خباز در گفت وگو با خبرنگار سياسي "مهر"، با اشاره به اينكه در جلسه اين حزب به بررسي فضاي انتخابات و وضعيت موجود كشور پرداخته شده است، گفت: اعضاي شوراي عالي حزب از سرد بودن فضاي انتخاباتي اظهار نگراني مي كردند زيرا در ايام عيد احساس شد كه مردم نقاط مختلف كشور رغبتي براي طرح مساله انتخابات ندارند.
وي با اشاره به اينكه كواكبيان و اصغرزاده دو كانديداي شوراي عالي حزب هستند، اضافه كرد: كواكبيان بصورت مستقل فعاليت انتخاباتي را آغاز كرده، اما اصغرزاده هنوز به شكل رسمي اعلام نكرده و اگر كانديدا شود با دو شرط خروج از حزب همبستگي و همچنين خروج از جبهه اصلاحات خواهد آمد.
خباز با اعلام اين مطلب كه بدنه حزب همبستگي همچون نيروهاي اصلاح طلب از كروبي حمايت مي كند، گفت: در شوراي عالي حزب پيرامون كانديداهاي موجود بحث و بررسي انجام شد اما هنوز به جمع بندي نهايي مبني بر دعوت مردم براي حمايت از كانديداي خاصي نرسيده است.
عضو شوراي عالي حزب همبستگي گفت: در حال حاضر دامنه حضور كانديداهاي رياست جمهوري وسيع است ضمن اينكه همچنان بايد روي برنامه و كابينه فرد مورد نظر كار شود تا بتوانيم فرد نهايي را معرفي كنيم.
وي در پاسخ به اينكه دليل عدم حمايت همبستگي از كانديداي حزب مشاركت چيست؟، گفت: پاسخ به اين پرسش باعث تخريب شخصيت افراد مي شود و بايد گفت كه چرا از كروبي حمايت مي كنيد؟ و وقتي دلايل مطرح شد مشخص مي شود كه چرا از كانديداي مشاركت حمايت نكرده ايم.
خباز تصريح كرد: همبستگي براي حمايت از كروبي چند دليل دارد؛ كروبي از شخصيتها و سربازان خط مقدم اين انقلاب است، وي مديريتهاي برجسته اي داشته كه تا حدود زيادي نيز موفق بوده، به عنوان مثال در مجلس ششم عملكرد كروبي نشان داد كه بسيار توانا ظاهر مي شود.
وي با اشاره به اينكه در كشور ما، قدرت تقسيم شده و مقداري از نفوذ و قدرت در دست حوزه هاي علميه و مراجع تقليد است و مردم از آنها حرف شنوي دارند، گفت: كروبي قادر است با مراكز قدرت، روساي قوا و مجلس هفتم لابي كند تا بتواند مشكلات كشور را در اثر ارتباطات برطرف كند. كروبي علاوه بر اين مسايل، از شجاعت قابل توجهي برخوردار است. مثلا در مجلس ششم بعد از اعلام حكم اعدام هاشم آغاجري از تريبون رسمي مجلس اعلام كرد كه من نسبت به اين حكم ننگين برائت دارم.
عضو شوراي عالي حزب همبستگي در پاسخ به اين سوال كه آيا اين حزب در صورت حضور هاشمي رفسنجاني در عرصه انتخابات از وي حمايت خواهد كرد، گفت: هاشمي از شخصيتهايي است كه در انقلاب نقش داشته و درحال حاضر نيز اثرگذار هستند، اما وي كانديداي اصلاح طلبان نيست، زيرا كه از جبهه اصلاحات آقايان معين و كروبي كانديدا هستند و در جناح محافظه كاران نيز لاريجاني كانديدا است و خود به خود، هاشمي به عنوان نيروي غيرجناحي شركت خواهد كرد.
وي افزود: نيروهاي اصلاح طلب با توجه به طرز تفكري كه دارند يا گرد شمع معين جمع هستند يا كروبي و تعدادي نيز از مهرعليزاده حمايت مي كنند، اما از هاشمي در جبهه اصلاحات حمايت نمي شود.
خباز در خصوص اجماع بر سر كانديداي مورد نظر در جبهه اصلاحات گفت: چند حالت ممكن است پيش آيد؛ يكي اينكه همه باشند كه در اين صورت احتمال دو مرحله اي شدن انتخابات وجود دارد و اين درحاليست كه وزارت كشور نيز خود را براي برگزاري انتخابات دو مرحله اي آماده مي كند، حالت ديگر اين است كه در جبهه اصلاح طلبان يكي به نفع ديگري كنار رود كه سخت است، چون هم معين و هم كروبي بر نظرات خود پافشاري مي كنند اما ممكن است كه يكي از اين دو نفر در بررسي هاي بعدي احساس كنند كه شرايط خوب نيست و كنار روند، در آن صورت اگر اصلاح طلبان يكدست شوند، اميد بسيار بالايي است كه بتوانند حداكثر آراء را كسب كنند.
وي با اشاره به اينكه خيلي بعيد است كه محافظه كاران بتوانند در اين دوره از انتخابات رياست جمهوري راي آورند، گفت: انتخابات شوراها و مجلس شرايط متفاوتي داشت. در انتخابات مجلس هفتم، محافظه كاران دوپينگ كردند زيرا كه پيشاپيش 160 كرسي مجلس بدون رقابت باقي ماند . البته ممكن است كه اين بار نيز مردم قهر كنند و پاي صندوقها نيايند و اين كار رسانه ها و ماست كه مردم را دعوت كنيم تا پاي صندوقها حاضر شوند.
خباز گفت: اگر مردم از دو كرده گذشته پشيمان نيستند و از اينكه در اثر عدم شركت گسترده شان شوراها و مجلس بدست محافظه كاران افتاده است اگر دوباره چنين بخواهند بايد گفت كه امر و خواسته با مردم است و ما هم مطيع راي مردم هستيم.
نظر شما