این که ثروت و فقر دو نقطه مقابل در ایجاد اعتیاد در خانواده ها هستند، گفت: در خانواده هایی که رفاه و درآمد اقتصادی زیاد است، روابط انسانی بر اثر کثرت کار و یا سرگرمی ضعیف تر می گردد.
وی افزود: ضعف روابط انسانی عامل مساعدی برای کشش به سوی انحرافات اجتماعی است.
امانی تاکید کرد: امروزه والدین و فرزندان نسبت به هم احساس و عاطفه گذشته را ندارند، چون تماس و ارتباط کمتری با یکدیگر دارند و از طرف دیگر افرادی که درآمد بیش از حد دارند، موقعیت و زمینه مساعدتری برای تفریحات متنوع در داخل و یا خارج از کشور دارند و بدیهی است که این قبیل امکانات برای مصرف و فروش مواد مخدر زمینه بسیار مساعدی است.
این مشاور ترک اعتیاد با یاد آوری این مطلب که آمار مطالعات علمی نشان داده که فقر مبنا و اساس انحرافات اجتماعی است، خاطر نشان کرد: از آن جایی که بیشتر مجرمین، معتادین به مواد مخدر و الکل، مبتلایان به امراض روانی و اشخاصی که اقدام به خودکشی می نمایند، از طبقات پایین اجتماعی بوده اند در عصر حاضر از فقر به عنوان عامل عمده انحرافات اخلاقی یاد شده است.
امانی تاکید کرد: ارتکاب جرائم طبقات فقیر از شکافی که بین خواسته های جوانان آن طبقه با آن چه که در دسترس آنهاست، سرچشمه می گیرد.
وی گفت: عمده ترین علت انحرافات اخلاقی طبقه فقیر نتیجه فشارهای حاصله از شکست در رسیدن به هدف های معین است.
این مشاور ترک اعتیاد در ادامه اظهار داشت: چنان چه خانواده فرد معتاد اطلاعات و آگاهی کافی نسبت به چگونگی اعتیاد و ترک این بیماری را داشته باشند آسیب ها به حداقل میرسد.
امانی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه اغلب خانواده ها دیر به وجود این بیماری پی می برند و پذیرش مسئله ترک اعتیاد اغلب با ترس و نگرانی از دردناک بودن آن، درمان را به تعویق می اندازد.
نظر شما