۱۸ شهریور ۱۳۹۱، ۹:۰۸

مهر گزارش می دهد/

بحران مسکن و اجاره بها در شهرستان دهلران/ مشکلات مسکن مهر

بحران مسکن و اجاره بها در شهرستان دهلران/ مشکلات مسکن مهر

دهلران - خبرگزاری مهر: بحران مسکن و اجاره بها در شهرستان دهلران از توابع استان ایلام باعث به وجود آمدن مشکلات متعددی برای شهروندان این شهرستان شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، درست 12سال پیش بود که پرونده زمین شهری در شهرستان دهلران بسته شد و از سال 82 تا به امروز هیچ گونه زمین شهری از سوی دولت به متقاضیان این شهرستان واگذار نشده است چرا که اختلاف بین طایفه "کاید خورده" و دولت بر سر مالکیت اراضی این شهرستان باعث شد در سفر اول هیئت دولت به استان ایلام مصوبه برای تعیین تکلیف این مشکل در دستور کار این هیئت قرار بگیرد.

دولت وزارتخانه های مسکن و شهرسازی، دادگستری، اطلاعات و استانداری ایلام را مامور پیگیری و حل این مشکل کرد که در بررسی مصوبات دور اول دولت چنین آمده است: تعداد 700 قطعه زمین تحویل طایفه کاید خورده شد و طی صورت جلسه با حضور نمایندگان وزارتخانه های متبوع موضوع حل و فصل شده لیکن هنوز طایفه کاید خورده موضوع را قبول نکرده و خواهان قطعات بیشتری هستند که موضوع در دست اقدام است.

حال چندین سال از این مصوبه گذشته است و در سال 86 سیاست ملکی دولت عوض شد و به سمت مسکن مهر رفت.

از سال 82 به بعد که واگذاری زمین در این شهرستان ممنوع شد زمینه برای افراد سودجو در این شهرستان فراهم شد به نحوی که برخی افراد با فروش غیرمجاز زمین به افراد بی سرپناه پولهای کلان به جیب می زدند و مسئولان وقت هیچ گونه اقدامی در این خصوص انجام ندادند و این رویه تا جایی پیش رفت که در حال حاضر ساخت و سازهای غیرمجاز و فروش غیرقانونی در این شهرستان به میزان بالایی رسیده به طوری که بعضی از خانوارهایی که به صورت غیرمجاز اقدام به ساخت و ساز کرده اند از نعمت برق بی بهره هستند و همین امر باعث نگرانی مسئولان شهرستان دهلران شده است.

بهزاد علیزاده فرماندار شهرستان دهلران زنگ خطر ساخت و سازهای غیرمجاز و تصرف ارضی دولتی را در جلسه شورای اداری این شهرستان در سال جاری اعلام کرد  و گفت: ساخت و سازهای غیرمجاز یکی از اتفاقات بدی است که از سالهای گذشته در شهرستان شروع شده است و تاکنون ادامه داشته است.

وی ضمن هشدار به افرادی که اقدام به تصرف و فروش ارضی دولتی می کنند، گفت: مجازات های سنگینی برای آنها در نظر گرفته شده است و با استفاده از ابزارهای قانونی، مصمم به توقف ساخت و ساز غیرمجاز در شهرستان هستیم.

فرماندار دهلران بیان داشت: عدم ارائه هرگونه خدمات توسط ادارات آبفا، برق و مخابرات، فعال کردن کمیسیون ماده 100 شهرداری و اجرای احکام صادره در خصوص قلع بنا از طریق شهرداری و اداره راه و شهرسازی از دیگر ساز و کارهای مبارزه با ساخت و سازهای غیرمجاز است.

این در حالی است که اجاره یک باب منزل فاقد آیین نامه 2800 با پیش پرداخت سه میلیون و ماهیانه بین 250 تا 400هزار تومان کرایه است و رهن کامل بین 12تا 17میلیون است.این در حالی است که شهرستان دهلران در جنوب غربی کشور با 220 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق با گرمای بالای 50 درجه فاقد هر گونه امکانات رفاهی، تفریحی و پزشکی است.

خانواده های بدون سرپناه امیدشان به مسکن مهر است و مسکن مهر که در دی ماه سال 1389 عملیات اجرایی آن آغاز شد و تعداد دو هزار و 200 واحد در قالب 14 تعاونی مهر ولایت، مهر کارمندی موسیان غرب و 10 تعاونی مشاغل آزاد، کار خود را شروع کردند اما تاکنون یک واحد از این منازل تحویل متقاضیان داده نشده و پروژه مسکن مهر در فرهنگیان، مهر ولایت و کارمندی با پیشرفت 70 درصدی و مشاغل آزاد با پیشرفت حدود 30 تا 40 در صد است.

محمدامین نصرالهی زاده مدیرکل راه مسکن وشهرسازی استان ایلام در خصوص مسکن مهر دهلران گفت: اگر مردم خیلی مشکل دارند چرا از مسکن مهر استقبال نمی کنند.

وی افزود در حال حاضر دو هزار و 200 واحد در سطح شهرستان دهلران مسکن مهر وجود دارد که متقاضی ما کم است و افرادی که در مسکن مهر ثبت نام کرده اند نیز سهم آورده خود را پرداخت نمی کنند.

وی افزود: اگر کسی می خواهد صاحب خانه شود باید مقداری سرمایه گذاری کند.

این مسئول وضعیت پیشرفت مسکن مهر را در این شهرستان خوب ارزیابی کرد و گفت: کسانی که دوست دارند صاحب مسکن شوند برای به سرانجام رساندن این منازل باید قدم بردارند چون دولت اقدامات موثری در این راستا انجام داده است چرا که وام مسکن این شهرستان از 22.5 میلیون تومان به 25 میلیون تومان و در سفر اخیر وزیر به استان به 30 میلیون تومان افزایش یافته است.

مدیرکل راه مسکن و شهرسازی استان ایلام اظهار داشت: قیمت تمام شده برای هر واحد حدود 37 میلیون تومان است که دولت 30 میلیون آن را تقبل کرده و مردم هم باید سهم آورده خود را پرداخت کنند تا مشکل مسکن در این شهرستان حل شود.

وی عدم استقبال مردم را دلایل متعدد عنوان کرد و  گفت: بعضی از تعاونی ها باید برخورد جدی تر با پیمانکاران داشته باشند و ما تنها نظارت می کنیم و خود تعاونیها قرارداد را را با پیمانکار امضا می کنند و در بعضی جاها پیمانکاران ضعف دارند و ما هم در حال برسی هستیم و در صورت که پیمانکاران کم کاری بکنند ما قانون را در برخورد با آنها اعمال خواهیم کرد.

نصرالهی زاده افزود: بهترین راهکار برای پایین آوردن اجاره بها همین اجرای طرح مسکن مهر است که دولت نهم و دهم در این راستا اقدامات خوبی انجام داده است و مردم هم برای اجرایی شده این برنامه باید به دولت کمک کنند و سیاست ما بر این است تا پایان سال 91 یا نیمه اول سال 92 مسکن مهر به سر انجام برسند.

این مسئول در خصوص ساخت و سازهای غیر مجاز گفت: زمین هایی که متعلق به دولت است مال بیت المال و اموال عمومی است و یکی از وظایف های راه و مسکن و شهرسازی حفظ این سرمایه ملی است و باید با پدیده زشت زمین خواری برخورد قانونی شود و همکاران ما در معاونت حقوقی با توجه به تیمهایی که دارند موارد را شناسایی می کنند و آنها را به مراجع قضایی برای برخورد قانونی معرفی می کنند.

نصرالهی در خصوص مشکل ارضی شهرستان دهلران گفت: در بحث مورد اختلاف طایفه کاید خورده نیز برابر مصوبه هیئت دولت باید 700 قطعه به آنها واگذار بشود که این مصوبه اجرا شده و آنها می توانند در قالب مسکن مهر به صورت دو طبقه ای ثبت نام کنند ولی آنها مدعی هستند که سهم آنها بیشتر از 700 قطعه است.

غلام علیدادی معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری دهلران در خصوص مسکن مهر گفت: دولت تمام زیرساختهای لازم اعم از شبکه آب، برق و فاضلاب و راه دسترسی برای منازل مسکونی مهر انجام داده است.

وی افزود: گره کار اکثر تعاونیهای مسکن عدم مشارکت اعضای تعاونی ها در خصوص آورده و مشارکت در ساخت این واحد هاست.

علیدادی اظهار داشت: خوشبختانه دولت سهم خود را از 22.5 میلیون تومان به 25 میلیون تومان افزایش داده است که این نشان از توجه دولت به منازل مسکن مهر است.

این مسئول گفت: ساخت مسکن مهر و شهرک و ساخت مسجد و دبستان 10 کلاسه از اقدامات خوب دولت است که در سایت مسکن مهر دهلران انجام داده است و تاکنون هفت میلیارد ریال از محل اعتبارات عمرانی استانی برای احداث آنها هزینه شده است.

تعدادی از افرادی که در طرح مسکن مهر ثبت نام کرده اند، عدم توانایی برای پرداخت سهم آورده و عده ای دیگر هم غریبه بودن مردم با فرهنگ آپارتمان نشینی بیان می کنند ولی به هر حال امروز قیمت اجاره بها و رهن مسکن در شهرستان مرزی دهلران به حدی بالا رفته است که مشکلات عدیده برای افراد بی سرپناه به وجود آورده است و اکثر افراد بی بضاعت در حاشیه شهر با پرداخت پولهای میلیونی سرپناه هایی را برای خانواده خود بدون آب و برق بنا می کنند و این رویه روز به روز در حال افزایش است و افراد سودجو به دنبال تصرف ارضی ملی و .... هستند.

این درحالی است که مسئولان می توانستند به جای ساخت واحد آپارتمانی چهار طبقه و بدون آسانسور، قطعات 150 متری را در اختیار افراد واجد شرایط قرار می دادند تا خود آنها ساخت و ساز را انجام می دادند و مسکن مهر به سرانجام می رسید چرا که شهرستان دهلران زمین های هموار زیادی دارد و نیاز به ساخت واحد آپارتمانی نبود و کمبود زمین در این شهرستان دیده نمی شود.

...................

مجتبی کاور

کد خبر 1691166

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha