به گزارش خبرگزاری مهر، در آستانه برگزاری دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس، جواد شمقدری معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی کشور طی پیامی به جامعه سینمایی و رسانه ای کشور برگزاری این رویداد مهم فرهنگی و ارزشی را در سی و دومین سالگرد آغاز جنگ تحمیلی یک ودیعه الهی توصیف کرد.
معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی کشور در بخش دیگری از این پیام عنوان کرد: سازمان سینمایی درآغازین ماه های فعالیت خود برگزاری دوازدهمین جشنواره فیلم مقاومت را یک ودیعه الهی می داند که در راستای اهداف و برنامه های خود دفاع مقدس و مضامین ارزشمند متاثر از آن همچون مقاومت و بیداری اسلامی را بیش از گذشته در طراحی استراتژیک و برنامه های کلان خود قرار دهد تا در ساختار مهندسی فرهنگی نظام نقشه اصلی راه قرار گیرد.
وی درآستانه سی و دومین سالگرد آغازجنگ تحمیلی و دوازدهمین جشنواره فیلم مقاومت تاکید کرد: جا دارد دورنمای برتر سینمای مقاومت و دفاع مقدس دوباره بازخوانی شود، کاستی ها و چالش ها کنار رود و دوره جدیدی از حیات سینمای دفاع مقدس رقم خورد.
متن کامل پیام جواد شمقدری به این شرح آمده است:هشت سال دفاع مقدس ایران یک دوره پرافتخار تاریخی و صرفا، فرهنگ مبارزه و مقاومت یک ملت آرمان خواه نیست، بلکه برهه ای وام گرفته از حماسه عاشورا و فرهنگ شهادت طلبی است که درخلقت تجلی یافت و تا همیشه تاریخ در تارک حیات بشر تلالو خواهد داشت و الهامبخش همه مظلومان و مستضعفان خواهد بود.
سینمای دفاع مقدس تلاش عاشقانی است که در بازتاب این حقیقت بزرگ و دست یابی به زوایای پررمز و راز آن مسیر طلایی و پرمشقتی در پیش گرفته اند و رسالت انسانی و دینی خود می دانند تا در مقام و سلک یک هنرمند فیلمساز روایت گر زیبایی هایی باشند که فرشتگان در حسرت آن می سوزند و در تقلای معرفت آن به فرمان الهی بر آدمی سجده می نمایند.
در سی و دومین سالگرد آغاز جنگ تحمیلی و در دوازدهمین جشنواره فیلم مقاومت جا دارد دورنمای برتر سینمای مقاومت و دفاع مقدس دوباره بازخوانی شود، کاستی ها و چالش ها کنار رود و دوره جدیدی از حیات سینمای دفاع مقدس رقم خورد.
به امید آنکه این جشنواره مسئولیت های تاریخی و فرهنگی همه دست اندرکاران عرصه فرهنگ و سینما را به حوزه ارزش ها و مفاهیم و معانی متعالی دوران دفاع مقدس توجه دهد و تذکاری باشد که ماموریت ها و رسالت های فراموش شده را دوباره در مرکز تصمیمات و فعالیت ها و برنامه های سینمایی کشور قرار دهد.
سازمان سینمایی درآغازین ماه های فعالیت خود برگزاری دوازدهمین جشنواره فیلم مقاومت را یک ودیعه الهی می داند که در راستای اهداف و برنامه های خود دفاع مقدس و مضامین ارزشمند متاثر از آن همچون مقاومت و بیداری اسلامی را بیش از گذشته در طراحی استراتژیک و برنامه های کلان خود قرار دهد تا در ساختار مهندسی فرهنگی نظام نقشه اصلی راه قرار گیرد.
مهمانانی از پنج قاره
خبر دیگر اینکه همزمان با دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت مهمانانی از پنج قاره در ایران و شهر کرمان حضور می یابند. همزمان با برگزاری دوره دوازدهم فیلم مقاومت، هنرمندان و کارشناسانی از کشورهای مختلف از جمله: لبنان، تاجیکستان،ژاپن، الجزایر، عراق، هلند، هند، روسیه، فرانسه، مصر، اسپانیا و ...به ایران و شهر کرمان سفر میکنند و در این رویداد سینمایی حضور مییابند.
اسامی تعدادی از مهمانان بخش بین الملل این رویداد سینمایی به این ترتیب است: "عماد حیدر"مسئول شبکه تلوزیونی طاها، از مسئولیت تبلیغات حزب ا... در طول جنگ و مجروح جنگی و جانباز از کشور لبنان،"نوصیر سایداف" رئیس تاجیک فیلم از کشور تاجیکستان، "آزاکو کاگه یاما" تهیه کننده مستندهای ضد حضور آمریکا در ژاپن از کشور ژاپن،"سمیرا سعیدی" فیلم ساز و نویسنده از کشور الجزایر، "آیدا شلاپفر"اهل کشور عراق، کارگردان، مستندساز،عراقی الاصل شیعه، چند فیلم مستند در رابطه با عراق و سفر ساخته است. او ساکن زوریخ و مدیر جشنواره زوریخ است.
"جورج چالهوب" بازیگر مطرح لبنانی و بازیگر نقش اصلی فیلم مسعود اطیابی در لبنان از کشور لبنان،"علی کانسو" مستندساز لبنانی است که فعالیت هایش قبل از جنگ سی وسه روزه زبانزد است از کشور لبنان،"احمد زین الدین" کارگردان از کشور لبنان،"ناصر بهمد" مستندساز از کشور لبنان،"بسم مغنیه" بازیگر فیلم 33 روز از کشور لبنان،"علی بوزید"مدیر شرکت ریحانا از کشور لبنان،"سابین لوب باکر" کارگردان فیلم میان مصر و غزه از کشور هلند،"بال پراتاپ شریکنت" از کشور هند،"الیاس بوگاتیرف" نویسنده و تحلیلگر سیاسی، کارگردان، تهیه کننده و خبرنگار جنگی از کشور روسیه،"فاتیما موسائویی" کارگردان فریاد زنان در انقلاب لیبی از کشور فرانسه،"سامر مراد" کارگردان اینجا غزه است.
از کشور لبنان،"شریف عطیا" یکی از کارگردان های فیلم 18 روز از کشور مصر،"مونا کریب" بازیگر 33 روز از کشور لبنان،"فاطمه مغنیه" دختر عماد مغنیه از کشور لبنان،"زیاد کورتبویی" پخش کننده فیلم های آفتاب سوخته و ایرلندی تبار در خاورمیانه از کشور لبنان،"فرناندو لوچنا" کارگردان که برخی از فیلم های ایشان در پرس تی وی پخش می شوند از کشور اسپانیا.
رقابت در " آفتاب حقیقت"
- همچنین با خبر شدیم بخش بین الملل دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس با عنوان" آفتاب حقیقت" نامگذاری شده در قالب رقابت فیلم های سینمایی، فیلم های کوتاه داستانی و آثار مستند برگزار خواهد شد.در داوری فیلم های داستانی سه داور خارجی و دو داور ایرانی و در داوری فیلم های مستند پنج داور خارجی و دو داور ایرانی حضور دارند. همچنین داوری بخش عماد مغنیه نیز جداگانه انجام می شود.
داوران بخش فیلم های سینمایی به این ترتیب است: "نسیم عباسی" از مراکش، "ایندو شریکنت" از هند، "انیس لاسوئد" از تونس، "علیرضا رئیسیان" و "مهدی فرجی" از ایران.
این در حالی است که در جشنواره امسال 25 کشور حضور دارند که این حضور یا به شکل ارسال فیلم بوده یا میزبان برگزاری جشنواره بوده اند که شامل کره شمالی، ترکیه، ارمنستان، لبنان، فلسطین- غزه، کنیا، هند، مالزی، بوسنی و هرزگوین، تونس، اسپانیا، روسیه، فرانسه، کره جنوبی، الجزایر، بلژیک، ایتالیا، سوئد، هلند، نروژ، سوریه، و ایرلند هستند.
بخش بین الملل دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس با عنوان" آفتاب حقیقت" نامگذاری شده در قالب رقابت فیلم های سینمایی، فیلم های کوتاه داستانی و آثار مستند برگزار خواهد شد که 209 اثر در بخش بین الملل از 87 کشور به دبیرخانه رسیده که مجموعا 40 عنوان برای بخش مسابقه انتخاب شده است که شامل 14 عنوان فیلم در بخش عماد مغنیه، 13 عنوان سینمایی و 13 عنوان مستند هستند.
محورهای بخش بین الملل را "قربانیان سلاحهای کشتار جمعی (شیمیایی، میکروبی و هستهای)" ، " مقابله باتروریسموصهیونیسم "، "مقاومت وبیداری اسلامی"،"حقوق بشر"، "جنبش والاستریت " در هدفگذاری محتوایی آثارسینمایی، مستند و داستانی بخش مسابقه بین الملل محورهای اصلی بخش بین الملل هستند.
نظر شما