۱۹ شهریور ۱۳۹۱، ۱۲:۱۱

نشست نغمه‌های عشق و صلح/

کهن زاد: "فصل برداشت عشق" خاطره شهادت یک رزمنده‌ در آغوشم است

کهن زاد: "فصل برداشت عشق" خاطره شهادت یک رزمنده‌ در آغوشم است

سازنده قطعه "فصل برداشت عشق"گفت: خاطره شهادت رزمنده‌ای که در عملیات کربلای شش در آغوشم به شهادت رسید را تنها با این قطعه در قالب کنسرت ارکستر سمفونیک تهران می توانستم به گوش جهان برسانم.

به گزارش خبرنگار مهر، شهریار کهن زاد آهنگساز و جراح کلیه ضمن بیان این مطلب در نشست خبری که با حضور نادر مرتضی پور رهبر ارکستر سمفونیک تهران و دکتر نوروزی عضوسازمان نظام پزشکی ایران برگزار شد با اشاره به تاریخ برگزاری این کنسرت گفت: کنسرت نغمه های عشق و صلح در تاریخ 30 و 31 شهریورماه ساعت 21 در تالار وحدت برگزار می شود و قرار است در این اجرا قطعاتی از آلبوم "عشق و دیگر عشق" توسط این ارکستر روی صحنه رود.

در ادامه این نشست دکتر نوروزی نماینده سازمان نظام پزشکی ایران با اشاره به ایده اولیه برگزاری این کنسرت در جمع خبرنگاران گفت: جامعه بزرگ پزشکان افرادی از جنس مردم همین سرزمین هستند و همان نیازهای عاطفی و عرفانی که همه مردم به نوعی آن را دارند آنها نیز دارا هستند و از همین رو در میان هنرهای زییا افراد و اشخاص هنرمند در حوزه‌های مختلف هنری و ادبی چون شاعر، نویسنده ، شاعر ، نقاش و موزیسین داریم .

وی در ادامه افزود: از همین رو پزشکان جامعه سپیدجامگان هستند که برای صلح کوشیده اند و حضور آنها در هشت سال جنگ تحمیلی مبین همین مطلب است و در کنار رزمندگان برای رسیدن به صلح و آرامش مبارزه کرده اند. پیشنهاد برگزاری این کنسرت هم از سوی آقای کهن زاد ارائه شد و قرار است کنسرتی را تحت عنوان "نغمه های عشق و صلح" که تلفیقی از علم پزشکی و هنر موسیقی از است را اجرا کنیم.

نادر مرتضی پور رهبر ارکستر سمفونیک تهران درباره قطعاتی که در این کنسرت به روی صحنه می رود اشاره کرد و گفت: طی سالها فعالیت در عرصه موسیقی آثار بسیاری را با موضوع دفاع مقدس توسط ارکستر سمفونیک صدا و سیما ارکستر سمفونیک تهران و سایر ارکسترهای دیگر اجرا کرده ام . تا اینکه آقای کهن زاد طرح برگزاری این کنسرت را مطرح کرد و با بررسی اثر به این جمع بندی رسیدیم که اجرایی متفاوت با مضامین و اشعار جدید در بر دارد و دو زبانه اجرا خواهد شد.

وی در ادامه افزود: این طرح در شورای ارکستر سمفونیک تهران نیز مطرح شد و در نهایت پذیرفته شد و از روز گذشته تمرین ارکستر با حضور سازهایی چون درام، گیتارباس، کیبورد، آغاز شده و تا دو هفته دیگر نیز ادامه دارد . نکته قابل توجه این است که شاعر اشعار، آهنگساز ، تنظیم کننده اثرخود آقای کهن زاد به عهده دارد.

شهریار کهن زاد درباره حال و هوای قطعات این کنسرت گفت: خوشبختانه من به عنوان یک پزشک این خوش اقبالی را داشتم که 27 ماه به عنوان پزشک معالج عملیات مهران و سوران در جبهه های جنگ حضور داشتم و با پوست و استخوان ان روزها و حماسه هایی که آفریدند را دیدم و درک کردم و از همین رو بیش از هر عنوانی به ایرانی بودن خود می بالم.

وی در ادامه با اشاره به انتخاب عنوان" نغمه های عشق و صلح"  گفت: این قطعه ترکیبی از دو پوئم سمفونی در فرمی همگن در یک واحد اجرایی  استکه طی دو شب متوالی برای رسیدن به نوای عشق و صلح طرح می شود و در بخش نخست عشق بیان می شود و قسمت دوم از این اجرا صلح که مکمل عشق است به زبان جهانی اجرا می شود تا واژگان فرصت برقراری ارتباط با همه انسان های دنیا را دهند.

این آهنگساز در ادامه افزود: خوشحالم این عشقی که در آن مطرح کرده ام توسط ارکستر سمفونیک تهران اجرا می شود و امیدوارم امضای تالار وحدت به عنوان مرکزی که هویت موسیقی ایران با آن تعریف شده است بتواند شرایط برگزاری بهترین اجرا را فراهم کند.

در ادامه این نشست نادر مرتضی پور رهبر ارکستر سمفونیک تهران درباره دلیل استفاده از سازهایی که بیشتر در کنسرت های موسیقی پاپ به کار می رود در این کنسرت گفت: چرایی استفاده از سازهای مختلف در یک اثر موسیقایی را باید از آهنگساز پرسید اما به اعتقاد من استفاده از هرساز در ارکستر رنگ و طعم خاصی به آثار می‌دهد و قطعا آهنگساز نگاه ویژه‌ای در چرایی استفاده از سازها داشته است. اما نباید فراموش کرد سازهایی چون گیتار کلاسیک و یا گیتار برقی ادوات موسیقی هستند که از چوب و فلز ساخته شده است و حال اینکه در موسیقی پاپ مورد استفاده قرار می گیرد به آن معنا نیست که در انواع دیگر موسیقی نباید مورد استفاده قرار گیرد و لزوما این سازها متعلق به موسیقی پاپ نیست.

وی در ادامه افزود: البته ناگفته نماند که استفاده از این سازها در ترکیب ارکستر سمفونیک تهران برای اولین بار است که تجربه می کنم.

شهریار کهن زاد آهنگساز در پایان این نشست در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر، مبنی بر کم و کیف آواز در این اجرا گفت: هیچگاه برای اینکه آواز این اثر موسیقایی را خودم بخوانم اصرار نداشتم اما آنچه اهمیت دارد توجه به این مطلب است که در بیان پوئم سمفونیک مقوله آواز بسیار مهم است. در واقع تعامل بین آواز و موسیقی و کاربرد درست وازگان بسیار اهمیت دارد و از آنجا که به زبان انگلیسی مسلط هستم و فارسی را نیز به درستی می دانم تصمیم برآن شد که اجرای آواز را خود نیز به عهده بگیرم. 

کد خبر 1692241

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha