پروفسور جوشا کوهن استاد فلسفه، علوم سیاسی و حقوق در دانشگاه استنفورد و مدیر مرکز عدالت جهانی در این دانشگاه در مورد نسبت اخلاق و عدالت در جامعه به خبرنگار مهر گفت: اخلاق طیف وسیعی از موضوعات را مورد توجه قرار می دهد و گرایش آن به سمت عدالت است.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از نکاتی که مورد توجه اخلاق به ویژه اخلاق جهانی است موضوع عدالت است.
مؤلف "روسو: جامعه آزاد برابر" تأکید کرد: امروزه بی عدالتی در سطح جهانی در شکلهای گوناگون و مختلف خود وجود دارد. بردگی جهان گذشته در قالبهای جدید رخ نمایی می کند و تبعیضهای گوناگون و مختلفی نیز دامن گیر بشر امروز است.
این فیلسوف سیاسی معاصر تصریح کرد: هنوز برخی جوامع مسائلی مانند حق رآی را حل نکرده اند و همه شهروندان در آن کشورها از حق رأی برخوردار نیستند.
مؤلف "هلال اخلاق جهانی و سایر مقالات" در ادامه یادآور شد: وجود روابط ناعادلانه در جهان کنونی و وجود بردگی منافع برخی را تأمین می کند و از اینرو آنها خواهان این نیستند که این روابط دچار خدشه شود و بی عدالتی رخت بربندد.
وی با اشاره به اینکه فیلسوفان و اندیشمندان زیادی در مورد عدالت مطالعه و تحقیق کرده اند، گفت: برخی آنرا در نسبت با ثبات و یکپارچگی جوامع مورد بررسی قرار داده اند.
عضو آکادمی هنر و علوم آمریکا در ادامه تصریح کرد: در این مطالعه بی عدالتی با بی ثباتی در جوامع نسبتی دارد و از یکپارچگی جامعه می کاهد.
جوشا کوهن استاد فلسفه، علوم سیاسی و حقوق دانشگاه استنفورد است. او از فیلسوفان سیاسی معاصر و از شاگردان جان رالز است که دیدگاههای او در این حوزه مورد توجه هستند. کوهن استاد پیشین فلسفه و علوم سیاسی دانشگاه MIT بوده است. او رئیس مرکز عدالت جهانی در دانشگاه استنفورد است. درباره دموکراسی، قواعد و بازی، فلسفه، سیاست و دموکراسی و نابرابری جدید از جمله آثار او هستند.
.........
گفتگو از جواد حیراننیا
نظر شما