۲۹ شهریور ۱۳۹۱، ۱۵:۱۳

ضرابی:

38 درصد سهم تولیدات باغی استان همدان مربوط به ملایر است

38 درصد سهم تولیدات باغی استان همدان مربوط به ملایر است

ملایر - خبرگزاری مهر: مدیر سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: 222 هزار تن معادل 38 درصد از سهم تولیدات باغی استان همدان مربوط به شهرستان ملایر است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر رنجبر ضرابی ظهر چهارشنبه در اولین کنفرانس ملی انگور کشور در ملایر افزود: چهار و نیم تن از محصولات کشاورزی کشور مربوط به استان همدان است و استان همدان از این نظر رتبه نهم کشور را داراست.

مدیر سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با مهم برشمردن تولیدات باغی گفت: سهم تولیدات باغی در دنیا برای هر نفر 90 کیلو، در کشورمان 214 کیلو و در استان همدان 340 کیلو است.

رنجبر ضرابی به اهمیت توجه به شادابی باغات استان همدان افزود: شهرستان ملایر در زمینه تولیدات باغی در استان همدان رتبه اول را دارد و 222هزار تن معادل 38 درصد از سهم تولیدات استان همدان مربوط به شهرستان ملایر است.

ضرابی ابراز داشت: همدان در تولید محصولاتی نظیر شلیل، قارچ، زعفران، آلو، سیب و گیاهان دارویی رتبه هشتم کشور را دارا است.

وی در ادامه با بیان اینکه شهرستان ملایر در تولید انگور رتبه دوم را در کشور و رتبه اول را در استان همدان دارد، گفت: 147 نمونه از ارقام انگور در استان همدان در حال رصد است و باید در تکثیر وتولید اقلام جدید برنامه ریزی علمی انجام شود.

مدیر سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: ایجاد پژوهشکده انگور و برگزاری این کنفرانس در ملایر اولین قدم در این راه است.

مدیر سازمان جهاد کشاورزی استان عنوان داشت: طرح‌های متعدد تحقیقاتی در زمینه پرورش انگور در استان همدان وجود دارد و باید کلاس‌های آموزشی و ترویجی برای کشاورزان برگزار شود.

وی گفت: استادان و افراد محقق باید در این زمینه یافته‌های علمی و تحقیقاتی خود را برای تولید با کیفیت‌تر این محصول به کشاورزان ارائه دهند.

رنجبر ضرابی بر بالا بردن ارزش افزوده کشاورزی تاکید کرد و گفت: ارزش افزوده باعث بالارفتن کیفیت محصولات و بالارفتن راندمان کار می‌شود.

وی عنوان کرد: ارزش افزوده بالا، افزایش ارزش غذایی را به دنبال دارد و زمانی که ارزش غذایی بالا باشد امنیت غذایی به دنبال داشته و امنیت غذایی نیز باعث امنیت ملی خواهد شد.

ضرابی برنامه ریزی در معرفی ارقام تجاری، استفاده از روش‌های کم آبیاری، طراحی و اجرای سیستم‌های داربستی جدید، طراحی و اجرای بارگاه‌ها را از مباحث عمده در تولید بهتر انگور عنوان کرد و گفت: در بحث صنایع تکمیلی و تبدیلی، فن آوری نیز باید برنامه‌ریزی شود و در زمینه صنایع تکمیلی بهتر از گذشته عمل شود.

کد خبر 1700073

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha