علی جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهر نهاوند بر اساس کاوش های علمی باستان شناسان بیش از دو هزار سال قبل از میلاد قدمت تاریخی دارد و در بعضی از منابع مکتوب علمی قدمت تاریخی شهر نهاوند به دوران مادها برمی گردد که حکوکت سلوکیان در جریان بوده است.
وی گفت: بررسی کاوشگران و باستان شناسان نشان میدهد که نخستین محل سکونت انسان در شهر نهاوند مربوط به منطقه دوخواهران است در حالیکه اولین سکونت در حوزه شهرستان نهاوند در منطقه تاریخی و باستانی تپه گیان نهاوند به ثبت رسیده است.
وی اظهار داشت: مهمترین و تاریخی ترین منطقه باستانی شهرستان نهاوند تپه گیان است که قدمتی بیش از چهار هزار سال قبل از میلاد دارد و در سال 1322 پرفسور گریشمند باستان شناس معروف جهان از کشور فرانسه در عمق 19 متر و در پنج لایه، اولین حفاری را در این منطقه انجام داده است.
جعفری گفت: آثار باستانی و تاریخی که پرفسور گریشمند در سال 1322 در منطقه تاریخی تپه گیان نهاوند به دست آورد به موزه لوور در کشور فرانسه منتقل شده اما یک اثر معروف آن شامل مجسمه خدایان یونانی در حال حاضر در موز ایران باستان نگهداری می شود.
جعفری حمام حاج آقاتراب، منزل شهید آیت الله قدوسی، مسجد جامع نهاوند و مقبره نعمان بن مقرن را مهمترین آثار تاریخی فرهنگی نهاوند برشمرد و گفت: مهمترین جاذبه های گردشگری و توریستی نهاوند نیز شامل سراب گیان و سراب فارسبان است.
وی گفت: طرح جامع گردشگری فاز اول سراب گیان با اعتبار یک و نیم میلیارد تومان در حال انجام است و طرح اجرایی جاده دسترسی به سراب فارسبان، احداث سرویس بهداشتی و ساخت نمازخانه در این سراب به پایان رسیده است.
رئیس میراث فرهنگی و گردشگری نهاوند اظهار داشت: یکی از مطالبات اصلی مردم نهاوند ایجاد موزه باستان شناسی با توجه به قدمت تاریخی شهرستان نهاوند است چراکه آثار باستان شناسی و تاریخی هر منطقه می تواند نسلهای آینده را با اصالت و هویت گذشته خویش آشنا کند.
وی گفت: در هفته گردشگری برنامه های متعددی در شهرستان نهاوند برگزار خواهد شد که مهمترین آن نواختن زنگ گردشگری در یک مدرسه، بازدید رایگان مردم از موزه مشاهیر و حمام حاج آقا تراب به مدت یک هفته، نصب بنرهای تبلیغاتی گردشگری و معرفی آثار باستانی نهاوند در سطح شهر است.
وی یادآور شد:یکی از محورهای اساسی و مهم توسعه و پیشرفت شهرستان نهاوند تقویت مناطق تاریخی و باستانی نهاوند برای جذب توریست و گردشگران بیشتر است که این امر نیازمند امکانات، تسهیلات و تبلیغات از سوی مسئولان شهرستان و استان همدان است.
نظر شما