۴ مهر ۱۳۹۱، ۱۱:۲۳

حجت‌الاسلام اژدری:

موقوفات استان اصفهان 41 هزار رقبه دارند

موقوفات استان اصفهان 41 هزار رقبه دارند

اصفهان - خبرگزاری مهر: مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: 12 هزار موقوفه در استان اصفهان وجود دارد که این موقوفات 41 هزار رقبه دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام حسین اژدری صبح سه‌شنبه در مراسم شورای اداری اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان در شاهین‌شهر اظهار کرد: عرصه و اعیان یک مکان موقوفه را رقبه آن می‌گویند که برای موقوفه درآمدزایی می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه شورای اداری اداره کل اوقاف هر ماهه در یکی از شهرستان‌ها برگزار می‌شود، افزود: این شورا با حضور مسئولان ستادی اداره کل اوقاف و رؤسای ادارات شهرستان‌های استان برگزار می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه این استان دارای 702 امامزاده، 12 هزار موقوفه و 41 هزار رقبه در موقوفات است، تصریح کرد: امامزاده‌ها مهم‌ترین بخش اوقاف را تشکیل می‌دهند چرا که می‌توان مردم را به راحتی در آنها جمع کرد و کارهای معرفتی انجام داد.

وی در ادامه راه‌اندازی سامانه جامع اطلاعات موقوفات و بقاع متبرکه را از مهم‌ترین اقدامات اوقاف پس از انقلاب دانست و گفت: امروز تمام موقوفات شناسنامه‌دار است و مستاجران مشخص هستند و اگر مکان موقوفه‌ای اجاره‌داده شود، تمام جزئیات آن در سامانه ثبت می‌شود.

اژدری با اشاره به اینکه در دو سال گذشته با وجود عدم واگذاری زمین و نبود سرقفلی، میزان درآمدهای اوقاف 1.5 برابر شده، ادامه داد: در گذشته با وجود واگذاری زمین و سرقفلی، اوقاف این میزان درآمد نداشت و بسیاری از مکان‌های وقفی نیز به ثمن بخث واگذار شد.

وی در ادامه اجرای برنامه‌های فرهنگی را یکی دیگر از اقدامات اوقاف دانست و بیان داشت: برخی از این برنامه‌ها همچون یاس نبوی، ولایت علوی و نشاط معنوی جزو ابداعات اداره اوقاف است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با اشاره به اینکه اقدامات فرهنگی بسیار خوبی در ادارات اوقاف برگزار می‌شود، اضافه کرد: به طور مثال در ماه رمضان سال جاری ما در تمام امامزاده‌ها با کمبود جا و مکان همراه بودیم، زیرا  حجم عظیمی از مردم به سمت بقاع متبرکه آمدند و از برنامه‌ها استقبال کردند.

وی در ادامه ضمن قدردانی از مسئولان و امام جمعه شاهین‌شهر به دلیل احیای موقوفات و توجه به این بخش گفت: اگر مسئولان اصلی و کلان شهرستان‌ها وارد بحث‌های موقوفه شوند، موقوفات جدیدی به وجود می‌آید، مساجد آباد می‌شود و موقوفاتی که به صورت بایر رها شده تبدیل به مراکز تجاری می‌شود.

کد خبر 1704590

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha