۱۸ شهریور ۱۳۹۱، ۱۵:۳۵

امروز به صورت رسمی اعلام شد؛

آغاز به کار انجمن حمایت از توسعه قطارهای پر سرعت

انجمن حمایت از توسعه قطارهای پر سرعت کار خود را به صورت رسمی آغاز کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر،  شهریار شفیعی عضو هیئت مدیره انجمن حمایت از توسعه قطارهای پر سرعت در مراسم آغاز به کار رسمی این انجمن با اشاره به کشته شدن دو تا سه ایرانی در هر 25 هزار سفر، به آمار 9 میلیارد سفر بدون حادثه در کشور ژاپن اشاره کرد و گفت: یکی از موارد کاهش حوادث در این کشور استفاده گسترده از قطارهای پر سرعت می باشد که امروز از حالت لوکس خارج شده است.

وی این انجمن را غیر دولتی، غیر انتفاعی، غیر سیاسی و داوطلبانه دانست و افزود: اهداف اصلی این انجمن اشاعه فرهنگ پذیرش، گسترش و استفاده از قطارهای پرسرعت در کشور، پی جویی و تلاش در جهت تسریع و ایجاد شبکه حمل و نقل ریلی برای قطارهای پرسرعت در راستای توسعه پایدار، عدالت اجتماعی، حفظ محیط زیست، تمرکززدایی، توزیع ثروت و حمایت از منابع انسانی و سرمایه ایرانی است که اگر بخواهیم در افق 1404 در منطقه و جهان اسلام رتبه نخست را داشته باشیم، نمی توانیم با زیرساخت های موجود در کشور به این مهم دست یابیم.

شفیعی زیرساخت های حمل و نقل هر کشور را نشان دهنده پیشرفته بودن آن کشور دانست و گفت: تاسیس این انجمن از پنج سال است که پیگیری می شود و سه سال گذشته را صرف دریافت مجوزها کردیم و در تلاشیم تا این انجمن محل تجمیع دغدغه های صاحبان علم و تکنولوژی شود.

وی همچنین مسئله اصلی را انسان دانش محور دانست و ادامه داد: می خواهیم ایرانی سربلند و سرآمد منطقه باشد.

همچنین داوود یونسیان رئیس دانشکده راه‌آهن دانشگاه علم و صنعت با اشاره به مصوبات شورای عالی عطف گفت: در سال اخیر با توجه به وضعیت خاص کشور و موفقیت های صورت گرفته در حوزه‌های دانش بنیان، شورای عالی عطف با حضور 4 وزیر اقتصادی کابینه، مگا پروژه‌هایی را تعریف کرده‌اند که بر این اساس به زودی اجرای آنها آغاز خواهد شد.

رئیس دانشکده راه‌آهن دانشگاه علم و صنعت افزود: در این میان، 200 طرح به شورا پیشنهاد شده است که از این رقم، 38 پروژه در شورا مصوب شده‌اند که خوشبختانه قطارهای پرسرعت نیز یکی از آنها است، اما کمتر از نصف پروژه‌ها صنعتی و مابقی مربوط به بخش دارو است.

وی تصریح کرد: محوریت این پروژه‌ها به دانشگاه علم و صنعت داده شده و کنسرسیومی بین دانشگاه و چند وزارتخانه تشکیل شده که هدف آن راه اندازی قطارهای پرسرعت با سرعت 350 کیلومتر بر ساعت است.

یونسیان اظهار داشت: وزارتخانه‌های علوم، صنعت، معدن و تجارت، بهداشت و راه وشهرسازی عضو شورای عالی عطف هستند و امیدواریم بتوانیم این پروژه ها را اجرایی کنیم.

علی اکبر جلالی رئیس هیئت مدیره این انجمن با اشاره به همکاری با دانشکده راه آهن دانشگاه علم و صنعت در خصوص توسعه قطارهای پر سرعت، گفت: این فعالیت ها با هدف اشاعه فرهنگ پذیرش، گسترش و استفاده از قطارهای پرسرعت در کشور انجام می شود و در این راه از پایان نامه های ارشد و دکترا که افکار و ایده های جدید را ارائه کنند حمایت می شود.

وی ادامه داد: اکنون در کشور به دنبال بهره برداری از قطارهایی با سرعت 300 کیلومتر بر ساعت هستیم و این در حالی است که در جهان بر روی ساخت قطارهایی با سرعت بالای 1000 کیلومتر مطالعه می شود. جلالی افزود : قطارهای پر سرعت در 24 کشور جهان در حال توسعه است که از آن جمله می توان به چین، تایوان، ژاپن، اسپانیا، انگلیس، آمریکا، کره جنوبی، فرانسه، ایتالیا و ... اشاره کرد.

کد خبر 1691670

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha