فرشید صیامی در گفتگو با مهر گفت: به منظور کمک به افزایش آگاهی مدیران شرکتهایی که در سطح ملی و استانی در بخش عرضه کالا و خدمات فعالیت داشته و شایسته قدردانی به خاطر رعایت حقوق مصرفکنندگان در مواردی همچون ارائه کالاهای باکیفیت و خدمات پس از فروش مناسب هستند، گواهینامه و تندیسهای ملی رعایت حقوق مصرفکنندگان به این واحدها ارایه میشود.
مدیرکل دفتر امور نظارتهای غیردولتی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان افزود: با توجه به تغییر و تحولات هر کشوری در مسیر توسعه اقتصادی و اجتماعی، تولیدکنندگان آن جامعه نیز به اقتضای شرایط زمانی و تغییر تکنولوژی و نیز در برخورد با قوانین و مقررات آن جامعه، مجبور به تغییر روند تولید و عرضه خود شده و در این مسیر بیشتر به دنبال منافع خود هستند.
وی تصریح کرد: در مقابل، مصرفکنندگان جامعه نیز ممکن است متحمل ضرر یا زیانهای احتمالی شوند؛ از این رو در راستای حمایت از حقوق آنها، لازم است تدابیری اتخاذ شود تا تولیدکنندگان و عرضهکنندگان کالا و خدمات در مسیر تولید وعرضه کالا و خدمات، ضمن احساس مسئولیت، از انگیزههای لازم و کافی برای ارتقاء کیفیت کالاها با قیمت عادلانه و نیز خدمات پس از فروش مناسب به ویژه در مورد کالاهای سرمایهای برخوردار باشند.
به گفته صیامی، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با داشتن آگاهی از وجود لایحه حمایت از حقوق مصرفکنندگان؛ نهم اسفندماه را به عنوان روز ملی حمایت از حقوق مصرفکنندگان در تقویم رسمی کشور گنجانده است.
وی اظهار داشت: بر این اساس، سازمان حمایت بر اساس آئیننامه ارزیابی عملکرد واحدهای اقتصادی، بنگاههای اقتصادی رعایتکننده حقوق مصرفکنندگان را شناسایی و به عموم مردم معرفی میکند.
صیامی ادامه داد: در سنوات گذشته، سازمان حمایت در سالهای گذشته به عنوان محور اصلی و متولی فرآیند درخواست، دریافت، ارزیابی و در نهایت انتخاب شرکتهای برتر بود؛ اما امسال با توجه به تصویب قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان، این فرآیند در اختیار انجمنهای حمایت از حقوق مصرفکنندگان که با استفاده از پتانسیل قانونی این قانون تشکیل شدهاند، قرار گرفته است.
وی با اشاره به تشکیل بیش از 250 انجمن در سراسر کشور، خاطرنشان کرد: انجمنها با توجه به پتانسیل فراوانی که طبق قانون و آییننامههای اجرایی به دست آوردهاند و نیز از آنجا که از جمله وظایف انجمن ملی حمایت از حقوق مصرفکنندگان، برگزاری روز ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان، شناسایی و معرفی بنگاههای اقتصادی به مصرفکنندگان است، از این رو امسال رویه اجرایی انتخاب شرکتهای برتر جهت دریافت گواهینامه و تندیسهای ملی رعایت حقوق مصرفکنندگان یعنی وظیفه ارزیابی، انتخاب و معرفی واحدهای برتر با محوریت انجمنها خواهد بود.
صیامی شرکتهایی که دارای شرایطی از قبیل داشتن گستره فعالیت در بیش از ده استان، نداشتن حکم قطعی در دو سال اخیر در شعب تعزیرات حکومتی و نداشتن زیان مالی در سال مورد بررسی و سال قبل از آن باشند.
وی همچنین تصریح کرد: شرکتهایی که دارای گستره فعالیت در کمتر از ده استان باشند، میتوانند در سطح استانی به سازمانهای صنعت، معدن و تجارت جهت دریافت گواهینامه و تندیس مراجعه کنند تا شرایط آنها بررسی شده و در صورت کسب امتیاز لازم و انتخاب شدن، در سطح همایش استانی از آنان تجلیل شود.
نظر شما