۲۹ شهریور ۱۳۹۱، ۱۵:۴۴

کشف 37 میلیون قلم داروی قاچاق/ معرفی عوامل واردات داروی قاچاق به کشور

کشف 37 میلیون قلم داروی قاچاق/ معرفی عوامل واردات داروی قاچاق به کشور

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس گفت: در پنج ماهه امسال بیش از 37 میلیون قلم داروی قاچاق در کشور کشف شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ فتح الله زمانیان در تشریح این خبر گفت: مردم به منظور بدست آوردن سلامتی و درمان خود مبالغ زیادی را هزینه می کنند، لذا افراد سودجو با اطلاع کامل از اهمیت خاص دارو و به علت سودآوری بالای آن، اقدام به واردات غیرقانونی این محصولات به ویژه تقلبی با برند شرکت های معتبر و توزیع آن در سطح کشور نموده و به همین علت قاچاق این کالاها یکی از جرایمی است که علاوه بر خدشه دار نمودن امنیت اقتصادی کشور به سلامت و بهداشت جامعه نیز خسارات جبران ناپذیری وارد می کند.

وی با اشاره به اینکه سه نوع دارو در بازارهای کشور تحت عنوان داروهای ایرانی، خارجی قانونی و قاچاق، موجود می باشد، افزود: براساس اظهار نظر کارشناسان، درصد بالایی از داروهای قاچاق توزیعی در کشور، تقلبی و یا تاریخ مصرف آن گذشته است.

سرهنگ زمانیان تصریح کرد: برخی از داروهای تقلبی به دو صورت ”تغییر در نام تجاری“ و ”تغییر در ساختار دارو“ عرضه می شوند که نوع دوم آن از لحاظ پزشکی، مشکل ساز و برخی اوقات می تواند در دراز مدت تاثیرات جبران ناپذیری در پی داشته باشد.

به گفته این مقام انتظامی، افراد سودجو، برخی داروهای قاچاق را طوری بسته بندی می کنند که نه تنها قاچاقچیان دارو از تقلبی بودن آنها بی اطلاعند بلکه شناسایی آن برای متخصصان تولید دارو نیز، دشوار است.

وی عمده داروهایی را که به صورت قاچاق وارد کشور می شوند را داروهای لاغری، رژیمی، قلبی، نیروزا و تقویتی، مخدر و توهم زا، ضد درد و مسکن و... نام برد که اغلب تاریخ مصرف گذشته، دست ساز و تقلبی اند.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در خصوص عوامل تاثیرگذار در قاچاق دارو در کشور نیز گفت: برخی از سیاست ها، گران بودن داروهای وارداتی، تبلیغات گسترده داروها و مکمل های غذایی توسط شرکتهای عمده داروسازی بین المللی از طریق شبکه های ماهواره ای و سایت های اینترنتی که در تبلیغات، خواص معجزه آسایی از داروهای موردنظر را به نمایش می گذارند، تجویز داروهای خارج از فهرست مجاز و رسمی کشور توسط برخی از پزشکان، ورود آسان داروهای تقلبی و قاچاق به شبکه توزیع و عرضه قانونی دارو علیرغم کنترل و نظارت صورت گرفته در داروخانه ها، ممنوعیت قانونی به لحاظ فروش و مصرف داروهای مخدر و نیروزای هورمونی، سودآوری بالای قاچاق دارو در مقابل ریسک پایین آن و برخی کمبودهای مقطعی دارو که تابع کمبودهای جهانی است باعث شده که زمینه سودجویی را برای برخی افراد جهت ورود داروهای قاچاق و تقلبی به کشور فراهم کند.

سرهنگ زمانیان اذعان داشت: برخی از افراد سودجود و فرصب طلب با فعالیت های زیرزمینی در برخی از کشورهای همسایه و کشورمان با بهره گیری از نیروی انسانی و حمل و نقل ارزان در سال های اخیر به تولیدات خود افزوده که بعضا این نوع کالاها به داخل مرزهای ایران انتقال می یابد.

وی درخصوص قاچاق دارو در کشورهای دنیا، اظهار داشت: در تمام کشورهای دنیا، قاچاق دارو و تقلب وجود دارد اما نوع داروها و شیوه قاچاق در آنها متفاوت است به عنوان مثال در کشورهای غربی معمولا فروش غیر مجاز اینترنتی از معضلات دولت ها محسوب می شود چرا که دولت نمی تواند هیچ گونه کنترلی بر اینگونه فروش داروها داشته باشد که متاسفانه این شیوه در کشورما نیز رایج شده و رو به گسترش است.

به گفته زمانیان، پلیس آگاهی ناجا در راستای وظایف ذاتی و قانونی خود و به منظور افزایش اقدامات کنترلی و بالا بردن ریسک قاچاق دارو ولوازم بهداشتی و آرایشی، مبارزه با کسب درامدهای نامشروع حاصل از قاچاق دارو، کاهش ورود و توزیع انواع داروهای تقلبی در بازار مصرف، شناسایی ضعف های قانونی در بحث ورود غیرقانونی دارو به کشور، کمک به تامین سلامت جامعه و افزایش احساس سلامت عمومی، حداکثر تلاش خود را در جهت انهدام باندها و شبکه های فعال در این زمینه انجام داده است.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشورمان، یکی از اقدامات این پلیس را در جهت مبارزه با قاچاق دارو، اجرای طرح های عملیاتی در استان های هدف، برگزاری جلسات متعدد با مسئولان سازمان غذا و دارو و شرکت های فعال در امور دارو و تاکید بر ارائه اخبار و اطلاعات از سوی این سازمان، هدایت ستادی مستمر مدیران مبارزه با قاچاق استان ها و تاکید بر اجرای دقیق طرح ها برشمرد.

سرهنگ زمانیان همچنین یادآور شد: پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین به منظور مبارزه قاطعانه با عوامل اصلی قاچاق دارو، برخی از شرکت های متخلف در واردات و عرضه دارو را تحت نظر قرار داده و همچنین با انجام طرح های مختلف، موفق به شناسایی و بازرسی چندین محل دپوی اقلام دارویی و لوازم آرایشی و بهداشتی در تهران با هماهنگی مراجع قضایی شده است.

وی ادامه داد: ماموران همچنین تعدادی از شرکت هایی که از طریق ماهواره و اینترنت اقدام به فروش داروهای غیرمجاز می کنند را شناسایی و عوامل آن را دستگیر کرده اند، البته متولی اصلی تبلیغات و فروش داروها در فضای مجازی و شبکه های ماهواره ای، وزارت فرهنگ، وزارت بهداشت و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان است.

این مقام انتظامی اعلام کرد: طی 5 ماهه اول امسال، موفق به کشف 37 میلیون و 259 هزار و 852 قلم داروهای قاچاق در استان های کشور شده ایم که از این تعداد 36 میلیون و 992 هزار و 756 هزار قلم داروی انسانی و 267 هزار و 96 قلم داروی دامی است.

وی در پایان، یادآور شد: حجم پایین، حمل آسان، سود بالا برای قاچاقچیان و همچنین ایجاد باور غلط در مردم مبنی بر بی اعتبار بودن داروهای تولید داخلی، محرومیت ساکنان نقاط مرزی و روی آوردن آنان به قاچاق پرسود دارو و اختلاف قیمت دارو در بازار داخل و بازارهای خارج از کشور از جمله عوامل اصلی قاچاق دارو است.

کد خبر 1700173

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha