به گزارش خبرگزاری مهر، گلرخ صیادی افزود: این آمار از بیمارستان ها، اداره ثبت احوال و مراکز بهداشتی، درمانی شهرستان بویراحمد به دست آمده است.
وی بیان داشت: با توجه به تجزیه و تحلیل آمارها، 27.2 درصد از مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در سال 89 و قریب به 34.2 درصد نیز در سال 88، در اثر ناهنجاری های ژنتیکی رخ داده است.
صیادی تصریح کرد: اختلالاتی که منجر به عقب ماندگی ذهنی می شوند، اختلالات تک ژنی که یک ژن خاص باعث بیماری می شود، مانند بیماری تالاسمی و اختلالاتی که باعث معلولیت های جسمی می شوند از جمله "پاچنبری"، "انحراف چشم" و "نارسایی قلب و کبد" شایع ترین اختلالات مربوط به کودکان هستند.
وی با بیان اینکه درحال حاضر آزمایشی وجود ندارد که بتوان به کمک آن تمامی اختلالات را شناسایی کرد، اظهار داشت: می توان با اقدامات پیشگیرانه از تولد کودک ناهنجار جلوگیری کرد و این موضوع در خانواده هایی که سابقه ناهنجاری وجود دارد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
صیادی با اشاره به راه های پیشگیری از اختلالات ژنتیکی افزود: لازم است در تمام مراحل حاملگی و حتی تصمیم به بچه دار شدن، زوج ها تحت نظر پزشک و مراکز مشاوره ژنتیک بوده و پیش از بارداری، برنامه پیشگیری و درمان مشخص شده و تا بعد از زایمان نیز تداوم داشته باشد.
این کارشناس برنامه کودکان تاکید کرد: با انجام به موقع سونوگرافی، اختلالات ژنتیکی پیش از تولد تا حدودی تشخیص داده شده و می توان با شناسایی این اختلالات قبل از چهار ماهگی جنین، از تولد نوزاد دچار ناهنجاری پیشگیری کرد.
نظر شما