به گزارش خبرنگار مهر ، تعاون نه تنها یکی از سفارشات و توصیه های قرآن و ائمه معصومین علیهم السلام است بلکه از نظر فعالان اقتصادی نیز،تعاون و همکاری در کارها نقش موثری در استقلال اقتصادی و رشد کشور در همه عرصه های اجتماعی، فرهنگی ، سیاسی و ... دارد ، به طوری که اگر به عنوان مثال تعاون و همکاری مردم در امور اجتماعی شکل گیرد به نوعی می توان گفت که تحقق این مهم نقش موثری در کاهش فاصله طبقاتی فقیر وغنی و در نتیجه توزیع عادلانه ثروت در جامعه خواهد شد که این خود نیز نتایج درخشانی در پی دارد.
وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی نهادی است که وظیفه خطیر اشاعه فرهنگ تعاونی در جامعه و در نتیجه افزایش سطح رفاه عمومی جامعه را بر عهده دارد.
نامگذاری این وزارتخانه با سیاستگذاری خاصی صورت گرفته است به طوری که اگر تعاون نباشد هیچ گاه نمی توان به رفاه اجتماعی دست یافت.
پس می توان گفت تعاون مقدمه کار و ایجاد اشتغال و کار نیز مقدمه رفاه اجتماعی مردم است به همین دلیل باید فرهنگ تعاون در جامعه ای که می خواهد به رضایتمندی بیشتر مردم در این خصوص دست یابد نهادینه شود.
بی شک جامعه ای که می خواهد به سطح بالایی از تولید دست یابد و با این کار بتواند به مهمترین هدف اقتصادی خود یعنی استقلال اقتصادی دست یابد باید از تولید کنندگان داخلی خود حمایت کند.
حمایت های دولت نیز از این قشر محدود ولی اثرگذار ناظر به دو قسم است که یکی مربوط به حمایت های معنوی است و دیگری مربوط به حمایت های مادی است.
در زمینه حمایت های معنوی اکثر تولید کنندگان بر این نظر اتفاق نظر دارند که دولت با حمایت های معنوی خود نظیر تشویق کار آفرینان و دیگر کارهایی از این قبیل انگیزه آن ها را برای افزایش تولید داخلی بیشتر می کند ولی وقتی نوبت به بحث حمایت های مادی می رسد آن چنان که باید و شاید دل خوشی از عملکرد دولت در این خصوص نشان نمی دهند.
چنانکه محمد شفیعی مدیر عامل یکی از شرکت های تعاونی شهرستان ملکان در این زمینه می گوید: تولید کنندگان انتظارات بیش تری از دولت در جهت رفع نیازهای مادی این قشر دارند و می خواهند دولت با ارائه سیاست ها و تدابیر خاص سود وام های بانکی را کاهش دهد تا تولید کنندگان بیش از پیش و با خیال راحت بتوانند شعار امسال را که به نام مقدس "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" نامگذاری شده است جامه عمل بپوشانند.
پای گفتگو با یکی دیگر از تولید کنندگان تعاونی ها که می نشینم می گوید: اساسی ترین مشکل تعاونی های موجود ، مشکل نقدینگی است و اگر حمایت های لازم دولت در این خصوص صورت گیرد ، از سوی کارآفرینان و شرکت های تعاونی طرح هایی ارائه می شود که حتی به جرئت می توان گفت که طرح های ارائه شده از سوی تعاونی ها منحصر به فرد خواهد بود و وضعیت اقتصادی موجود تا 70 درصد بهبود می یابد.
اما یونس فاتح مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان گفت: تعاونی ها اگر آن چنان که انتظار داریم بتوانند سیاست های اتخاذ شده از سوی دولت را اعمال کنند می توانند شعار امسال را محقق سازند.
وی اظهار داشت : درست است که نقدینگی یکی از مهمترین مشکلات تعاونی هاست ولی این درست نیست که همه مشکلات را به حساب دولت بگذاریم ، چرا که دولت و در زیرمجموعه دولت ، اداره کل تعاون متناسب با طرح های ارائه شده متقاضیان را به بانک توسعه و تعاون معرفی می کند که تا کنون به جرئت می توان گفت 90 درصد تعاونی هایی که درخواست وام کرده اند متناسب با طرح خود و با نظر کارشناسان بانک توسعه و تعاون مبلغ مورد نظر را دریافت کرده اند.
وی در خصوص اهمیت تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی گفت: هم اکنون اکثریت قریب به اتفاق تعاونی های تولیدی وتوزیعی با هماهنگی هایی که با یکدیگر و زیر نظر اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی به عمل آورده اند سعی می کنند که به هیچ وجه کالای خارجی در این فروشگاه ها به فروش نرسد.
فاتح ابراز داشت: این کار دو حسن دارد که یکی جامه عمل پوشاندن به سخن حکیمانه و گهربار رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای است و دیگری که نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور ما ایفا می کند ، حذف واسطه ها و دلالان از چرخه اقتصادی کشور است.
وی در پایان ابراز داشت : اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی یکی از اداراتی است که ضرورت انجام دادن کار فرهنگی در آن مشاهده می شود به همین دلیل از تمامی دستگاه های فرهنگی ذیربط خواهشمندیم با افزایش اقدامات و فعالیت های فرهنگی خود نظیر برگزاری همایش های کارگری و... باعث رشد و شکوفایی هرچه بیشتر اقتصادی میهن عزیزمان ایران شوند.
...............
گزارش: سید مرتضی مرتضوی
نظر شما