۵ مهر ۱۳۹۱، ۱۱:۳۸

محرومیت های ادامه دار ایلام بعد از جنگ/ استان نیازمند حرکت جهادی است

محرومیت های ادامه دار ایلام بعد از جنگ/ استان نیازمند حرکت جهادی است

ایلام - خبرگزاری مهر: در حالی که بیش از 30 سال از جنگ تحمیلی می گذرد ولی در استان محرومی مثل ایلام مشکلات زیادی وجود دارد که نیازمند یک حرکت جهادی است.

به گزارش خبرنگار مهر، استان ایلام که با 560 هزار نفر جمعیت به عنوان کم جمعیت ترین استان کشور شناخته می شود در عین حال بیشترین مشکلات را در کشور داراست.

این استان به سبب 420 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق مستقیم درگیر جنگ بود و در طول دوران دفاع مقدس دچار خسارت های فراوان و عقب افتادگی های زیادی شد هرچند که قبل از جنگ نیز وضعیت استان بسیار بد بوده است.

بعد از اتمام جنگ و تخریب های فروان در زیرساخت های استان ایلام، این استان آن طور که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفت و اکنون هم  کمبودها و مشکلات بسیاری را داراست.

این استان هم اکنون دارای مشکلاتی در بخش زیرساخت مثل جاده، فرودگاه، پزشکی، صنعتی و... است که جز با حرکت جهادی و انقلابی و نگاه ویژه بر طرف نمی شود.

استان ایلام بعد از 30 سال از جنگ هنوز با الفاظ محرومیت و کمتر توسعه یافته و... خطاب می شود که برای یک استان کم جمعیت در عین حال غنی از منابع خدادادی مثل نفت و گاز زیبنده نیست.

یک کارشناس مسائل اقتصادی در استان ایلام در این ارتباط به خبرنگار مهر گفت: استان ایلام بعد از گذشت سال های بسیار از جنگ پیشرفت های خوبی داشته است ولی این استان برای رسیدن به نقطه مطلوب هنوز نیاز به کارهای بسیار زیادی دارد.

علی اکبری اظهار داشت: بافت شهری، توسعه حمل و نقل ریلی، جاده ای، توسعه فرودگاه و ایجاد طرح های اشتغالزایی کالا متناسب با ظرفیت های استان مهمترین نیازهای استان ایلام است.

این کارشناس عنوان کرد: هم اکنون دو نکته مهم برای توسعه استان ایلام نیاز است که اولین و مهمترین آن حضور و نگاه ویژه دولت است چراکه این استان هر چند دارای منابع غنی است ولی هنوز راه برای حضور بخش خصوصی هموار نشده است.

وی ادامه داد: بعد از نگاه ویژه دولت که حداقل می تواند زمینه را برای توسعه استان فراهم کند، این استان نیاز به کارهای بزرگ دارد.

اکبری بیان داشت: منظور از کارهای بزرگ این است که مثلا در مرز بین المللی مهران که در حال حاضر امن ترین مرز زمینی کشور برای تردد زائران است، جاده و فرودگاه و امکانات مناسب رفاهی و پزشکی و..شکل بگیرد و شغل هایی ایجاد شود که درآمد حاصل از آن به جیب مردم استان برود.

وی بیان داشت: از کارهای بزرگی که می توان در استان ایلام ایجاد کرد ایجاد طرح های اشتغالزایی متناسب با ظرفیت های استان به خصوص در بخش نفت و گاز است که واقعا همین نفت و گاز می تواند مشکل بیکاری استان را به طور کامل حل کند.

این کارشناس عنوان کرد: اگر قرار باشد کسی به استان ایلام برای توسعه کمک کند اول خود مردم ایلام هستند که باید فرهنگ کار در این استان در مشاغل و صنف های مختلف شکل بگیرد.

وی بیان داشت: مردم نباید فقط دنبال شغلهای دولتی باشند و می توانند با سرمایه ای اندک هم در این استان مشغول در مشاغل آزاد سرمایه گذاری کنند که البته این کار نیاز به پشتیبانی و حمایت مسئولان مثلا به صورت پرداخت تسهلات دارد.

اکبری افزود: بعضی از بافت های شهری ایلام خیلی زشت و بهم ریخته هستند که این کار نیازمند تغییر بافت شهری است که در این راه باید شهرداری ها به کمک مردم بافت قدیمی و فرسوده بسیاری از شهرهای استان را نوساز کنند.

این کارشناس تصریح کرد: بعضی از نگاه های سنتی در استان متاسفانه باعث فرار نخبه های استان شده است و باید در استان بیشتر برای نخبه ها احترام قائل بود، نخبه هایی که می توانند ایده های بسیار خوبی برای توسعه استان داشته باشند.

وی ادامه داد: مردم و نخبه ها استان با کمک مسئولان و نمایندگان ایلام در مجلس در دست هم برای توسعه استان باید تلاش کنند نه اینکه از هم دوری کنند.

اکبری عنوان کرد: متاسفانه در حال حاضر ما شاهد فاصله گرفتن مسئولان، نخبگان و  نمایندگان از همدیگر هستیم که این اصلا به صلاح استان نیست و حرکت  استان را متوقف می کند.

وی یادآور شد: هر کسی در هر جایگاهی اعم از مسئولین  و مردم و حتی رسانه ها می توانند نقش مهمی در توسعه استان داشته باشند که این کار جز با همدلی و مشورت انجام نمی شود.

کد خبر 1705269

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha