لطفعلی حاج محمدی عصر شنبه در حاشیه برگزاری رقابتهای سنگ نوردی استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر اضافه کرد: از این تعداد 25 نفر مرد بوده و 15 نفر نیز زن هستند که با سه مربی در بخش مردان و یک مربی در بخش بانوان فعالیت می کنند.
وی جایگاه این استان را در کشور پایین دانست و با اشاره به کسب تنها یک مقام چهارمی در رده نوجوانان و ششمی در بخش انفرادی جوانان از سوی سنگ نوردان استان متذکر شد: استانهای دیگر با سابقه فعالیت کمتر اما سرمایه گذاری مطلوب هم اکنون از اردبیل سبقت گرفته اند.
حاج محمدی استانهای کرج، مشهد، همدان، اصفهان و... را از استانهای برتر سنگ نوردی کشور عنوان کرد و بیان داشت: طی دو سال اخیر از نظر فنی رشد داشته ایم و به شاخصهای فنی و استانداردهای کشوری نزدیک شده ایم که امیدواریم این روند تداوم داشته باشد.
رشته سنگ نوردی اردبیل حمایت نمی شود
وی کشف و پرورش استعدادها، سرمایه گذاری بروی استعدادها، افزایش تمرینات، برگزاری دوره های مربیگری، اعزام به مسابقات برون استانی و... را لازمه دستیابی به جایگاه برتر کشور در این رشته برشمرد و اضافه کرد: این مهم در استان اردبیل به دلیل عدم حمایت لازم محقق نمی شود.
دبیر هیئت کوهنوردی استان همچنین با اشاره به اجرای طرحهای استعدادیابی در بین جوانان و نوجوانان استان تصریح کرد: با مشارکت آموزش و پرورش مربیان این رشته در مدارس حضور می یابند و دانش آموزان مستعد را شناسایی و به هیئت معرفی می کنند.
وی علاقمندی، هوش، قدرت ذهنی و استقامتی، قد، آناتومی و استیل بدنی، قوای جسمانی، انعطاف پذیری و... را از شرایط استعدادهای این رشته برشمرد و گفت: علاوه بر مدارس تلاش می کنیم در برنامه های عمومی و کوهپیمایی خانوادگی نیز نوجوانان و جوانان با استعداد را شناسایی و جذب کنیم.
حاج محمدی همچنین با اشاره به کیفیت این دوره از بازیها یادآور شد: امسال رقابتها به لحاظ فنی ارتقاء یافته است، اما به لحاظ کمیت و تعداد شرکت کننده به علت عدم حضور ورزشکاران شهرستانها با افت روبرو بوده ایم.
رقابتهای امروز سنگ نوردی استان اردبیل
وی با بیان اینکه در سال گذشته تعداد نفرات شرکت کننده از اردبیل کمتر بوده است، افزود: امسال با توجه به نبود سنگ نوردان سایر شهرستانها این تعداد افزایش یافته است اما ما مصمم بودیم سنگ نوردان شهرستانی نیز در این رقابتها حاضر شوند.
این مسئول در پاسخ به علت عدم حضور سنگ نوردان سایر شهرستانهای استان در این مسابقات متذکر شد: این مسابقات با عنوان مسابقات استانی برگزار می شود، اما به دلیل عدم وجود سالن و تمرین مناسب در شهرستانها سنگ نوردان اردبیلی تنها توانستند در رقابتها حضور یابند.
وی با بیان اینکه هم اکنون در شهرستانهای مشگین شهر، خلخال و نمین دیواره سنگ نوردی وجود دارد، افزود: اما اجاره دادن سالنهای دارای دیواره سنگ نوردی به بخش خصوصی باعث شده که ورزشکاران این رشته نتوانند تمرینات خود را به صورت مستمر پیگیری کنند.
حاج محمدی ادامه داد: البته این مشکل در اردبیل نیز وجود دارد و هم اکنون تنها سالن دارای دیواره در اختیار بخش خصوصی است و به دلیل اجاره بالا می توانیم با پرداخت اجاره و به صورت محدود ورزشکاران سنگ نورد مرد و زن را تمرین دهیم.
به گفته وی هم اکنون با اجراه سالن 17 شهریور اردبیل در طول هفته 9 ساعت مردان و چهار ساعت بانوان سنگ نورد استان تمرین می کنند که بسیار کم بوده چراکه قهرمانی در این رشته نیازمند روزانه چهار ساعت تمرین مداوم است.
اجاره سالنهای دارای دیواره مهمترین مشکل سنگ نوردان
حاج محمدی با اشاره به مشکلات زیاد سنگ نوردان این استان در این خصوص تاکید کرد: اجاره سالنهای ورزشی دارای امکانات سنگ نوردی تیشه در ریشه این رشته ورزشی زده و بسیاری از این امکانات که با هزینه های گزاف و با رایزنی طولانی در سالنها نصب شده بلااستفاده مانده است.
وی با بیان اینکه باید سالن اختصاصی سنگ نوردی در استان اردبیل احداث شود، بیان داشت: اولین دیواره سنگ نوردی اردبیل در سال 77 ایجاد شده و حتی در سالهای گذشته دو بار مسابقات قهرمانی کشوری را در اردبیل برگزار کرده ایم.
گفتنی است مسابقات استانی سنگ نوردی داخل سالن استان در رشته سختی مسیر عصر شنبه با حضور 15 سنگ نورد در سالن 17 شهریور اردبیل برگزار شد.
در پایان این رقابتها در رده سنی نوجوانان یاشار یطلاب، آرش دهقان و حسین راستگو به رتبه اول تا سوم این رقابتها دست یافتند و در رده سنی آزاد نیز حسین عباس خانی، فرید خوش خواهش و رامین احدی رتیه های برتر را کسب کردند.
.....................
عکس: وحید مقدم
نظر شما