به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی رضوانی، با بیان اینکه 800 اثر تاریخی استان شماره ثبت ملی دارند گفت: پنج اثر تاریخی دیگر استان مرکزی به فهرست آثار ملی کشور پیوست و این رقم افزایش یافت و به بیش از 805 مورد رسید.
وی گفت: امامزاده دو دختران روستای شهوه، امامزاده احمد زلف اباد فراهان، سنگ نگاره های زاغر تفرش، تپه قلعه کهنه حصار خرقان زرندیه و امامزاده کوچک تبرته از آثار تاریخی ثبت شده در این اجلاس است.
کلنگ زنی احداث موزه بزرگ اراک در هفته گردشگری
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت : عملیات ساخت موزه بزرگ در هفته گردشگری با حضور معاون میراث فرهنگی کشور و مسولین استان آغاز خواهد شد.
وی افزود: طرح موزه بزرگ اراک از سال 1388 تهیه شده و تاکنون مراحل مقدماتی نظیر طرح محتوایی و نقشه سازه و معماری آن آماده شده است که به زودی عملیات گودبرداری آن آغاز خواهد شد.
وی با بیان این که تاکنون 70 میلیارد ریال برای ساخت این موزه تخصیص داده شده است، افزود: موزه مذکور در حد مقیاس، موزه استانی است و در 4 هزار و 667 متر زمین با 2 و نیم طبقه روی زمین و 2 طبقه زیرزمین ساخته خواهد شد و برای اتمام کل پروژه به اعتبار بیشتری نیاز است.
پایان مرمت مجموعه اثر تاریخی مسجد انقلاب ساوه
رضوانی هم چنین از پایان فاز نخست مرمت و ساماندهی مجموعه اثر تاریخی مسجد انقلاب این شهرستان خبر داد و گفت: این طرح شامل، دیوارکشی و مرمت کف صحن مسجد انقلاب و استحکام بخشی سازه آجری شبستان حاج فرج این شهر بود که در مدت دو ماه انجام شد.
وی با اشاره به اینکه بخشی از بنای مسجد انقلاب مربوط به دوران تیموری و قسمتی دیگر از آن در دوره سلجوقی تا صفویه ساخته شده است، افزود: مجموعه مسجد انقلاب دارای سه مسجد است که مهمترین آن به دلیل وجود تزئینات و کتیبههای سرخ رنگ، مسجد سرخ نام دارد و در آذرماه 89 به شماره 29407 و مناره این مسجد در دی ماه سال یک هزار و 310 به شماره 155 در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
احیای دو رشته صنایع دستی استان مرکزی دردستور کار
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: احیای دو رشته منسوخ شده صنایع دستی این استان به سازمان مرکزی پیشنهاد شد.
قاسم کاظمی افزود: رشته های سفالگری و نقاشی قهوه خانه ای دو رشته در حال فراموشی استان هستند که قرار است با
200 تا 250 میلیون ریال احیاء شوند.
رشته های سفال و نقاشی قهوه خانه ای به عنوان هنرهای سنتی و اصیل ایرانی به دلیل همگام نبودن با سلیقه بازار تقاضا رو به فراموشی رفته اند.
نظر شما