۶ مهر ۱۳۹۱، ۱۱:۰۷

مهر گزارش می دهد؛

رشد صادرات نسخه توسعه اردبیل/ راهکار تبدیل تحریمها به فرصت

رشد صادرات نسخه توسعه اردبیل/ راهکار تبدیل تحریمها به فرصت

اردبیل – خبرگزاری مهر: توسعه اقتصادی استان اردبیل و بهبود وضعیت آن نیازمند آماده سازی زیرساختها است تا بخش خصوصی بدون مشکل به عرصه اقتصاد ورود کرده و با توسعه واحدهای تولیدی و بویژه توسعه تجارت و صادرات، اقتصاد منطقه را در مسیر رشد قرار دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، به عقیده کارشناسان مسئولان اقتصادی استان، اردبیل برای رسیدن به وضعیت متوسط کشوری سالانه نیازمند تزریق 12 هزار میلیارد ریال منابع مالی است که هم اکنون حدود دو هزار میلیارد ریال آن توسط اعتبارات ملی و استانی به اقتصاد استان وارد می شود و باید 10 هزار میلیارد ریال آن باید با مشارکت و همکاری نهادهای دولتی توسط بخش خصوصی به استان تزریق شود.

این کارشناسان تاکید می کنند اگر زیرساختهای لازم برای تزریق سالانه 10 هزار میلیارد ریال به اقتصاد استان فراهم شود در عرض برنامه هفت ساله می توان اقتصاد استان را به اقتصاد متوسط کشوری رسانده و وضعیت اقتصادی استان در ابعاد مختلف را تقویت کرد.

معاون برنامه‌ریزی استاندار اردبیل در این خصوص با اشاره به وضعیت اقتصادی استان گفت: باید قبول کنیم که وضعیت اقتصادی استان متناسب با شرایط و پتانسیلهای استان نبوده و این به معنای ناامیدکردن مردم نیست، بلکه باید با شفاف سازی در این زمینه از روزمرگیهای اداری خارج شد.

سید حامد عاملی با بیان اینکه با شرایط پشت میز نشینی نمی تواند وضعیت اقتصادی استان را بهبود بخشید، تصریح کرد: باید با همت مضاعف و به صورت تمام وقت دار و ندار خود را برای خدمت به مردم وقف کرد تا از این وضعیت خارج شد.

وی تزریق منابع مالی دسالانه 12 هزار میلیارد ریال را نیاز توسعه اقتصادی استان برشمرد و افزود: اگر این مبلغ به اقتصاد استان وارد شود طی هفت سال می توان اقتصاد استان را با برنامه ریزیهای مختلف و مدیریت درست به اقتصاد متوسط کشوری رساند.

عاملی با بیان اینکه تنها دو هزار و 200 میلیارد ریال از این مبلغ توسط اعتبارات ملی و استانی دولت به اقتصاد استان وارد می شود، اضافه کرد: دولت نمی تواند تمامی این مبالغ را وارد اقتصاد استان کند بلکه می تواند با فراهم کردن زیرساختهای لازم زمینه را برای ورود بخش خصوصی به اقتصاد استان ایجاد کند.

وی با بیان اینکه برای توسعه اقتصادی استان باید فراتر از امور اداری و بخشنامه ها عمل کرد، ادامه داد: اگر تنها به وظایف اداری و ارایه آمار و گزارش بپردازیم سالانه دو هزار میلیارد ریال اعتبار دولتی را می توانیم به اقتصاد استان وارد کنیم که در این صورت سالانه 10 هزار میلیارد ریال از اعتبار مورد نیاز برای توسعه اقتصادی بر زمین می ماند که منتج به پسرفت خواهد شد.

تجارت یکی از راه های توسعه اقتصادی اردبیل است

عاملی با اشاره به غفلت استان اردبیل از تجارت خارجی ادامه داد: تجارت خارجی یکی از حوزه های مهم اقتصادی است که در استان اردبیل مورد غفلت واقع شده که اگر بتوانیم تجارت را حتی با صادرات کالاهای استانهای دیگر از اردبیل توسعه دهیم به مرور زمان شاهد افزایش تولیدات استان اردبیل خواهیم بود.

وی توسعه تجارت را یکی از راه های تامین 10 هزار میلیارد ریالی توسعه اقتصادی استان دانست و تصریح کرد: نباید تنها در چارچوب قالبهای اداری حرکت کرد بلکه می توان با ایجاد خلاقیت تجارت استان را برای ورود بخش خصوصی و تعامل با این بخش فراهم کرد.

در حالی توسعه تجارت به عنوان نسخه شفابخش اقتصاد استان مطرح و تاکید می شود که دو آسیب مهم در توسعه تجارت و صادرات استان وجود دارد که یکی از آنها عدم تنوع بازارهای خارجی محصولات استان و دیگر عدم تنوع محصولات صادراتی در استان اردبیل است.
 
معاون برنامه‌ریزی استاندار اردبیل با اشاره به این نکته و با بیان اینکه باید این آسیبها از بین برود، اضافه کرد: باید تعداد بازارهای هدف و کالاهای صادراتی استان را افزایش داد که در این زمینه جلساتی را برای ارایه راهکار مناسب تشکیل خواهیم داد.

افزایش تولید و صادرات نسخه توسعه اقتصادی اردبیل است

در عین حال نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل نیز در گفتگو با مهر افزایش ظرفیت تولید و صادرات را نسخه توسعه اقتصادی استان اردبیل می داند و رفع مشکلات در این دو بخش را عاملی برای شکوفایی حوزه اقتصادی استان عنوان می کند.
 
بهروز پورسلیمان با بیان اینکه در شرایط فعلی جنگ اقتصادی در میان است، گفت: اگر می خواهیم در جنگ اقتصادی حرفهایی برای گفتن داشته باشیم باید به فعالان اقتصادی استان برای گسترش فعالیتهای خود میدان داد.

وی با اشاره به تحریمهای اقتصادی کشور تصریح کرد: همیشه تاکید می کنیم که باید تحریمها را به فرصت تبدیل کنیم، بنابراین باید با برنامه ریزی و آسیب شناسی موانع اقتصادی استان گامهای عملی برای تبدیل تحریمها به فرصتهای اقتصادی برداشته شود.

پورسلیمان با بیان اینکه نباید عرصه را بر تولید کنندگان و صادرکنندگان تنگ کرد، افزود: بانکها و دیگر نهادهای دولتی می توانند با برنامه ریزی مناسب صاحبان صنایع و صادرکنندگان را تشویق کرده و شاهد رشد صادرات استان و افزایش کیفیت و کمیت تولیدات استان باشند.
 
اردبیل می تواند از بن بست اقتصادی خارج شود
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان عدم مناسبات مناسب با کشورهای دیگر را از مشکلات صادرکنندگان استان برشمرد و اضافه کرد: عدم توسعه مناسب با کشورهای هدف مشکلاتی را برای تجار استان به وجود می آورد که باید در این زمینه با رایزن ایران در آن کشور مذاکراتی انجام داد.

وی مشکلات صادرکنندگان و تولید کنندگان استان را مشکلات جزیی و قابل حل دانست و ادامه داد: با رفع این مشکلات استان اردبیل از بن بست اقتصادی خارج می شود.

این اظهارات در حالی است که شناسایی مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی استان در مرحله اول رشد و توسعه باید به عنوان ضرورت انکارناپذیر در دستور کار فعالان اقتصادی قرار گیرد تا نسخه کاملی برای درمان بیماری اقتصادی اردبیل تجویز شود.
 
اینکه سند راهبردی مشکلات اقتصادی استان اردبیل تدوین شود، اما طی چند سال حرکت عملیاتی در سند راهبردی اقتصاد استان انجام نشود بی شک توسعه ای در اقتصاد رخ نخواهد داد و باید در زمینه اقتصاد این استان بازنگری اساسی اتفاق بیافتد.
..........................
گزارش: توحید مهدوی
کد خبر 1706354

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha