رضا فتوحی در گفتگو با مهر درخصوص استفاده از آفت کشها و قارچ کشها در ضدعفونی بذور گندم، اظهارداشت: درحقیقت ضدعفونی بذور قبل از عملیات کشت به عنوان یک روش پیشگیرانه و نگهدارنده بذر در مقابل بسیاری از عوامل بیماریزای گیاهی می باشد بطوریکه در آن با مصرف حداقلی از آفت کشها از خسارت سنگین به محصولات بویژه محصولات استراتژیکی مانند گندم جلوگیری بعمل می آید.
وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه سالیانه در حدود 8 میلیون هکتار از اراضی کشور به زراعت گندم و جو اختصاص دارد ضدعفونی بذور گندم و جو عمدتا با استفاده از قارچ کشهای مایع که کارایی بیشتر و خطرات کمتری برای انسان دارند انجام می شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه سالیانه بیش از یک میلیون تن از بذور گندم و جو ضدعفونی می شوند، گفت: درحدود 50 درصد این بذور توسط دستگاههای اتوماتیک ضدعفونی می شوند و مابقی آن توسط کشاورزان مورد ضدعفونی قرار می گیرند.
به گفته وی، تاکنون بیش از یک میلیون لیتر/کیلو از آفت کشها و قارچ کشهای استاندارد و توصیه شده برای ضدعفونی بذور در اختیار زارعین قرار گرفته است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه دولت تا پیش از سال 86 بطور متوسط در حدود 100 میلیون دلار برای واردات سموم از کشورهای اروپایی یارانه پرداخت می کرده است، گفت: درحال حاضر که یارانه واردات سموم کشاورزی قطع شده است، بخش خصوصی اقدام به واردات سموم شیمیایی از کشورهای مختلفی مانند چین و هند می کند.
نظر شما