۱۸ شهریور ۱۳۹۱، ۹:۱۷

گزارش خبری/

رونق صادرات خراسان جنوبی/ 18 میلیون دلار صادرات از میل 73

رونق صادرات خراسان جنوبی/ 18 میلیون دلار صادرات از میل 73

بیرجند - خبرگزاری مهر: خراسان جنوبی به علت همجواری با افغانستان از پتانسیل بالایی برای رونق صادرات برخوردار است که در این میان بازارچه مرزی میل 73 با صادرات 18 میلیون دلار نقش قابل توجهی در شکوفایی اقتصادی کشور ایفا کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، استان خراسان جنوبی با حدود 400 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان از دیر باز به لحاظ قرار داشتن در مسیر جاده ابریشم در مبادله کالا و تجارت از اهمیت خاص و ویژه ای برخوردار بوده و تجار ایرانی همواره کالاهای اساسی همسایگان خود را در نوار مرزی با کشور افغانستان تأمین نموده اند.

 یکی از مهمترین مزیت های تجاری استان نسبت به سایر استان های همجوار ویژگی خاص ژئوپلیتیکی و بیشترین مرز مشترک با کشور افغانستان و نیز وجود چهار بازارچه مرزی فعال و همچنین قرار گرفتن این استان در کریدر  شمال- جنوب- شرق به غرب کشور است.

 بازارچه های مرزی تبلور حضور مستقیم مردم در امور اقتصادی

وجود چهار بازار هدف مناسب در کشور همسایه افغانستان این استان را از اهمیت خاصی از حیث تجارت برخوردار کرده است.

بازارچه های مرزی به عنوان یکی از اهرم های مهم در ایجاد اشتغال و توسعه روابط تجاری با کشورهای همجوار در سال های گذشته پیوسته تأثیر قابل توجهی در فعالیت های اقتصادی کشور داشته اند.

اگرچه کارکرد آنها توأم با برخی نارسایی ها است اما این بازارچه ها به نوعی مصداق و تبلور حضور مستقیم مردم در امور اقتصادی منطقه هستند و تاکنون توانسته اند در تحقق اهداف اقتصادی کشور همچون توسعه تجارت غیر نفتی و ایجاد فرصت های شغلی گام های مؤثری را بردارند.

بازارچه مرزی میل 73  از بازارچه های فعال خراسان جنوبی است که نقش بسزایی در رونق اقتصادی استان ایفا می کند.

این بازارچه در فاصله 170 کیلومتری شهرستان بیرجند و 75 کیلومتری شهر اسدیه و در مجاورت پاسگاه مرزی میل 73 در زمینی به مساحت 6 هکتار از سال 72 فعالیت خود را آغاز کرده  که از همان ابتدا یکی از بازارچه های موفق خراسان و شرق کشور بوده است.

 بازارچه مرزی میل 73 در فاصله 120 کیلومتری شهر انار دره و فاصله 170 کیلومتری شمال غرب شهر فراه و 170 کیلومتری جنوب غرب شهر شیندند افغانستان واقع می باشد، بیشترین کالاهای صادره از این بازارچه به استان های قندهار، کابل و استان های مرکزی افغانستان حمل می شود.

18 میلیون دلار کالا از بازارچه میل 73 صادر شد

معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار درمیان گفت: بازارچه مرزی گلورده شهرستان درمیان در سال گذشته بیش 64 میلیون دلار صادارات داشته است.

علی عباسی در نشست کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز شهرستان درمیان اظهار کرد: همچنین در پنج ماهه نخست امسال 19 میلیون و 280هزار و 349 کیلو گرم کالا به ارزش 18 میلیون و 723 هزار و 77 دلار از بازارچه میل 73 درمیان صادر شده است.

وی اقتصاد مقاومتی را  راهکار عبور از تنگناهای اقتصادی دانست و افزود دشمن سعی دارد با ورود کالاهای قاچاق و بی کیفیت تولیدات داخلی و سرمایه ایرانی را نابود سازد.

عباسی با اشاره به کاهش چشمگیر قاچاق دام در این شهرستان اظهار کرد: در بهار و تابستان سال جاری دو هزار و 415 مورد بازرسی از واحد های صنفی شهرستان به عمل آمده است.

وی ادامه داد: با این میزان بازرسی انجام شده 32 پرونده تخلف به ارزش چهار میلیون و 700 هزار تومان تشکیل شد.

معاون سیاسی اجتماعی فرماندار درمیان گفت: در مرداد‌ماه امسال سه محموله قاچاق کالا به ارزش 64 هزار و 750 تومان در این شهرستان کشف شده است.

31 میلیون دلار کالا از بازارچه های مرزی خراسان جنوبی صادر شد

رئیس سازمان بازارچه های مرزی خراسان جنوبی گفت: میزان صادرات از بازارچه های مرزی خراسان جنوبی در چهار ماه اول امسال با افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 31 میلیون و 443 هزار دلار رسید.

 محمد رضا لکزایی در گفتگو با مهر، عنوان کرد: میزان صادرات بازارچه های استان در مدت مشابه سال گذشته 26 میلیون و 367 هزار دلار بوده است.

وی میزان واردات کالا از بازارچه های مرزی استان در چهار ماه اول سال گذشته را  376 هزار و 529 دلار اعلام کرد و گفت: این میزان  نسبت به مدت مشابه امسال کاهش یافته و به 137 هزار و 810 دلار رسید.

به گفته وی استان خراسان جنوبی دارای چهار بازارچه مرزی یزدان، میل 73، میل 78 و دوکوهانه است.

لکزایی  تصریح کرد: بازارچه مرزی میل 78 و میل 73 بیشترین میزان صادرات را داشته اند.

 یکطرفه بودن چالش پیش رو بازارچه های مرزی

رئیس سازمان بازارچه های مرزی خراسان جنوبی میزان  صادرات بازارچه میل 78 را  19 میلیون و 873 هزار و 979 دلار عنوان کرد و افزود: 18 میلیون و 723 هزار دلار نیز از بازارچه میل 73 صادرات داشته ایم.

وی یکطرفه بودن بازارچه های استان را از مهمترین چالش های پیش رو دانست و گفت: : دوطرفه شدن بازارچه ها بخصوص بازارچه های مرزی از مهمترین اولویت های این سازمان در سال جاری است.

لکزایی خواستار سرمایه گذاری های بخش خصوصی در بازارچه های استان شد و بیان کرد: با تخصیص اعتبارات تا پایان سال 92 زیرساختهای لازم در بازارچه ها فراهم شده و شاهد افزایش حجم مبادلات خواهیم بود.

کد خبر 1691227

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha