به گزارش خبرنگار مهر، مراسم روز ملی شعر و ادب 26 شهریور در حالی برگزار شد که محمود احمدینژاد که گفته میشد مهمان ویژه این برنامه است، غایب اصلی آن بود. همچنین نیمی از صندلیهای تالار وحدت خالی بود.
پس از پخش کلیپی نسبتاً طولانی از دیدار وزیر ارشاد با حمید سبزواری، مشفق کاشانی و حضور او بر بالین احمد عزیزی، نخستین سخنران مراسم که علی معلم بود پشت تریبون رفت.
وی در سخنانش از دو تن از شاعران پیشکسوت عرصه شعر انقلاب یکی حمید سبزواری و دیگری مشفق کاشانی یاد کرد.
این شاعر پیشکسوت درباره حمید سبزواری گفت: من سبزواری را به عنوان شاعری فرهیخته میشناسم. گاهی شعر خواندن او در محافل ادبی باعث نگرانیها و دردسرهایی برای اهل آن روزگار میشد، اما او با کمال رشادت راه خود را دنبال میکرد و خداوند جهان را به نفع اینگونه بزگواران دگرگونه کرد.
معلم درباره مشفق کاشانی هم یادآور شد: استاد مشفق کاشانی افتخار شعر این سرزمین است. او در غزلسرایی از یگانههای روزگار ماست و همه آنهایی که دستی در کار شعر دارند، اندازه او را میشناسند و قدر این شاعر ارجمند و این مرد متواضع را درک میکنند.
رئیس فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران همچنین از محمود احمدینژاد رئیس جمهور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که به گفته او توجهی خاص به این قبیل برنامهها دارند، قدردانی کرد و گفت: کجا میشناسید در تاریخ این سرزمین دورهای را که مناسبتی یا روزی به نام شعر محترم شمرده شود؟
علی معلم در عین حال تاکید کرد: اگرچه همه روزها از آن شعر و سخن فارسی است، اما این گرانمایگی و ارجمند داشتن، خود ارجمندی خاصی است که خداوند نصیب بعضی از دست اندرکاران کرده است.
این شاعر پیشکسوت عرصه شعر انقلاب و دفاع مقدس گفت: البته وجود مقدس رهبر معظم انقلاب اسلامی که پیش از انقلاب یک انجمن ادبی را در این سرزمین پی افکند و در همین تهران شبهایی در منزل استاد سبزواری و شبهایی در منزل استاد ستوده حضور پیدا میکردند و تقریباً با همه کسانی که اهل شعر و ادب بودند، شعرهایشان را میخواندند.
وی افزود: شبهای خوش و پرخاطرهای بود که تاثیرگذاری زیادی هم داشت و جهت شعر فارسی را به سوی دوستی و تابناکی هدایت کرد. این یکی از قدرشناسیهای ایشان بود که آن را قدر میشناسیم.
علی معلم سپس یک مثنوی بلند خواند.
در ادامه این برنامه پروانه نجاتی، محمود دستپیش، شاهرخ اورامی، سیدحسین متولیان و حجتالاسلام و المسلمین ذکریا اخلاقی هم شعرخوانی کردند.
سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در سخنانی در این برنامه ابتدا درباره دلیل غیبت رئیس جمهور در این برنامه گفت: قرار بود در خدمت آقای رئیس جمهور هم باشیم که کار خاصی برای ایشان پیش آمد و عذرخواهی کردند. آرزوی توفیق و سلامت میکنیم برای ایشان.
وی در ادامه یادآور شد: امیدواریم ایشان هفته آینده که عازم نیویورک هستند، انشاءالله صدای رسای ملت ایران باشند در بیان اصول و ارزشها و دفاع از کیان ایران اسلامی.
وزیر ارشاد همچنین دلیل غیبت حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری و از شاعران عرصه آئینی و انقلاب را که همواره در اینگونه برنامهها حضور داشته، سفر وی به یکی از استانها اعلام کرد.
حسینی با اشاره به مناسبت روز شعر و ادب در تقویم گفت: ما مباهات میکنیم که در خدمت عزیزان شاعر باشیم و هر جا که بتوانیم شاعری را تکریم میکنیم.
وی اهانت به ساحت پیامبر اسلام (ص) را محکوم کرد و با اشاره به تلاشهای اهل ادب در پاسخ دادن به اینگونه جسارتها افزود: امیدواریم دیگر هنرمندان هم به شاعران اقتدا کنند؛ شاعرانی که رسالت و مسئولیت خود را در طول تاریخ ایفا کردهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: همانطور که هالیوود علیه مسلمانان فیلم میسازد، ما هم باید چهره نورانی پیامبر را به دنیا معرفی کنیم.
حسینی در پایان با قرائت اشعاری از قدمای شعر ایران در ثنای پیامبر اسلام (ص) از جمله ناصرخسرو و فردوسی تاکید کرد: نه تنها ایرانیان، بلکه دیگر کسانی که با زبان پارسی آشنا بودهاند، دِین خود را به پیامبر ادا کردهاند و نمونه بارز آنها علامه محمد اقبال لاهوری است.
در پایان این برنامه با اهدای لوحهای سپاسی از حمید سبزواری، مشفق کاشانی، زندهیاد بهروز ثروتیان، زندهیاد نصرالله مردانی، معینی کرمانشاهی، محمود دست پیش و حجتالاسلام و المسلمین ذکریا اخلاقی تقدیر شد.
مراسم روز شعر و ادب فارسی که با بیش از یک ساعت تاخیر شروع شد، ساعت 22:30 به پایان رسید.
نظر شما