عباس اورنگ در گفتگو با خبرنگار مهر درمورد دلایل تاخیر تشکیل سازمان بیمه سلامت ، افزود: براساس برنامه پنجم توسعه این سازمان باید در سال اول اجرای این برنامه تشکیل می شد که متاسفانه این اتفاق رخ نداد و دلیل آن نیز ابهامی است که در متن قانون این سازمان وجود دارد.
وی گفت: با تشکیل سازمان بیمه سلامت قرار است تمامی بیمه شدگان خدمات بیمه ای پایه خود را از این سازمان دریافت کنند اما در صورتیکه ساز و کار های کف بیمه پایه مشخص نشده باشد این سازمان نمی تواند موفق باشد.
به گفته مدیر عامل انجمن رفاه و تامین اجتماعی، چنانچه ساز و کارهای مشخصی برای اینکه مردم بدانند حداقل خدمتی که باید دریافت کنند چیست و همچنین نهاد و یا تشکل غیر دولتی برای آگاهی از حق و حقوق و حامی مردم مانند دیگر کشورها ، وجود نداشته باشد در این صورت تشکیل سازمان بیمه سلامت نیز کمک چندانی به نظام بیمه ای کشور نخواهد داشت و تضمینی برای نظام سلامت کشور نیست.
وی افزود: مشکل دیگر در تشکیل سازمان بیمه سلامت این است که هنگامی افراد می توانند از شرایط یکسان در بیمه پایه برخوردار باشند که آورده های یکسانی داشته باشند در صورتیکه در بیمه پایه سازمانهای بیمه ای اینگونه نیستند و شرایط آنها با یکدیگر متفاوت است.
اورنگ با اشاره به اینکه در بیمه پایه افراد باید حق عضویت بپردازند و یا در پرداخت این سهم با دولت شریک شوند ، اظهار داشت:هم اکنون حق بیمه سازمانها و صندوقهای بیمه ای مختلف مانند تامین اجتماعی ، خدمات درمانی ، کمیته امداد و... برای افراد متفاوت با دیگر سازمانها است به همین دلیل طبیعتا خدمات ارائه شده به آنان نیز یکسان نیست.
به گفته وی ، در بیمه پایه همه اعضا باید از کف خدمت یکسانی برخوردار باشند به همین دلیل برای تشکیل سازمان بیمه سلامت باید ابتدا یک تغییراتی در بیمه پایه ایجاد شود و سپس نسبت به آن اقدام کرد.
این کارشناس رفاه و تامین اجتماعی به راه حلی اشاره و تاکید کرد: میتوان به جای ایجاد سازمان بیمه سلامت ، پروتکلی تدوین کرد که تمامی سازمانهای بیمه ای در آن موکلف به پرداخت کف خدمات یکسان دربیمه پایه شوند و سپس زمینه رقابت این سازمانها نیز با یکدیگر فراهم شود. این شرایط هم اکنون در اغلب کشورهای دنیا وجود دارد.
اورنگ گفت: موارد عنوان شده از جمله دلایلی است که باعث تاخیر در تشکیل سازمان بیمه سلامت شده و باید قبل از تدوین قانون ، کارکارشناسی لازم برای آن انجام می شد.
وی با اشاره به اینکه مجلس بپذیرد که قانون سازمان بیمه سلامت نیاز به کار کارشناسی گسترده قبل از تشکیل سازمان دارد ، افزود: نمایندگان مجلس به عنوان قانونگذار یک بار دیگر بی طرافانه این قانون را بررسی و در صورت نیاز مکملی به آن مواردی را اضافه کنند تا پس از تشکیل سازمان بیمه سلامت دیگر نیازی به بازگشت به قبل نباشد.
وی گفت: نمایندگان این احتمال را بدهند که اگر این قانون مشکلی نداشت اجرای آن به تاخیر نمی افتاد و نیاز به کار کارشناسی دارد و در نهایت اگر هم مشکلی نبود از نهاد مسئول درخواست تشکیل سازمان بیمه سلامت را نمایند.
مدیر عامل انجمن رفاه و تامین اجتماعی در مورد اینکه سازمان بیمه سلامت میتواند در سازمان بیمه خدمات درمانی تشکیل شود، تاکید کرد: فکر نمی کنم سازمان خدمات درمانی سازمان صالحی برای تولیت سازمان بیمه سلامت باشد.
نظر شما