به گزارش خبرنگار مهر، گلستان از سال 85 میزبانی جشنواره بین المللی تجسمی جوانان جهان را برعهده گرفت و به دلیل عمکرد خوب متولیان امر، هر سال اجرای این جشنواره در استان تمدید شد.
نحوه برگزاری مطلوب جشنواره سبب اعتماد مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد به نگارستان ایران زمین شد و مقرر است بیستمین جشنواره بین المللی نیز در سال 92 در این استان برگزار شود.
در جشنواره نوزدهم، 320 هنرمند از 20 کشور جهان و استانهای کشور در 9 رشته هنری به رقابت پرداختند.
برگزاری کارگاههای مختلف و ورک شاپ هایی با موضوع بیداری اسلامی و دفاع مقدس از جمله ویژگیهای جشنواره نوزدهم بوده است.
دبیر هنری نوزدهمین جشنواره بین المللی تجسمی در حاشیه جشنواره نوزدهم گفت: دو محور اصلی این جشنواره بیداری اسلامی و تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی بود که در این دو محور هنرمندان علاقه مند به خلق اثر پرداختند.
سعید فلاح فر گفت: موضوع و تم اصلی این جشنواره جوان و بیداری اسلامی بود، منظور از هنرمند بیدار، هنرمند معاصر است که با شناخت کافی از گذشته، وضعیت امروزی خود را با همه عوامل موثر بیرونی درک می کند و برای آینده برنامه دارد.
وی ادامه داد: هنرمند بیدار، هنرمندی است که نسبت به وقایع و شرایط هنری، فرهنگی و اجتماعی عصر خود علم و حساسیت دارد و به موقع و هوشمندانه نسبت به آن واکنش نشان دهد.
وی اظهار داشت: در مقطع کنونی، دو موضوع مهم جهانی و ملی می تواند در قالب مدنظر برگزار کنندگان، هنرمندان و هنرجویان باشد، نخست بیداری اسلامی و دوم تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی.
وی گفت: این جشنواره ضمن فراهم کردن شرایط رقابتی عادلانه و متکی به آزادی شیوه و موضوع، از هنرجویان و شرکت کنندگان برای اهتمام بیشتر در خلق آثار هنری خود با موضوعات محوری جشنواره دعوت می نماید.
وی اعلام کرد: نور و نیایش، برگزاری جشنواره ملی اقوام ایران زمین، بزرگداشت مفاخر، هنر اسلامی و ... از موضوعات اعلامی کارگاه ها بود.
دبیر هنری نوزدهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی جوانان از طراحی پوستر چهارمین جشنواره اقوام ایران زمین، توسط هنرمند حاضر در جشنواره بین المللی تجسمی خبر داد.
فلاح فر گفت: ملت های مسلمان در جهان امروز علیرغم بسیاری از مشترکات فرهنگ و دینی، گاه در ایجاد ارتباط پویا و برقراری رابطه فرهنگی با یکدیگر دچار مشکل می شوند.
وی افزود: از این رو بکارگیری نمادها و سمبل های مشترک میان ملت های مسلمان از مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: طراحی گرافیکی متناسب با جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین و تنظیم شعار مناسب به زبان های عربی و انگلیسی یکی از محورهای مهم کارگاه طراحی در جشنواره بین المللی تجسمی است.
فلاح فر ادامه داد: کلیت ساختار فرهنگ ایران زمین متشکل از خرده فرهنگ های قوم ها و تیره های جمعیتی ایران زمین است که اغلب فارغ از تفاوت های ظاهری دارای وجوه تشابه و همگونی تاریخی هستند.
وی گفت: این تفاوت ها و تشابه ها در قالب هنرهای دیداری و شنیداری و تماشای گونه گونی آنها بی گره فرهنگ و پویا و شگرف ایرانی را می سازد که هر رنگ و فرم و لحن و نماد و سمبل آن دیدنی و شنیدنی است.
وی خاطرنشان کرد: معرفی چنین اتفاق متنوع و تأثیرگذار فرهنگی موضوع طراحی پوستر چهارمین دوره اقوام ایران زمین است.
وی بیان کرد: کلیه طرح هایی که توسط هنرمندان خلق می شود در ابعاد50×70 با دقت150dpi و فرمت jpg تولید می شود و هر کدام از شرکت کنندگان نیز تنها مجاز به ارائه حداکثر دو اثر هستند.
دبیر هنری نوزدهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی جوانان گفت: کارگاه های دوره نوزدهم جشنواره، ساعت 8 شب پنجشنه به پایان رسید و آثار خلق شده برای انتخاب و داوری آماده می شوند.
وی اظهار داشت: با توجه به حجم و تعداد کارها، پیش بینی می شود بحث های داوری و اعلام نتایج تا اولین ساعات صبح فردا به طول بیانجامد.
وی اعلام کرد: در هر کارگاه سه نفر برگزیده معرفی خواهند شد. بخش های خوشنویسی، نگارگری و کاریکاتور جایزه های ویژه ای هم با عنوان خوشنویسی خلاقه، تذهیب و چهره اهدا خواهند کرد.
وی اضافه کرد: بیداری اسلامی هم موضوع ویژه ی دیگری است که مورد قضاوت هیئت داوری قرار می گیرد.
شهردار گرگان گفت: برگزاری هر گونه جشنواره چه در سطوح ملی و بین المللی باعث مطرح شدن شهر و یا منطقه میزبان آن جشنواره می شود.
ابراهیم کریمی افزود: کشورهائی هستند که دارای یکصد شهر هستند، اما مردم تنها پایتخت آن را می شناسند، اما برگزاری این جشنواره ها در خارج از پایتخت باعث شناساندن شهرها و مناطق مختلف خواهد شد.
به گفته وی، بدون شک این مهم در امر توسعه صنعت توریسم و گردشگری نقش موثر و بسزائی دارد و از سوی دیگر برگزاری این جشنواره ها در شهرها و مناطق خارج از پایتخت در تبادل فرهنگ ها تاثیرگذار است.
وی تصریح کرد: در بازدیدی که از این جشنواره داشتیم، آنچه بیشتر به چشم می آمد، تفکر ذهن خلاق جوانان شرکت کننده در جشنواره بود که بیشتر از حد توان، به عرصه ظهور گذاشته بودند.
وی ادامه داد: این آثار نشان می دهد که ذهن جوانان خلاقتر از هنر دستی و یدی آنان می باشد و باید این مهم را ارزش و اهمیت نهاد.
شهردار گرگان در ادامه افزود: بدون شک هر کاری که با رقابت همراه باشد، امکان رشد و پیشرفت در بین شرکت کنندگان به وجود خواهد آورد
کریمی گفت: این رقابت در هر سطحی هم که باشد، به داشته ها و تجربیات همه شرکت کنندگان کمک می کند که می توانند از ذهن های خلاق یکدیگر بهره بگیرند.
به گفته شهردار گرگان، از سوی دیگر، کار جوانان گرگان در یک سری بخش ها، بدون شک به مراتب بسیار بالاتر و با کیفیت تر از شرکت کنندگان دیگر بود که البته باید قضاوت نهائی در این بخش را برعهده داوران گذاشت.
وی اظهار داشت: در مجموع یکی از پشتیبانان این جشنواره مجموعه شهرداری و شورای شهر گرگان بودند، اما د ر جهت کمک به هنرمندان مستعد و جوان گرگان، باید متذکر شد که برخی از همین جوانان، مدت ها است که با سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری گرگان، همکاری و ارتباط کاری مستقیم دارند.
جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی شامگاه جمعه به کار خود پایان می دهد.
نظر شما