به گزارش خبرنگارمهر، مهدی غضنفری در مراسم اختتامیه سومین جشنواره علم تا عمل با تاکید بر اینکه فناوریهای نوین آینده اقتصادی کشورها را می سازد، افزود: در سال 1970، 40 درصد رشد اقتصادی کشورهای دنیا از بخش فناوری بود که این میزان در سال 2010 به 78 درصد رسید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در سال 2030 ، 90 درصد رشد اقتصادی دنیا از محل رشد علمی و فناوری است، اظهار داشت: بر اساس آمارهای موجود میزان رشد فناوری که به رشد فناوریهای برتر وابسته است، در سال 1970 به میزان 12 درصد بوده و این میزان در سال 2010 به 60 درصد رسید. این میزان در سال 2030 به 78 درصد خواهد رسید.
وی با تاکید بر اینکه تا سال 2030 رشد فناوریهای پیشرفته موجب رشد اقتصادی کشورهای دنیا می شود، اضافه کرد: 78 درصد رشد اقتصادی کشورهای دنیا در آینده بر اساس فناوریهای پیشرفته است که این امر نشان می دهد با فناوریهای امروزی نمی توان انتظار رشد اقتصادی را داشت.
غضنفری میزان گردش صادرات کالا در دنیا تا سال 2016 را 16 تا 27 تریلیون ذکر کرد و ادامه داد: 3 تریلیون از این میزان سهم صادرات با فناوریهای پیشرفته است پیش بینی شده تا یک دهه آینده 70 درصد درآمد بخش صنعت از فناوریهای پیشرفته باشد.
وی با تاکید بر اینکه شرکتهای دانش بنیان به راحتی می توانند بازار صادرات نفتی را با تولید کالاهای فناورانه به دست آورند، یادآور شد: در سال 2004 ارزش صادرات جهانی از کالاهای فناوری بیش از 1.5 تریلیون دلار و در سال 2005 این میزان به 1.7 تریلیون دلار رسید.
وی میزان ارزش صادرات کالاهای فناورانه در سال 2009 را 2.4 تریلیون دلار دانست و خاطر نشان کرد: در حالی است که در اروپا و منطقه "یورو" با نرخ رشد منفی کمتر از 5 درصد مواجه بوده است، نرخ صادرات فناوری بالا با نرخ رشد 10 درصد اعلام شده است.
رتبه ایران در میان 80 کشور برتر دارای فناوری
وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به سهم ایران از بازار جهانی فناوریهای پیشرفته، گفت: متوسط رشد سالانه تولید صنعت با فناوریهای بالا در سالهای 84 تا 89 بالغ بر 20 درصد ومیزان مصرف بخش صنعت از فناوریهای بالا 7.8 میلیارد دلار است.
وی با تاکید بر اینکه متوسط رشد ارزش صادرات کالاهای های تک در سالهای 84 تا 89 ، 22 درصد بوده است، اظهار داشت: رتبه ایران در میان 80 کشور دارنده محصولات دانش بنیان درجایگاه 39 جهانی قرار گرفته است.
غضنفری به بیان میزان صادارت کالاهای فناورانه کشور پرداخت و تاکید کرد: ارزش صادرات کشور از فناوریهای پیشرفته و بالا افزایش یافته است به گونه ای که از 2.3 میلیون دلار در سال 75 به یک میلیارد دلار در سال 90 رسیده است.
وی با بیان اینکه این امر نشان می دهد که فناوریهای پیشرفته می تواند جایگزین نفت شود، افزود: پیش بینی می شد که میزان صادرات کشور از فناوریهای پیشرفته در سالهای آینده به 2 میلیارد دلار برسد.
برنامه های وزارت صنعت برای تولیدات فناورانه
وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به برنامه های این وزارتخانه در زمینه حمایت از شرکتهای دانش بنیان، خاطر نشان کرد: در این راستا وزارت صنعت، معدن و تجارت سامانه ای برای ایجاد ارتباط میان پژوهشگران، متقاضیان فناوری، حامیان و واسطه های فناوری راه اندازی خواهد کرد.
وی با بیان اینکه این سامانه از مهر ماه سال جاری راه اندازی خواهد شد، ادامه داد: علاوه بر این درصدد هستیم تا گرنت های پژوهشی برای توسعه نوآوری و ارتقای فناوری اعطا کنیم.
وزیر صنعت از راه اندازی منطقه ویژه صنایع نوین خبر داد و گفت: این منطقه ویژه در تهران راه اندازی می شود.
غضنفری خبر داد:
رتبه 39 ایران در زمینه محصولات دانش بنیان/ سهم کشور از بازار فناوری
وزیر صنعت، معدن و تجارت رتبه ایران را در میان 80 کشور دارنده محصولات دانش بنیان 39ذکر کرد و گفت: در مهر ماه سال جاری سامانه ای برای ایجاد ارتباط میان پژوهشگران، متقاضیان فناوری، حامیان و واسطه های فناوری راه اندازی خواهد شد.
کد خبر 1690744
نظر شما