۲۳ فروردین ۱۳۸۴، ۹:۴۹

ممنوعيت واردات شكر بايد در دستور كار برنامه چهارم قرار گيرد

با توجه به ظرفيت بالاي كشور در توليد شكر ، رسيدن به خودكفايي در توليد اين محصول براي كسب استقلال ملي ضروري است .

به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، كشورما با داشتن حدود 44 هزارهكتارسطح زير كشت نيشكر ، 22/0 درصد از كل سطح زيركشت جهاني نيشكر دنيا را به خود اختصاص داده است .

براساس آمار موجود سطح زيركشت جهاني نيشكر در طول دهه هاي 1980 و 1990 ميلادي روند افزايشي داشته و ميانگين عملكرد آن نيز با كمتراز 58 تن در هكتار به 6/60  تن رسيده است .

در حال حاضر سطح زير كشت نيشكردر دنيا حدود  20 ميليون هكتار است ، بطوريكه كشورهاي برزيل و هند هر يك با حدود پنج ميليون هكتار ، نزديك 50 درصد از كل اراضي  زير كشت نيشكرجهان را به خود اختصاص داده اند و پس از آنها  كشورهاي كوبا با 5/1 ميليون هكتار ، چين با 2/1 ميليون هكتار و پاكستان با 13/1 ميليون هكتار رتبه هاي بعدي را به خود اختصاص داده اند .

ميزان توليد نيشكر جهان در سال 1998 ميلادي بالغ بر 26/1 ميليارد تن بوده است و بالاترين عملكرد شكر از محل كشت نيشكر در استراليا با مقدار 71 /13 تن در هكتار گزارش شده است .

 اين درحالي است كه پس از استراليا ، ايران با عملكرد 27/10 تن در هكتار دررده دوم وآفريقاي جنوبي با  عملكرد 04/8 تن درهكتاردر رده بعدي قرار دارد همچنين كوبا با عملكرد 9/3  تن شكر درهكتار كمترين ميزان توليدقند را درواحد سطح را دارد.

 درميان كشورهاي جهان ده كشورهر يك بيش از 28 ميليون تن نيشكر در سال 1998 توليد كرده اند كه برزيل با توليد 328 ميليون تن رتبه اول و هندوستان با 265 ميليون تن رتبه دوم را داشته است . توليد شكر برزيل در سال گذشته از محل كشت نيشكر 28 ميليون تن برآورد شده است .

سطح زيركشت  نيشكر در سال گذشته برابر آمارهاي منتشره در واحدهاي هفت گانه شركت نيشكر و صنايع جانبي 43261 هكتارو در واحدهاي هفت تپه و كارون بالغ بر 23 هزار هكتار اعلام گرديده است .

 ميانگين عملكرد نيشكر كشورمان بالغ بر 90 تن در هكتار بوده كه 40 درصد  بيش از ميانگين عملكرد جهاني است ، بيشترين عملكرد نيشكر كشورطي سالهاي 64 تا 74 با مقدار 83 تن درهكتار مربوط به سال 73 و كمترين آن با مقدار 16/47 تن مربوط به سال 67 است  .

بالا ترين عملكرد درهكتار نيشكر كشور درسالهاي اخير با مقدار  102 تن به مزارع شركت توسعه نيشكر و صنايع جانبي   اختصاص دارد .

برداشت 11 تن شكر قابل استحصال درهكتار درواحد نيشكر هفت تپه در سال گذشته تاييدي بر اين موضوع است و دسترسي به مقدار 14 تن شكر قابل استحصال در خوزستان را امري دستيافتني مي كند .

رشد توليد شكر نيشكري  كشور طي 12 سال گذشته 400 درصد بوده درحاليكه اين ميزان براي چغندر قند كشور 21 درصد اعلام شده است .

با توجه به نقش شكر به عنوان  ارزانترين كالاي  انرژي بخش ، سهولت دسترسي به آن و ظرفيت بالاي اين محصول در عرصه كسب استقلال ملي  ضروري است كه هر چه سريعتر حذف شكر از ليست واردات ، در دستور كار برنامه چهارم  توسعه قرار گيرد و با حمايت و تامين منابع مالي واحدهاي توليدي در سال اول برنامه  چهارم ، شرايط توليد  دو ميليون تن شكر حاصل از نيشكر و چغندر قند را در قالب طرح خودكفايي شكر فراهم  شود .

کد خبر 169800

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha