به گزارش خبرگزاری مهر، مظاهر برادران در دوره آموزشی حفاظت در بحران ویژه بخشداران استان های خراسان رضوی و خراسان جنوبی درباره پایین بودن میزان اعتبارات تخصیصی، به گزارش خزانه داری کل کشور در جلسه اردیبهشت ماه امسال شورای عالی مدیریت بحران، اشاره و اظهارکرد: اینکه این اعتبار کلان در جایگاه واقعی خود صرف شده است یا خیر، سوالی است که باید نهادهای ناظر و نیز مسوولان ذی ربط به آن پاسخ دهند.
وی با بیان اینکه بکار بردن تجربیات زلزله بم از سوی مردم و مسوولان، منجر به کاهش تلفات در زلزله آذربایجان شرقی شد افزود: یکی دیگر از دلایل پایین بودن تلفات انسانی این زلزله در مقایسه با زلزله بم ساعت وقوع آن بوده است.
وی ضمن تقسیم فرایند مدیریت بحران به سه بخش قبل، حین و پس از بحران تصریح کرد: مهم ترین رکن در این فرایند مربوط به مسئله پیش بینی و پیشگیری قبل از وقوع بحران است.
معاون سازمان مدیریت بحران کشور از آموزش به عنوان یکی از اساسی ترین نیازها برای مدیریت صحیح بحران یاد و اضافه کرد: برگزاری این دوره آموزشی برای بخشداران در 29 استان از مجموع 31 استان کشور گامی در جهت تحقق این مهم است.
وی در خصوص فلسفه وجودی و نحوه شکل گیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری در سفر پر برکت شان به مناطق زلزله زده بم ایجاد سازمانی برای مدیریت و فرماندهی مسایل ناشی ازحوادث طبیعی بود.
برادران با اشاره به ابلاغ قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور در تیر ماه 87 از سوی رئیس جمهور اظهار داشت : این امر موجب شد که سازمان مدیریت بحران از یک اداره کل با 14 پست سازمانی به سازمانی با سه معاونت، 14 اداره کل و 190 پست سازمانی ارتقا یابد.
وی با بیان اینکه یک سال دیگر از دوران آزمایشی ساختار یاد شده باقی ست، تاکید کرد: از نظرات کارشناسی برای اصلاح این ساختار و تقویت آن استقبال می کنیم.
حجت علی شایان فر مدیر کل بحران استانداری خراسان رضوی نیز در این جلسه سیاست گذاری برای مدیریت بحران استان و ایجاد هماهنگی و تعامل میان دستگاه های اجرایی را از وظایف ستادهای مدیریت بحران در سطح استان، شهرستان ها و بخش ها دانست و گفت: فرمانداران و بخشداران بنا به وظیفه نظارتی شان باید بر حسن اجرای پروژه های عمرانی انجام شده از محل اعتبار حوادث نظارت داشته باشند.
وی با اشاره به انواع حوادث طبیعی که وقوع آنها در کشور و نیز استان متحمل است، اظهار داشت : وجود 21 گسل بزرگ در خراسان رضوی و نزدیک بودن آنها به سطح زمین زنگ خطری برای مسوولان جهت جدی گرفتن مباحث مدیریت بحران و تلاش برای افزایش آمادگی دستگاه ها محسوب می شود.
وی ایجاد نوعی شوک پس از وقوع هر زلزله دراذهان عمومی را از ویژگی های ذاتی این رخداد طبیعی بر شمرد و تصریح کرد: مدیران بایستی با درک این ویژگی از انجام مصاحبه های مکرر با رسانه ها پرهیز و در ارائه آمار تلفات و خسارات قدری دقیق تر عمل کنند.
شایان فر با اشاره به متعدد بودن شرایط اقلیمی و جغرافیایی خراسان رضوی برای وقوع سیل گفت: یکی از دلایل بالا بودن آمار تلفات سیل در استان تجاوز به حریم رودخانه ها است.
وی بر لزوم افزایش نظارت و قدرت عمل دستگاه های ناظر برای برخورد با متجاوزان حریم رودخانه ها و جدی گرفتن اطلاعیه و اخطاریه های صادر شده از سوی هواشناسی و مدیریت بحران تاکید کرد و همچنین آموزش عمومی در این زمینه را ضروری دانست.
محمد حسن رضوی مدیر کل حراست استانداری خراسان رضوی هم در سخنانی از بخشداران به عنوان نمایندگان عالی دولت در بخش ها یاد کرد و آنان را مسوول اصلی نظم و امنیت عمومی بخش ها دانست.
وی شرط لازم برای توسعه استان را توسعه بخش ها عنوان کرد و اظهار داشت: آشنایی کامل با سند آمایش منطقه، بافت جمعیتی، توانمندی ها، تمرکز نیروی انسانی و سطح سواد و اشتغال از سوی بخشداران ضروری است.
وی نظارت بر عملکرد شوراها را از دیگر وظایف بخشداران عنوان کرد و ادامه داد: از بخشداران انتظار می رود تا مسایلی چون مبارزه با مواد مخدر، قاچاق اسلحه،کالا و ارز، نظارت بر حسن اجرای قوانین تردد و اقامت اتباع خارجی حداکثر همکاری و همراهی را با مسئولان استان داشته باشند.
نظر شما